سه‌شنبه 29 آبان 1403 - 19 Nov 2024
تاریخ انتشار: 1399/04/03 10:08
کد خبر: 2375

فهرستی از دختران نامور ایران زمین به مناسبت روز دختر

روز دختر است و حتما در اینستاگرام و این طرف و آن طرف واکنش‌های متفاوت به این روز را دیده‌اید، در این مطلب چند بانوی نسبتا جوان ایرانی که در حوزه‌ی خودشان قابل افتخار هستند را ردیف کرده‌ایم، روز دختر مبارک، بر این دختران قابل افتخار، مبارک‌تر.

 روز دختر است و حتما در اینستاگرام و این طرف و آن طرف واکنش‌های متفاوت به این روز را دیده‌اید، در این مطلب چند بانوی نسبتا جوان ایرانی که در حوزه‌ی خودشان قابل افتخار هستند را ردیف کرده‌ایم، روز دختر مبارک، بر این دختران قابل افتخار، مبارک‌تر.

 

لیلا عراقیان

روز دختر

 

لیلا عراقیان معمار پل طبیعت، در سال ۱۳۶۲ در تهران به‌دنیا آمد. در سال ۱۳۸۰ در دانشگاه شهید بهشتی تحصیل در رشته‌ی معماری را آغاز کرد و دارای مدرک کارشناسی معماری از دانشگاه شهید بهشتی و فوق‌لیسانس این رشته از دانشگاه بریتیش کلمبیا است. او در سال ۱۳۸۴ به همراه همکارش علیرضا بهزادی شرکت سازه‌های پارچه‌ای دیبا را با سرمایه‌ای حداقل، تأسیس کردند. شرکت دیبا پس از اجرای سازه‌های چادری پارک آب و آتش تهران، به مسابقه‌ی طراحی پل طبیعت دعوت شد و طرحشان برگزیده شد. این شخصیت موفق در ۲۵ سالگی شروع به طراحی پل طبیعت کرد و این طراحی دو سال زمان برد و سرانجام در سال ۱۳۹۳ اجرایی و افتتاح شد.

 

 

ساراصفری

روز دختر

 

مهندس سارا صفرى، کوهنورد فاتح ده کوه از بلندترین کوه‌هاى جهان، فعال حقوق زنان، نیکوکار، نویسنده، ماجراجو، ملقب به "شهروند جهانى" و دریافت کننده جایزه ى آن، از اعضاى سازمان خیریه توانمند سازى دختران نپالى و استاد دانشگاه است. "این زن برای قدرت بخشیدن به دختران در سرتاسر دنیا به کوهنوردی می‌پردازد". این شاید یکى از نخستین تیترهایى بود که درباره ى او دست به‌دست شد. سارا صفری تابه‌حال دوبار جایزه "شهروند جهانی" را به جهت تلاش برای توانمندی انسان‌ها و برابرى بین زنان و مردان به دست آورده است.

 

او که فارغ التحصیل مهندسى برق از دانشگاه "یو سى اِل اِى" است و همین رشته را در دو دانشگاه در آمریکا تدریس میکند، اخیرا چالش عبور از "گرینلند"، سى روز پیاده روى در برف و یخبندان را از سر گذراند.

 

مریم کامور

روز دختر

 

دکتر مریم کامور رهبر تیم تجزیه و تحلیل فناوری گفتاری گوگل، مخترع، از چهره هاى شناخته شده‌ی دنیاى اینترنت و مغز متبکر ارتباط کاربر و محقق ارشد گوگل است. او که فارغ التحصیل دکترای علوم کامپیوتر از دانشگاه کلمبیاست از جمله کارشناسان ارشد ایرانی گوگل است که به واسطه دانش و تحقیقاتش هم‌اکنون رهبری تیم تجزیه و تحلیل فناوری گفتاری گوگل را بر عهده دارد.

 

دکتر کامور که دست کم هفده اختراع ثبت شده دارد و مقالات متعدد علمی به چاپ رسانده، همواره علاقه خود را به ارتباط بیش‌تر میان کامپیوتر و انسان نشان داده است. او همچون دیگر کارشناسان گوگل نقشی موثر در خدمت‌رسانی به کاربران دنیای مجازی داشته است. شاید بتوان گفت دکتر کامور و تیم همراه او آینده گوگل را دگرگون و ارتباط کاربر و سیستم‌های مجازی را هر روز نزدیک‌تر و عمیق‌تر می‌کنند. دنیا افرادى مانند دکتر کامور را به‌عنوان چهره‌هایی می‌شناسد که زندگی همه‌ی ما را تحت تاثیر قرار داده و خدماتی نوین به جهانیان عرضه کرده اند. به امید موفقیت‌هاى هرچه بیشتر این بانوى شایسته ایرانى.

