یک‌شنبه 27 آبان 1403 - 17 Nov 2024
تاریخ انتشار: 1398/12/08 12:30
کد خبر: 212

زندگی حرفه ای علی کریمی چگونه است؟

علی کریمی بازیکن فوتبال بازنشسته و سرمربی فوتبال ایرانی است.

به گزارش ستاره پارسی؛ محمدعلی کریمی پاشاکی در ۱۷ آبان ۱۳۵۷ زاده شد.علی کریمیدر کرج به‌دنیا آمد که با نام علی کریمی شناخته‌شده.علی کریمی بازیکن فوتبال بازنشسته و سرمربی فوتبال ایرانی است.علی کریمی تا دیپلم بیشتر ادامه تحصیل نداده است.

 

آغاز فوتبال علی کریمی

علی کریمی فوتبال خود را از سال 1369 در سن 12 سالگی با تیم نوجوانان  باشگاه فوتبال  نفت تهران آغاز کرد، جایی که برادر بزرگ‌ترش فرشید، یک سال پیش از ورود او در آن بازی می‌ کرد.

 

کریمی بعد از چند تغییر باشگاه به فتح تهران منتقل شد، جایی که ابتدا در رده جوانان بازی می‌کرد و در سال موفق شد ۱۳۷۵ به تیم بزرگسالان راه یابد  علی کریمی  مجموعاً ۲ فصل برای فتح تا سال 77 به میدان رفت که خدمت سربازی او محسوب شد.

 

علی کریمی علاوه بر تیم بزرگسالان؛ در تیم ملی امید ایران نیز حضور داشت. کریمی در بهمن ۱۳۷۷ در بازی دوستانه تیم ملی امید ایران و ویتنام، داور وسط را هل داد و از سوی AFC به مدت یک سال از حضور در تمامی مسابقات محروم شد. بدین ترتیب علی کریمی با حکم انضباطی، به مدت یک سال از ترکیب پرسپولیس دور ماند. کریمی پیش از محرومیت؛ آخرین بار در دور برگشت جام آزادگان، مقابل پلی اکریل اصفهان برای پرسپولیس به میدان رفت.

 

کریمی در دومین فصل حضور در پرسپولیس، برای دومین بار جام آزادگان را با این تیم فتح کرد. کریمی همچنین به همراه این تیم به مقام سوم جام باشگاه‌های آسیا دست یافت.

 

کریمی در سومین فصل حضور در پرسپولیس، به عنوان نایب قهرمان جام آزادگان دست یافت. علی کریمی همچنین به همراه این تیم؛ برای دومین سال پیاپی، مقام سوم جام باشگاه‌های آسیا را کسب کرد.

 

کریمی پس از پایان بازی‌های جام باشگاه‌های آسیا، پیشنهاد اتلتیکو مادرید را نپذیرفت و برای نزدیک بودن به خانه‌اش به امارات رفت و به تیم الاهلی این کشور پیوست.

 

الاهلی امارات(۲۰۰۱-۲۰۰۴)

علی کریمی در سال ۲۰۰۱ به رغم داشتن پیشنهادهایی از تیم‌های اروپایی به خاطر نزدیکی به خانواده ترجیح داد در آسیا بماند و به الاهلی امارات پیوست. این باشگاه اماراتی توانست در اولین فصل حضور کریمی اولین جام خودش را یعنی جام حذفی را در فصل ۲۰۰۱–۲۰۰۲ فتح کند که کریمی زننده یکی از ۳ گل الاهلی امارات در فینال بود.

علی کریمی فصل بعد به عنوان بهترین بازیکن خارجی لیگ امارات برگزیده شد. کریمی در سال ۲۰۰۳ به عنوان بهترین بازیکن لیگ امارات انتخاب شد و علی‌رغم پیشنهاد از تیم‌های مطرح اروپایی بار دیگر قراردادش را با الاهلی تمدید کرد. علی کریمی در سال ۲۰۰۴ توانست ۱۴ گل برای تیمش به ثمر برساند.

در همین فصل الاهلی توانست برای دومین بار در طول ۳ سال، قهرمانی جام حذفی امارات را جشن بگیرد و به نایب قهرمانی لیگ امارات برسد.

 

در ماه‌های پایانی حضور کریمی در الاهلی، مدیر برنامه‌های علی کریمی اعلام کرد که باشگاه‌های هرتابرلین، هامبورگ، بایرن مونیخ، یوونتوس و آ. اس. رم به صورت تلفنی با علی کریمی صحبت کرده‌اند اما او مذاکره را به پایان قرارداد کریمی با الاهلی، موکول کرده‌است.

