شنبه 03 آذر 1403 - 23 Nov 2024
تاریخ انتشار: 1402/06/12 06:57
خودرو | قیمت خودرو
کد خبر: 123700

سقوط آزاد قیمت خودروهای داخلی و خارجی در بازار | این خودروها ۵۰ میلیون تومان ارزان ریخت

قیمت خودرو امروز ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ با پیروی از روند هفته گذشته، در اغلب محصولات با افت همراه بود. البته ثبات و افزایش قیمت نیز در برخی محصولات به چشم می‌خورد.

الهام ایمانی فر/ قیمت خودرو | قیمت خودرو روز چهارشنبه،8شهریور ۱۴۰۲،با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت کارنامه با تغییراتی مواجه شد.در سایت‌های خرید و فروش، قیمت خودرودر لحظه نگارش این گزارش به این شرح ثبت شده است. قیمت خودرواز ابتدای فروردین‌ با نوساناتی همراه شد. قیمت‌ها در نیمه نخست فروردین متاثر از نرخ ارز روند صعودی به خود گرفت.با واردات خودرو خریداران امیدوار به کاهش  قیمت خودروهای بازار هستند.خودرو

قیمت خودروهای فرسوده از چند روز گذشته در اثر انتشار یک خبر کذب، دچار افزایش وحشتناکی شد. انتظار می‌رفت که اثر این افزایش قیمت در خودروهای صفر کیلومتر نیز دیده شود؛ اما با آغاز دوباره روند معاملات، می‌توان مشاهده کرد که نه‌تنها افزایش آن‌چنانی در بازار به چشم نمی‌خورد، بلکه شدت افت قیمت در برخی از خودروها بیشتر نیز شده است.

قیمت خودروهای داخلی نسبت به سایر بازار، از تغییرات کمی برخوردار است.

شاهین G که گران‌ترین خودروی تولیدی شرکت سایپا به شمار می‌رود، با افت تنها یک میلیون تومان، به نرخ ۵۶۴ میلیون تومان رسید.

پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با مدل ۱۴۰۱ از هاچ‌بک‌های ارزان قیمت ایران خودرو بود که سال گذشته توقف تولید خورد. این خودرو نسبت به روز گذشته حدود پنج میلیون تومان کاهش دارد و در کانال ۴۶۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

پژو ۲۰۷i دنده دستی که رکورددار افت قیمت از آغاز امروز است، حدود ۱۰ میلیون تومان ارزان‌تر شده و به نرخ ۶۰۳ میلیون تومان رسید.

دنا پلاس ۶ دنده توربوشارژ، تنها خودروی داخلی بازار به شمار می‌رود که نسبت به روز گذشته حدود یک میلیون تومان گران‌تر شده و با قیمت ۷۲۸ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

2

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی نسبت به داخلی‌ها، تغییرات بیشتری دارد.

بسترن B۳۰ با مدل ۱۴۰۰ که از دو سال گذشته توسط گروه بهمن توقف تولید خورد، امروز با یک افت ۵۰ میلیون تومانی دیگر، همه را متعجب کرد. به این ترتیب سدان تولیدی بهمن از آغاز معاملات امروز به نرخ یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

چری تیگو ۷IE از کراس‌اوورهای تولید مدیران خودرو بوده که حدود ۲۰ میلیون تومان ارزان‌تر شده و با نرخ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

فیدلیتی پرایم نیو پنج نفره یکی از محبوب‌ترین کراس‌اوورهای مونتاژی بهمن موتور محسوب می‌شود که با افت ۲۰ میلیونی، به نرخ یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان رسیده است.

کراس‌اوور T۵ شرکت فردا موتورز نیز با کاهش چشم‌گیر ۵۰ میلیون تومانی در یک روز، وارد کانال یک میلیارد و ۴۷۰ میلیون تومان شد.

3

پیش‌بینی قیمت خودرو در روزهای آینده

باتوجه به اینکه نرخ ارز در زیر کانال ۵۰ هزار تومان در حال نوسان بوده و از روز گذشته اخباری مبنی‌بر تحویل تعداد دیگری از چانگان‌های وارداتی توسط شرکت سایپا به گوش می‌رسد، احتمال دارد که قیمت خودروها، بیش از این نیز ریزش داشته باشد یا حداقل در همان نرخ‌های خود، ثابت بمانند.