 

پریسا تبریز

روز دختر

 

پریسا تبریز، متخصص ایمنی رایانه در سال ۱۳۶۱ به دنیا آمد. پریسا در حال حاضر با لقب شاهدخت ایمنی در بخش ایمنی نرم افزار گوگل کروم و برای شرکت گوگل کار می‌کند. جالب است بدانید مجله فوربس نام پریسا را در لیست ۳۰ پیشگام در زمینه تکنولوژی قرار داده است. پریسا که مادری لهستانی-آمریکایی و پرستار دارد و پدرش یک پزشک ایرانیست تقریبا بلافاصله پس از فارغ التحصیلی جذب شرکت گوگل شد.

 

رکسانا ورزا

روز دختر

 

رکسانا در حال حاضر مسئولیت فعالیت‌های استارت آپی شرکت مایکروسافت در کشور فرانسه است و در عین حال مسئولیت اداره برنامه‌های بیز اسپارک و مایکروسافت ونچرز را به عهده دارد. جالب است بدانید در سال ۲۰۱۳ نام رکسانا ورزا هم در لیست ۳۰ زن پیشگام در تکنولوژی که توسط بیزینس اینسایدر تهیه شده بود، قرار گرفت.

 

پیش از پیوستن به غول رایانه‌ای دنیا، مایکروسافت، سابقه کار برای چند استارت آپ اروپایی را در کارنامه دارد. او همچنین مدتی ویراستار نسخه فرانسوی تک کرانچ بوده است. البته همه‌ی این فعالیت‌ها درک درستی از شوق پیشرفت رکسانا به شما نخواهد داد. رکسانا ورزا تری لینگوال است (مسلط به ۳ زبان)، عضوی از انجمن درمان صرع است و از دانشگاه‌های یو سی ال‌ای، ساینس پو پاریس و دانشگاه اقتصاد لندن موفق به کسب مدرک آکادمیک شده است.

 

ثریا دارابی

روز دختر

 

ثریا دارابی را امروزه به‌عنوان یکی از بنیانگذاران برند زدی می‌شناسند. برندی که در حوزه فشن با تمرکز بر منشاء مواد اولیه محصولات، نامش را بر سر زبان‌ها انداخته است. ثریا فعالیت حرفه‌ایش را در نیویورک تایمز آغاز کرد و همان جا بود که تغیرات مداوم فناوری‌های دیجیتال نظرش را جلب نمود. ثریا دارابی به مرور توانست به عنوان تهیه کننده خبر با رسانه‌هایی مانند فیسبوک، توییتر و یوتیوب همکاری کند و این در حالی بود که همزمان در بسیاری از استارت آپ‌های کوچک و بزرگ فعالیت می‌کرد. ثریا از دانشگاه جئورجیا مدرک هنر دارد و در حال حاضر در بوستون زندگی می‌کند.

 

مهدیه محمدخانی

روز دختر

مهدیه محمدخانی متولد ۱۴ آذر سال ۱۳۶۵ در شهر تهران است. او خواننده‌ی خوش‌صدای زن ایرانی است. محمدخانی فارغ‌التحصیل رشتهٔ مهندسی معماری است و فراگیری موسیقی را با نواختن پیانو و دف در نوجوانی آغاز نمود.

از سال ٨٧ به فراگیری صداسازی آواز ایرانی و شیوه‌ی خوانندگی نزد استاد محمدرضا شجریان و غلامرضا رضایی پرداخته و در سال ٩٠ در کارگاه استاد شجریان پذیرفته شد. او گروهی به نام شهنوا را با بانوان تشکیل داده و به قول خودش هنری که سال‌ها آموخته اند را در قالب کنسرت‌های اصیل ایرانی یا حتی کنسرت‌های موسیقی محلی به نمایش می‌گذارند.

 

پی‌نوشت: در تهیه این مطلب از صفحه اینستاگرام «آدم حسابی‌ها» کمک گرفته شده است.

 

منبع:برترین ها

 

کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/486qw2