گاهی دلایل ناباروری در مردان کاهش کیفیت اسپرم های موجود و یا کمبود آن است ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم به بررسی باروری مردان با تغذیه بپردازیم تغذیه نقش بسیار مهمی در افزایش اسپرم های با کیفیت دارد و جالب است بدانید خوردن غذاهای ناسالم نیز برعکس این موضوع است در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت
تغییر در رژیم غذایی به افزایش قدرت باروری مردان کمک کند و می تواند شانس بارداری زن را افزایش دهد.تغذیه تاثیری مستقیم بر توانایی اسپرم دارد.پژوهشها نشان میدهد که داشتن یک رژیم غذایی ناسالم و نوشیدن الکل، میتواند کیفیت و کمیت اسپرم را پایینتر آورد و باروری را دشوارتر کند.از آن جا که مردان نیز مانند زنان دچار مشکلات باروری هستند، تغذیه سالم میتواند شانس بچهدار شدن شما را افزایش دهد.
آمارها نشان میدهد که حدود یک سوم از مشکلات باروری به مردها برمیگردد.این مسئله که آیا نوشیدن قهوه به باروری شما کمک میکند یا آسیب میزند، هنوز مشخص نیست.بهتر است برای اطمینان بیش از دو فنجان در روز ننوشید.
با روش های نوین درمان ناباروری در آزمایشگاه، امروزه تقریبا تمام زوج ها این شانس را دارند که از نعمت فرزنددار شدن بهرهمند شوند.کدام مواد مغذی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند؟ رژیم غذایی شما باید به اندازه متعادل، متنوع و مغذی باشد تا به افزایش باروری در مردان منجر شود.به گفته انجمن طب تولید مثل، پژوهشها نشان میدهد که یک رژیم غذایی سالم که حاوی مقدار زیادی ماهی، سبزیجات و غلات سبوسدار است، میتواند به فعالتر شدن اسپرم کمک کند.از سوی دیگر، یک رژیم غذایی با میزان زیاد چربیهای ترانس ممکن است تعداد اسپرم در مایع منی را کاهش دهد.
خوردن مواد غذایی غنی از جمله ویتامین C و سایر آنتیاکسیدانها میتواند به جلوگیری از نقص اسپرم و تحرک بالا (جنبش) کمک کند.هر ۲۲۵ میلیلیتر آب پرتقال حدود ۱۲۴ میلیگرم ویتامین C دارد، شما باید حداقل روزی ۹۰ میلیگرم ویتامین ث دریافت کنید.اگر سیگاری هستید باید روزانه حداقل ۱۲۵ میلیگرم در روز ویتامین ث از مواد غذایی دریافت کنید.
کمبود زینک به دلیل ایجاد تودههای اسپرم میتواند به ناباروری شدت بدهد.منابع زیادی برای روی وجود دارد؛ شما نیاز به دریافت روزانه ۱۱ میلیگرم زینک (روی) دارید.این منابع شامل: صدف خوراکی (۱۶ میلیگرم روی در ۶ عدد صدف کوچک)، گوشت فیله بدون چربی گاو (۴٫۸ میلیگرم در هر ۱۱۰ گرم)، لوبیا پخته (۳٫۵ میلی گرم در هر ۱ فنجان) و گوشت مرغ (۲٫۳۸ میلی گرم در هر ۱۱۰ گرم).
پژوهشها نشان میدهد که مردان با سطوح پایین ویتامین B در تولید اسپرم سالم مشکل دارند؛ زنان نیز برای کاهش خطر ابتلای کودک به نقوص لوله عصبی در هنگام تولد، به این ویتامین نیاز دارند.شما ممکن است بتوانید حداقل روزانه ۴۰۰ میکروگرم از غلات غنی شده صبحانه، سبزیجات، حبوبات و آب پرتقال تامین کنید، اما مصرف اسید فولیک یا مولتی ویتامین هم برای اطمینان بیشتر بیضرر است.
پژوهشها نشان میدهد که نوشیدن مشروبات الکلی میتواند سطح تستوسترون و تعداد اسپرم را کاهش دهد و باعث افزایش تعداد اسپرمهای غیر طبیعی در انزال میشود.
قرصهای مولتی ویتامین هیچگاه نمیتواند جایگزینی برای یک رژیم غذایی سالم باشد، اما مولتی ویتامین میتواند به شما کمک کند که مطمئن شوید در حال گرفتن مواد مغذی مورد نیاز هستید.افزایش شانس باروری با تغذیه در زنان نیز به اندازه مردان مهم است.ناباروری به این معنی نیست که شما نمی توانید بچه دار شوید؛ باروری مردان و باروری زنان به عوامل مختلف بستگی دارد که می توان با تغییر شرایط به افزایش باروری زن و مرد کمک کرد.در بخش تغذیه باروری می توانید اطلاعات بیشتری در این خصوص پیدا کنید.
تغذیه روی باروری، دو ماه قبل از اینکه جنین شکل بگیرد و همچنین روی اسپرم و تخمک افراد اثر مستقیم دارد. اینکه چه نوع چربیای دریافت کنیم و میزان انرژی و عوامل آنتیاکسیدان و اکسیدان بر باروری فرد تاثیر میگذارد.
نکته قابل توجه اینکه، نوع تغذیه حتی از یک نسل و دو نسل به نسل بعدی، روی کیفیت باروری زنان مؤثر است. بنابراین، مادر باردار نهتنها مسؤول سلامت خودش در باروری است، بلکه در قبال فرزند دختر نیز مسؤول است. رژیم غذایی پدر نیز در بحث باروری بسیار مؤثر است و روی کیفیت شکلگیری جنین تا پایان دوران بارداری زن، اثرگذار است.
استفاده از روغن جامد و سرخ کردنی در تهیه غذا و مصرف غذاهای آماده که نمک زیادی دارند، روی باروری اثر معکوس دارند.
این موضوع ثابت شده است که غذاهای آماده و فستفودها، روی باروری افراد اثر معکوس دارد؛ زیرا عادت به مصرف این قبیل غذاها، باعث میشود میزان مصرف میوه و سبزیجات نیز کاهش یابد.
نوع روغنهای دریافتی و اسیدهای چرب در غذاهایی که استفاده میشود، خیلی مهم است. به طوری که در تهیه غذا نباید از روغنهای جامد و غذاهای سرخ شده با ترکیب نمک بالا، استفاده کرد. نکته مهم آن که وضعیت کیفی و کمی تغذیه، از نسلی به نسل دیگر در کوتاهمدت و طولانیمدت، اثرگذار است.
ترشح هورمونهای مرتبط با باروری به طور دقیقی توسط پیامهایی که نشاندهنده میزان در دسترس مواد مغذی هستند، قرار دارند و هر نوع سوءتغذیه بر عملکرد هورمونهای موثر در تخمکگذاری اثر میگذارند. گرسنگیهای طولانیمدت و بینظمی در دریافت مواد مغذی بهشدت در تخمکگذاری درست، اختلال ایجاد میکند و این وضعیت در بیماران چاقی که مشکل تخمکگذاری دارند، شایع است.
همچنین تغذیه ناسالم میتواند تشدیدکننده اختلالات تخمکگذاری باشد. به بیان دیگر، زمانی که سطح دریافت آنتیاکسیدانها پایین و دریافت ترکیبات اکسیدان بالاست، شرایط التهابی در بدن تشدید میشود و این امر بر قدرت باروری اثر مخربی دارد.