سردار قاسم سلیمانی زادهٔ ۲۰ اسفند ۱۳۳۵ در قنات ملک زاده شد. سردار سلیمانی در ۱۳ دی ۱۳۹۸ در بغداد در گذشت.سردا سلیمانی یک فرمانده نظامی ایرانی بود.قاسم سلیمانی در طول جنگ ایران و عراق و پس از آن تا سال ۱۳۷۶، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله کرمان بود. سپس، از سال ۱۳۷۶ تا زمان مرگ بهعنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت میکرد. در ۱۳ دی ۱۳۹۸، ارتش ایالات متحده سردار سلیمانی را به دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور، در عملیات آذرخش کبود هنگام خروج از فرودگاه بینالمللی بغداد برای انجام دیدارهای رسمی با مقامات عراقی ترور کرد.
سید حسین موسویان در پاسخ به این پرسش که بعد از یکسال و روشن شدن ابعاد ترور سردار سپهبد شهید سلیمانی و با توجه به تحولات منطقه ای، به نظر شما این اقدام آمریکا با چه هدفی انجام شد؟ گفت: اقدام ترامپ در ترور سردار سلیمانی از روی ضعف و درماندگی و وحشت بود. آمریکای ترامپ موفقیت ایران در رهبری مبارزه با تروریسم تکفیری را نمی توانست تحمل کند چون خروج از برجام و سیاست فشار حداکثری را تحت ادعای "تروریسم دولتی ایران" آغاز کرد.
این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: اکنون افشا شده که آمریکا در ایجاد گروه های تروریستی تکفیری نقش داشته است، منتهی واشنگتن در مورد این گروه ها، "سیاست دومنظوره ضعف و بقا" را داشته است. از یک طرف با مبارزه با آنها، قدرت یافتن آنها را مهار می کند تا ضعیف بمانند و شاخ جدی برای متحدین شان نشوند. از طرف دیگر برای "حفظ بقا"، آنها را به طور سری حمایت می کند. از این رو ادامه رهبری سردار سلیمانی در مبارزه با داعش به نابودی کامل آن در سطح منطقه منجر می شد که آمریکا نمی توانست این روند را تحمل کند لذا دست به جنایت ترور او زدند.
وی در پاسخ به این که این نوع اقدامات که گویای تروریسم دولتی است به لحاظ حقوقی و سیاسی چه تاثیری بر روابط بین الملل دارد؟ گفت: متاسفانه باید بگویم تاثیر عملی مهمی نخواهد داشت، چون روابط بین الملل در دنیای امروز بر اساس زور و تبعیض است. برای مثال اگر ایران یک قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل را اجرا نکند همه قدرت های جهانی متحد شده و بدترین تحریم ها علیه ایران را اعمال می کنند. اما اسرائیل که تقریبا تمامی قطعنامه های آژانس بین المللی انرژی اتمی در موضوع هسته ای و تمامی قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل در مورد فلسطین را زیر پا گذاشته، تمام قدرت های جهانی نه تنها یک تحریم ساده علیه اسرائیل نکرده اند بلکه با تمام قدرت و ظرفیت از او حمایت می کنند.
این دیپلمات پیشین کشورمان درباره تاثیر ترور سردار سپهبد سلیمانی بر آینده و ثبات و امنیت منطقه اظهار کرد: دو تاثیر مهم، یکی اینکه ترور سردار سلیمانی، موجب تضعیف روند مبارزه با تروریسم تکفیری در کل منطقه و جهان است. دومین تاثیر تضعیف روند مدیریت بحران های جاری منطقه است. آن سردار شهید، دنبال کاهش تشنج و اختلاف با کشورهای منطقه بود که سفر آخر ایشان برای عراق هم بخشی از تلاش های او برای حل بحران روابط ایران و عربستان بود.
موسویان در ارزیابی اقدامات حقوقی و سیاسی ایران برای پیگیری این ترور در یک سال گذشته گفت: به نظرم وزارت خارجه اقدامات حقوقی لازم را انجام داده است، هم به لحاظ وظیفه و تعهد ملی و هم به خاطر علاقه ویژه ای که آقای ظریف و همه دیپلمات های وزارت خارجه به آن شهید مظلوم داشتند. البته من خوشبین نیستم که مراجع بین المللی اقدامی جدی و عملی برای محاکمه ترامپ رئیس جمهور و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا انجام دهند.