در صورت جلسه الزامات واگذاری در شرکتهای ایران خودرو و سایپا که به امضای رئیس سازمان خصوصی سازی، رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت رسیده است، به منظور تحقق هدف ارتقاء سطح کارایی، بهرهوری و نوآوری در صنعت خودروی کشور و همچنین رعایت الزامات سند نهایی خروج دولت از تصدیگری صنعت خودرو مواردی مورد توافق طرفین قرار گرفت.
مورد اول این است که سند استراتژی صنعتی بلندمدت و با ثبات صنعت خودرو (۱۰ ساله) تا پایان بهمن ماه سال جاری از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و به سازمان خصوصی سازی ارسال میشود.
در مورد دوم تا پایان سال جاری همه محصولات ایران خودرو و سایپا از قیمت گذاری دستوری خارج خواهند شد. سازوکار اجرایی این توافق تا پایان آذرماه سال جاری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه خواهد شد. مورد سوم تکالیف عرضه و فروش محصول خارج از قواعد بازار است که منجر به کاهش درآمد (افزایش هزینهها) برای خودروسازها شود، منوط به جبران منابع آن، قبل از اجرای تکالیف است.
مورد بعدی این است که سهام تودلی ایران خودرو و سایپا تا پایان سال جاری واگذار خواهد شد و مورد آخر این است که در صورت عدم واگذاری سهام تودلی در شرکتهای ایران خودرو و سایپا از ابتدای سال آینده به بعد حق رای ناشی از این سهام در مجامع این شرکتها سلب خواهند شد.
مجوز واگذاری پارس خودرو صادر شد
رییس کل سازمان خصوصی سازی هم درباره واگذاری خودروسازی سایپا، اظهار کرد: وزارت صمت تقاضای صدور مجوز شرکت پارس خودرو از زیرمجموعههای شرکت سایپا را داشت که این موضوع در جلسات فنی متعددی مورد بحث قرار گرفت و تاکید شد که در موضوع واگذاری شرکتهای ایران خودرو و سایپا، اولویت واگذاری مدیریت این دو شرکت از سوی دولت است که مقدمه لازم آن، حذف قیمتگذاری دستوری محصولات آنهاست.
حسین قربان زاده افزود: برای واگذاری واقعی مدیریت در گام اول باید سهام تودلی و چرخهای این دو شرکت واگذار شود تا قفل سهامداری آنها باز شود.
وی به ایرنا گفت: پیرو اصرار وزارت صمت بر واگذاری پارس خودرو، مقرر شد تعهدات روشنی در قبال واگذاری این دو شرکت نهایی شود که در روز گذشته، تفاهمنامهای بین سازمان خصوصیسازی، سازمان نوسازی و گسترش صنایع و معاونت صنایع حمل و نقل وزارت صمت امضا شد.
وی افزود: مطابق این تفاهمنامه باید تا پایان بهمن استراتژی توسعه صنعتی صنعت خودرو با افق ۱۰ساله به صورت رسمی منتشر شود تا همه نقش آفرینان این صنعت از چشمانداز این صنعت و قابل پیشبینی بودن متغیرهای آن مطمئن شوند و تمامی محصولات ایران خودرو و سایپا تا پایان سال از شمول قیمتگذاری دستوری خارج شوند، همچنین واگذاری سهام تودلی دو شرکت تا پایان سال به سرانجام برسد.
معاون وزیر اقتصاد افزود: با این شروط و تعهداتی که از سوی وزارت صمت به صورت مکتوب ارائه شد، مجوز واگذاری پارس خودرو از زیرمجموعههای شرکت سایپا توسط سازمان خصوصی سازی صادر شد.
قربان زاده تاکید کرد: به دلیل اینکه پارس خودرو سهام مستقیم دولت محسوب نمیشود، هیات مدیره و مجمع شرکت سایپا برای نحوه واگذاری و ارزشگذاری آن تصمیم میگیرد.