 

علی کریمی, بیوگرافی علی کریمی, اصالت علی کریمی

تصاویر علی کریمی

 

بایرن مونیخ(۲۰۰۵-۲۰۰۷)

در ۳ مه ۲۰۰۵ برابر ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۴، باشگاه فوتبال بایرن مونیخ اعلام کرد که به عنوان اولین بازیکن جدید خود برای فصل ۰۶–۲۰۰۵، کریمی ۲۶ ساله را با قراردادی یک‌ساله (با بندی که امکان تمدید یک‌ساله آن را به طرفین می‌دهد) به عنوان سومین بازیکنی ایرانی این تیم، پس از علی دایی (۹۹–۱۹۹۸) و وحید هاشمیان (۰۵–۲۰۰۴) به خدمت گرفته است.

پیش از این انتقال؛ مجله کیکر آلمان در گزارشی عنوان کرده بود، تیم‌های رئال مادرید، المپیک مارسی و بایرن مونیخ خواهان جذب کریمی هستند.

بنابر گزارش کیکر؛ کریمی پس از بازی دوستانه ایران و آلمان در سال ۲۰۰۴، در فهرست خرید بایرن مونیخ قرار گرفت.

 

در بدو ورود کریمی به آلمان، رسانه‌های آلمانی در مورد توانایی‌های علی کریمی ابراز تردید کردند. سردبیر کیکر معتقد بود که علی کریمی «برف مونیخ را نخواهد دید»

این در حالی بود که فیلیکس ماگات سرمربی بایرن مونیخ، در دفاع از توانایی‌های فنی کریمی اعلام کرد: «اگر این بازیکن از ابتدا در اروپا بازی می‌کرد، بایرن مونیخ توانایی مالی برای خرید کریمی را نداشت».

 

کریمی با ارسال دومین پاس گل خود در بوندس‌لیگا، زمینه ساز پیروزی ۱–۰ بایرن در مقابل اینتراخت فرانکفورت شد و به عنوان بهترین بازیکن بایرن؛ برای دومین بار، در تیم منتخب هفته بوندس‌لیگا قرار گرفت.

 

کریمی در مجموع دو فصل حضور در بایرن مونیخ، با انجام ۴۲ بازی (۳۳ بازی بوندس‌لیگا، ۵ بازی لیگ قهرمانان اروپا، ۲ بازی جام حذفی و ۲ بازی جام اتحادیه) رکورددار بیشترین تعداد بازی در میان سه بازیکن ایرانی این تیم شد و با زدن ۴ گل و ارسال ۴ پاس گل به کار خود در این تیم پایان داد.

 

بازی در لیگ قطر(۲۰۰۷-۲۰۰۸)

علی کریمی پس از رد پیشنهاد تیم‌های اروپایی در آخرین روزهای حضور در بایرن مونیخ، پیشنهادهایی از تیم‌های عربی الوحده، النصر، الاهلی، العین و الوصل از لیگ امارات دریافت کرد، اما سرانجام در خرداد ۱۳۸۶ با عقد قراردادی ۲ ساله با کمیته المپیک قطر (کمیته بازیکنان حرفه‌ای قطر)، با مبلغ ۶‌ میلیون دلار به تیم القطر در لیگ ستارگان قطر پیوست.

 

انتقال به السیلیه

کریمی در دومین فصل حضور در لیگ قطر، به همراه تمامی بازیکنان خارجی القطر از این تیم جدا شد. از آنجا که هنوز یک سال از قرارداد کریمی با کمیته بازیکنان حرفه‌ای قطر باقی مانده بود، علی کریمی به باشگاه السیلیه منتقل شد.

کریمی که تمایلی به ماندن در قطر نداشت تنها در دو بازی تدارکاتی مقابل نورنبرگ و شواینفورت در اردوی آمادگی این تیم در آلمان برای السیلیه به میدان رفت که در بازی دوم گلزنی کرد. کریمی پیش از آغاز رقابت‌های لیگ قطر از السیلیه جدا شد و به پرسپولیس پیوست.