آیا قیمت خودرو با واردات خودرو ارزان می‌شود؟

یک سال و نیم از آزادسازی واردات خودرو به کشور می‌گذرد و اگرچه هنوز پای خودروهای خارجی به بازار ایران باز نشده، اما خودرو در همین مدت کمی ارزان شده است. حالا سوالی که وجود دارد این است که آیا خودرو با واردات ارزان می‌شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز، تیمور رحمانی، اقتصاددان پاسخ متفاوتی به این موضوع داده و تشریح کرده که واردات خودرو تنها در شرایطی خاص می‌تواند باعث کاهش قیمت خودرو شود. اما این شرایط چیست؟

تیمور رحمانی در سرمقاله امروز (11 شهریور) دنیای اقتصاد به این سوال جواب و توضیح داده که شرط کاهش قیمت خودرو چیست. مشروح سخنان این اقتصاددان را در ادامه می‌خوانید:

این اقتصاددان در ابتدا تاکید می‌کند که واردات خودرو به ایران هیچگاه و در هیچ زمانی ممنوع نبوده است. چون «ارز تخصیص‌یافته به واردات قطعات و مواد اولیه و واسط اتومبیل‌های تولید داخل و خودروهای مونتاژی، سالانه میلیاردها دلار بوده. لذا عملا هیچ‌گاه واردات خودرو متوقف نشده تا نتیجه بگیریم واردات خودرو قرار است تغییر جدی از این منظر ایجاد کند یا نه.»

اما سوال اصلی این است که آیا با واردات بیشتر خودرو، می‌توان منتظر کاهش بیشتر قیمت خودرو بود؟ به گفته این اقتصاددان جواب این سوال از منظر اقتصاد خرد مثبت است. چون در چارچوب اقتصاد خرد و قانون عرضه و تقاضا، افزایش واردات خودرو سبب کاهش موقتی و مقطعی قیمت خودرو خواهد شد.

اما واردات خودرو واقعا نمی‌تواند درمان قیمت اتومبیل باشد و اسباب کاهش قیمت اتومبیل را فراهم کند. دلیل این مساله چیست؟ به گفته این اقتصاددان افزایش واردات هر کالایی -چه اتومبیل، چه مرغ و یخچال و کامپیوتر- می‌تواند باعث کاهش قیمت آن کالا شود. اما مساله مهم این است که افزایش واردات هر کالایی به معنای افزایش تقاضا برای ارز است و افزایش تقاضای ارز به معنای گران شدن قیمت دلار است که هم سبب افزایش قیمت خودرو می‌شود و هم سبب افزایش قیمت کالاهای دیگر.

پس راهکار چیست؟ تیمور رحمانی تاکید می‌کند که راهکار کاهش و یا ثبات قیمت‌ها در اقتصاد ایران این است که تورم و انتظارات تورمی مهار شود. به عبارتی این اقتصاددان تاکید می‌کند که درمان مشکلات اقتصاد کلان روش‌های اقتصاد خرد نیست.

او به تجربه کاهش قیمت خودرو در چند ماه گذشته اشاره می‌کند و می‌گوید: در ماه‌های اخیر نرخ ارز باثبات شده و انتظارات تورمی فروکش کرده و در نتیجه افزایش قیمت اتومبیل نیز متوقف شده و مقداری کاهش را نیز تجربه کرده است. این تجربه نشان می‌دهد درمان مشکلات اقتصاد کلان روش‌های اقتصاد خرد نیست. تلاش برای درمان مشکل تورم از روش‌های اقتصاد خرد، درحالی‌که تورم یک مشکل اقتصاد کلان است، صرفا افزایش اختلال در بازارها و کاهش رفاه اجتماعی است.

واردات خودرو چه زمان می‌تواند قیمت‌ها را کاهش دهد؟

این اقتصاددان تاکید می‌کند «واردات زمانی می‌تواند برای کنترل تورم قابل استفاده باشد که وفور ارزی وجود داشته باشد (مانند آنچه در دهه‌های۱۳۵۰ و ۱۳۸۰ در ایران تجربه شد)، گرچه امکان‌پذیری کنترل تورم از طریق اتکای به وفور ارزی به معنی درست بودن آن سیاست نیست. بخش غالب افزایش قیمت اتومبیل پیامد تورم و انتظارات تورمی است و در پیش گرفتن روش‌های مختص بازار کمک چندانی به کنترل بلندمدت قیمت اتومبیل نمی‌کند. همان‌طور که وضع موجود بازار اتومبیل رانت گسترده‌ای به‌ویژه عاید شبکه توزیع می‌کند، واردات آن از طریق تخصیص ارز نیز احتمالا نوعی رانت عاید شبکه توزیع می‌کند. اگر قرار است واردات گسترش یابد که با بهبود روابط تجاری و مالی کشور با جهان خارج امکان‌پذیر می‌شود و قاعدتا به بهبود رفاه اجتماعی منجر می‌شود، ضرورتی ندارد که افزایش واردات گزینشی و مختص بازار خاصی باشد.

اگر نگرانی بابت محدودیت ارزی و تامین نیازهای اساسی وجود دارد، افزایش واردات اتومبیل با استفاده از ارز ترجیحی توجیهی ندارد و به نظر نمی‌رسد در ردیف‌های اول اولویت‌دار تخصیص ارز قرار داشته باشد؛ گرچه باید امیدوار بود که تلاش‌های دیپلماتیک دولت و بهبود روابط تجاری و مالی ما با جهان خارج نیاز ما را به تشخیص اولویت‌ها برای تخصیص ارز و درنتیجه مختل کردن بازارها از بین ببرد.


کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/45obld