یک‌شنبه 15 مهر 1403 - 06 Oct 2024
تاریخ انتشار: 1402/01/15 11:58
کد خبر: 14855

دانشمند زن ایرانی دنیا را شگفت زده کرد! | اختراع شگفت‌انگیز این زن همه را بهت زده کرد +عکس

یک راه حل نوین به نام "شل وال" توسط دکتر مانیا آقایی میبدی ابداع شده است که باعث کاهش بیش از ۷۰ درصد وزن دیوارهای بتنی می‌شود.

به گزارش ستاره پارسی: در حال حاضر، فناوری چاپ سه بعدی بتن (۳DCP) به عنوان یک روش کارآمدتر برای ساخت ساختمان شناخته شده است، اما گزارش شده که نسل جدیدی از این فناوری وجود دارد که بهبودهای قابل توجهی دارد و در نتیجه دیوارهای آن ۷۲ درصد سبک‌تر از دیوارهای معمولی ساخته شده با ۳DCP هستند.

در این فناوری، یک نازل رباتیک چاپ سه بعدی مواد را در خطوط مستقیم و موازی با سطح زمین رها می‌کند و در هر مرحله یک لایه افقی از دیوار ساخته می‌شود. وقتی مرکز توخالی قالب‌ها با بتن بیشتری پر می‌شود، دیوارها کامل می‌شوند. این روش ساخت باعث کاهش زمان و هزینه‌های ساخت و نیز افزایش کارایی و دقت در ساختمان‌سازی می‌شود.

به گفته دکتر مانیا آقایی میبدی و همکارانش در آزمایشگاه تکنولوژی‌های تحقیقاتی معماری دیجیتال(DART) واقع در دانشگاه میشیگان، چنین سیستم‌هایی بیش از حد لازم از بتن استفاده می‌کنند، به علاوه ویژگی‌های معماری ساختمان‌ها را به اشکال نسبتاً ساده محدود می‌کنند. اینجاست که سیستم Shell Wall وارد می‌شود.

این کار با ایجاد یک مدل کامپیوتری از سازه آغاز می‌شود که بر اساس کارآمدترین توزیع مواد مورد نیاز برای تامین مقاومت مورد نیاز در هر قسمت از ساختمان ایجاد می‌شود.

اختراع شگفت‌انگیز دانشمند زن ایرانی دیوار بتنی را ۷۰ درصد سبک کرد/ عکس

به عبارت دیگر، هیچ ماده‌ای در جایی که لازم نیست، استفاده نمی‌شود و مواد، کاملا به اندازه مورد نیاز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

با هدایت این مدل، نازل چاپ سه بعدی، عناصر لایه‌ای متشکل از دنده‌های ساختاری عمودی منحنی با غشاهای منحنی نازک‌تر را ایجاد می‌کند که فضاهای بین آنها را پوشانده است.

لایه‌های بتن به صورت غیر مسطح رسوب می‌کنند، به این معنی که لزوماً موازی با زمین نیستند و همین‌طور که هر قسمت چاپ می‌شود، میل‌گرد درون قسمت‌های توخالی وارد می‌شود و عایق حرارتی نیز داخل غشاهای توخالی قرار می‌گیرد.

آزمایش‌های مقیاس کوچک نشان داد که فناوری Shell Wall در مقایسه با دیوارهای سنتی هم‌اندازه که از بتن جامد ساخته شده‌اند، ۷۲ درصد کاهش وزن را به ارمغان می‌آورند و در عین حال استحکام ساختاری یکسانی را ارائه می‌دهند.

اکنون آزمایش‌های کامل و استفاده از این فناوری در سایت‌های ساخت ‌و ساز واقعی در حال برنامه‌ریزی است.

۵۸۵۸

 

کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/4dxxap