 

علی کریمی, بیوگرافی علی کریمی, اصالت علی کریمی

عکس علی کریمی

 

بازگشت به پرسپولیس

علی کریمی در سال ۱۳۷۸ علی‌رغم پیشنهادهایی از اسپانیا، آمریکا، ژاپن و امارات در زمان مدیریت داریوش مصطفوی با مبلغ حدود ۳۱۰ هزار دلار آمریکا ابتدا به صورت قرضی و سپس در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۸۷ به طور رسمی قراردادی ده‌ماهه را با تیم سابقش امضا کرد.

 

کریمی که از ترکیب تیم ملی توسط علی دایی (سرمربی وقت تیم ملی) کنار گذاشته شده بود، در ۵ بازی نخست خود در لیگ برتر برای پرسپولیس ۵ بار گلزنی کرد. دایی پس از عملکرد کریمی در لیگ برتر علی کریمی را به تیم ملی دعوت کرد اما این بار علی کریمی بود که دعوت او را نپذیرفت.

 

کریمی که تا آخرین ساعات نقل و انتقالات لیگ برتر فوتبال ایران منتظر پیشنهاد باشگاه پرسپولیس بود، در نهایت توسط عباس انصاری فرد (مدیرعامل وقت باشگاه پرسپولیس) از این تیم کنار گذاشته شد و به استیل‌آذین پیوست.

 

استیل آذین(۱۳۸۸-۹۰)

علی کریمی در سال ۱۳۸۸ به سبب عدم تمایل مدیران وقت باشگاه پرسپولیس برای تمدید قرارداد با علی کریمی این باشگاه را ترک کرد و به استیل آذین پیوست. کریمی در پنج هفته نخست لیگ برتر، در ۵ بازی پیاپی برای استیل آذین ۶ بار گلزنی کرد و ۳ پاس گل نیز ارسال کرد.

 

شالکه ۰۴

در بهمن ۱۳۸۹ و در فرصت نقل‌وانتقالات زمستانی فصل ۱۱–۲۰۱۰، به درخواست فلیکس ماگات مربی وقت شالکه که پیش‌تر در بایرن مونیخ مربی او بود، با عقد قراردادی ۵ ماهه با گذشت ۲۰ هفته از بوندس‌لیگا، در سن ۳۲ سالگی به باشگاه فوتبال شالکه ۰۴ پیوست. کریمی در اکثر مدت حضورش در شالکه نیمکت‌نشین بود و تنها ۲ بازی برای شالکه انجام داد.

 

علی کریمی, بیوگرافی علی کریمی, اصالت علی کریمی

علی کریمی در ورزش فوتبال

 

حضور مجدد در پرسپولیس(۱۳۹۰-۹۲)

کریمی در خرداد ۱۳۹۰ و در زمان مدیریت حبیب کاشانی با عقد قراردادی یک ساله به پرسپولیس بازگشت، تا اولین خرید سرخ‌پوشان پایتخت در فصل ۹۱–۱۳۹۰ باشد. علی کریمی دو پیشنهاد نیز از تیم‌های لیگ امارات دریافت کرد که در نهایت به آنها پاسخ منفی داد. 

 

عملکرد کریمی در تیم ملی و لیگ قهرمانان آسیا موجب شد تا در پایان سال ۲۰۱۲ به عنوان دومین بازیکن برتر آسیا انتخاب شود.

 

کریمی در تیر ۱۳۹۱ علی‌رغم پیشنهاد یک میلیون دلاری عجمان امارات، سپاهان اصفهان و یک تیم از لیگ آمریکا قرارداد خود را برای یک فصل دیگر با پرسپولیس تمدید کرد.

 

کریمی که به علت اختلاف با ژوزه، و مصدومیت‌های متوالی در طول فصل؛ ۱۲ بار در مسابقات لیگ برتر برای پرسپولیس به میدان رفته بود، پس از پشت سر گذاشتن آخرین مصدومیت، در فینال جام حذفی در مقابل سپاهان اصفهان به میدان رفت. کریمی پس از پایان این مسابقه و شکست پرسپولیس در فینال جام حذفی در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «از فوتبال خداحافظی خواهد کرد تا دایه‌های مهربان تر از مادر فوتبال را بگردانند».

 

پس از مدتی علی کریمی از بازگشت به فوتبال خبر داد و اعلام کرد خداحافظی‌اش در بازی با سپاهان احساسی بوده است.

