به گزارش ستاره پارسی: آش رشته نذری یا افطاری باید جا افتاده شود تا طعم دلخواه شما را داشته باشد. اکثر خانم هایی که در بخش طرز تهیه آش رشته را همراه با ما آماده کردند، رازی برای خوشمزه تر شدن آش رشته میخواستند و مشتاق بودند که بدانند چطور می شود غلظت آش رشته را بیشتر کرد و به قول معروف، آش نذری شان را جا افتاده تر اماده کنند.
البته که کدبانوهای ایرانی از هر انگشتشان یک هنر می ریزد و مهارت بالایی در تهیه انواع آش دارند اما با احترام به درخواست همین دوستان نکاتی را ارائه خواهیم کرد که اگر رعایت کنید می توانید، یک آش خوشمزه و جا افتاده سر سفره های غذایتان بگذارید.
اگر در دستور آشی پیاز داغ وجود داشت، دست و دلباز باشید زیرا پیاز داغ علاوه بر بخشیدن طعم خوب به آش، لعاب خوبی نیز به آن می دهد. سعی کنید پیاز داغ را در چندین مرحله به آش بیافزایید. برای لعاب دار شدن آش مقداری پیاز داغ را در 5 دقیقه آخر به آش تان بیافزایید.
یک راز برای لعاب دار و خوشمزه تر شدن آش این است که از قلم استفاده کنید. بدین صورت که ابتدا قلم گاو یا گوسفند را در آب بپزید، سپس قلم را درآورده و آب قلم را به آش بیافزایید. می توانید از عصاره گوشت هم استفاده کنید، اگر از عصاره گوشت استفاده می کنید حتما در ریختن نمک دقت کنید.
برای لعاب بهتر و خوشمزه شدن آش به جای سبزی آش فریزری سبزی آش تازه استفاده نمایید. سبزی آش نباید خیلی ریز خرد شود، پس از افزودن سبزی به آش درب قابلمه را نگذارید تا رنگ سبزی پس از پخت تیره نشود.
اگر آشتان رقیق شده، میتوانید مقداری آرد را در یک لیوان آب سرد حل کنید و وقتی خوب حل شد، آن را داخل آش بریزید. اگر هم در آش از دوغ یا ماست استفاده می کنید، یک قاشق آرد را با تخم مرغ مخلوط و سپس به آن ماست آرد بیافزایید و به هم بزنید تا هم لبنیات شما نبرد و هم آشتان غلیظ شود.
در طول پخت آش همواره باید به میزان آب آش توجه کنیم اگر نیاز بود حتما از آب جوشیده استفاده کنیم تا آش ما نه حالت خمیری بگیرد نه اینکه آب و دان سوا بشود. اگر در دستور آش گندم، جو، بلغور و برنج وجود دارد،در مرحله اول آب را تا حدی بیافزایید که فقط روی غلات را بگیرد و آب زیادی نریزید اینگونه آش تان بیشتر و زودتر لعاب می اندازد.
تجربه نشان داده که افزودن حبوبات خیس خورده به آش لعاب بیشتری به آش شما می بخشد،حبوبات را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید وچند دفعه آب آنها را عوض کنید. برای پخت آش نخود باید زودتر و قبل از سایر حبوبات خیس شود، چون دیرپزتر از بقیه است و نفخ بیشتری هم ایجاد میکند.
مورد دیگری که موجب لعاب بیشتر آش می شود، توجه به روغن درون آش است، روغن داخل آش رشته باید به اندازه کافی باشد، چون به جا افتادن آش کمک میکند.
تمام نکات بالا زمانی سبب لعاب دار شدن آش می شوند که آش شما با شعله ملایم پخته شده و جا بیفتد، مطمئنا اگر شما به پخت آشتان زمان کمی اختصاص دهید و زود شعله را خاموش کنید، آش شما جا نمی افتد پس آش را روی شعله ملایم بپزید و دائم آن را هم بزنید.