 

تراکتورسازی(۱۳۹۲)

علی کریمی در خرداد ۱۳۹۲ به دلیل عدم تمایل مدیرعامل وقت و سرمربی باشگاه پرسپولیس برای تمدید قرارداد با علی کریمی، این باشگاه را ترک کرد و به تراکتورسازی تبریز پیوست. هواداران تراکتورسازی نیز در بدو ورود کریمی به تبریز، به استقبال کریمی رفتند و با شعارهایی به کریمی خوش‌آمد گفتند. این در حالی بود که پس از اتفاقات بازی استیل‌آذین و تراکتورسازی در نهمین دوره لیگ برتر، این بازیکن از سفر به تبریز خودداری می‌کرد.

 

کریمی در بهمن ۱۳۹۲ همراه با تراکتورسازی به مقام قهرمانی جام حذفی دست پیدا کرد. علی کریمی در چهار مسابقه جام حذفی برای این تیم به میدان رفت، که در بازی نیمه نهایی با فولاد خوزستان با ارسال پاس گل، پایه‌گذار تک گل پیروزی بخش تراکتورسازی بود.

 

 

دوران ملی علی کریمی

علی کریمی از سال ۱۳۷۷ در تیم ملی فوتبال ایران بازی می‌کند. کریمی در دوران ملی خود حضور پیوسته‌ای داشته و در ۳ دوره جام ملت‌های آسیا (۲۰۰۰، ۲۰۰۴ و ۲۰۰۷)، یک دوره بازی‌های آسیایی (۱۹۹۸) برای ایران بازی کرده‌است. علی کریمی در ۴ دوره انتخابی جام جهانی (۲۰۰۲، ۲۰۰۶، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴) مجموعاً در ۳۶ بازی به میدان رفته‌است و ۲ بار در راهیابی ایران به جام جهانی (۲۰۰۶ و ۲۰۱۴) مشارکت داشته‌است که در یک دوره جام جهانی (۲۰۰۶) حضور داشت و ۲ بازی انجام داد.

 

علی کریمی تحت نظر مربیان مختلف تیم ملی ایران مانند پورحیدری، طالبی، بلاژوویچ، ایوانکوویچ، امیر قلعه‌نویی، دایی، قطبی و کی روش در تیم ملی بازی کرده‌است.

 

کریمی با ۱۲۷ بازی پس از علی دایی و جواد نکونام، از لحاظ تعداد بازی ملی سومین بازیکن تاریخ تیم ملی فوتبال ایران به‌شمار می‌رود. علی کریمی همچنین ۳۸ گل ملی به‌ثمر رسانده‌است که از این حیث نیز پس از علی دایی و کریم باقری نفر سوم محسوب می‌شود. نکونام با ۱ گل کمتر در جای چهارم در تعقیب کریمی است.

 

خداحافظی‌ها از فوتبال ملی

علی کریمی ۲ بار از تیم ملی فوتبال ایران خداحافظی کرد، اما پس از هر دوی این موارد باز هم در تیم بازی کرد. بار اول در ۱۸ مهر ۱۳۸۷، با نوشتن نامه‌ای به رئیس فدراسیون فوتبال ایران از بازی‌های ملی خداحافظی کرد. این در حالی بود که رابطه کریمی با سرمربی وقت تیم علی دایی دچار تنش بود. پس از برکناری دایی و انتصاب افشین قطبی، وی دوباره به تیم دعوت شد و بازی کرد.

 

بار دوم، علی کریمی در ۲ تیر ۱۳۸۸، پس از تساوی مقابل کره جنوبی و عدم راهیابی تیم به جام جهانی ۲۰۱۰ همراه با مهدی مهدوی‌کیا و وحید هاشمیان از بازی‌های ملی خداحافظی کرد. علی کریمی در خرداد ۱۳۹۰ برای بازگشت به تیم اعلام آمادگی کرد و کارلوس کی روش وی را دوباره به تیم دعوت کرد.

 

خداحافظی در سال 1392 و بازگشت

علی کریمی پس از بازی پرسپولیس با سپاهان در فینال جام حذفی در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ از دنیای فوتبال خدا حافظی کرد. کریمی پس از خداحافظی از فوتبال اعلام کرد، فوتبال جای امثال او نیست و «دایه‌های مهربانتر از مادر» باید فوتبال را بچرخانند.

خداحافظی کریمی از فوتبال، بازتاب گسترده‌ای داشت و سایت رسمی فیفا با اشاره به خداحافظی علی کریمی از دنیای فوتبال، از او به عنوان اسطوره فوتبال ایران یاد کرد و خداحافظی او از میادین فوتبال را غیر منتظره خواند.

 

علی کریمی, بیوگرافی علی کریمی, اصالت علی کریمی

افتخارات علی کریمی

 

خداحافظی در سال 1393

سرانجام علی کریمی در ۲۹ تیر ۱۳۹۳ برای همیشه از فوتبال خداحافظی کرد و درحالی که او اعلام کرده بود امیدوار است بتواند با پیراهن پرسپولیس از فوتبال خداحافظی کند اما اینطور نشد. بدین ترتیب تراکتورسازی تبریز آخرین باشگاهی بود که کریمی پیراهن آن را بر تن کرد.

 

دوران مربی گری علی کریمی

علی کریمی پس از بازی‌های جاوادانه اش در تیم‌های پرسپولیس، الاهی امارات، القطر، السیلیه، بایرن مونیخ، شالکه و تراکتورسازی سرانجام در سال ۹۳ برای همیشه از فوتبال خداحافظی کرد. اما او در مقام مربی دوباره بازگشت.

 

۳ مهر ۹۳، آغاز مربی گری علی کریمی بود. او به عنوان دستیار و کمک مربی توسط کارلوس کی روش، سرمربی سابق تیم ملی انتخاب شد، اما چند ماه بعد در دی ماه سال ۹۳ پیش از سفر تیم ملی به استرالیا از سمت خود کناره گیری کرد.

 

کریمی سه سال بعد به باشگاه نفت تهران که در دوران نوجوانی در آن آموزش دیده بود، رفت و به صورت رسمی سرمربی گری این تیم را پذیرفت. اما این بار هم ماندن او دوام نداشت. کریمی دو هفته پس از پذیرفتن هدایت نفت تهران، به دلیل اختلاف با مالک این باشگاه، با وجود قرارداد دوساله از نفت تهران جدا شد.

 

این بار او به سپید رود رشت رفت تا هدایت تیم زادگاهش را برعهده بگیرد. کریمی ۱۳ هفته و تا پایان لیگ ۹۷-۹۶ سرمربی این تیم بود. اما باز هم با مالک باشگاه به مشکل خورد و از سمت خود استعفا داد.

 

پس از تغییرات مدیریتی در باشگاه سپید رود، کریمی به عنوان مالک و سرمربی این تیم بازگشت و کار خود را ادامه داد. او با وجود هزینه‌هایی که برای باشگاه سپید رود انجام داده بود و به علت مشکلات فراوان این تیم، در پایان هفته نوزدهم مالکیت سپید رود را به اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان واگذار کرد.

 

افتخارات علی کریمی

افتخارات باشگاهی علی کریمی

پرسپولیس تهران

قهرمانی جام آزادگان 78-1377

قهرمانی جام آزادگان 79-1378

قهرمانی جام حذفی 79-1378

نایب قهرمانی جام آزادگان 81-1379

 

بایرن مونیخ

قهرمانی جام حذفی آلمان 16-2115

قهرمانی بوندسلیگا 16-2115

 

الاهلی

قهرمانی جام حذفی امارات 12-2111

قهرمانی جام حذفی امارات 14-2113

نایب قهرمانی لیگ امارات 14-2113

 

نفت تهران

نایب قهرمانی نوجوانان تهران

قهرمانی امیدهای تهران با امیدهای فتح

 

افتخارات ملی

1998 - قهرمانی بازی های آسیایی

2114 - مقام سوم جام ملت های آسیا

2117 - یک چهارم نهایی جام ملت های آسیا

2116 - راهیابی و بازی در جام جهانی 2116 آلمان

2114 - قهرمانی فوتبال غرب آسیا

2113 - قهرمانی جام بین قاره ای آسیا – اقیانوسیه با تیم ملی ایران

 

افتخارات فردی

بهترین بازیکن سال 2114 آسیا

آقای گل مشترک جام ملت های آسیا 2114

 

علی کریمی, بیوگرافی علی کریمی, اصالت علی کریمی

فرزندان علی کریمی

 

علی کریمی, بیوگرافی علی کریمی, اصالت علی کریمی

علی کریمی و  گوهر خیراندیش

 

علی کریمی, بیوگرافی علی کریمی, اصالت علی کریمی

خداحافظی علی کریمی

 

علی کریمی, بیوگرافی علی کریمی, اصالت علی کریمی

بیوگرافی علی کریمی

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/m2l8e4