سازمان هواشناسی با توجه به نقشه های همدیدی هواشناسی کشور از ورود سامانه بارشی جدید به کشور خبر داد.سازمان هواشناسی همچنین تداوم برودت هوا در کشور را اعلام کرد.سازمان هواشناسی در خصوص یخبندان و سردی هوا در برخی استان هاهشدار دارد در ادامه جزئیات پیش پینی سازمان هواشناسی را بخوانید.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش برف و باران در مناطق مختلف کشور، ورود سامانه بارشی از جنوب غرب کشور همچنین یخبندان در برخی استانها خبر داد.
صادق ضیاییان، درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد:امروز (۲۶ دی) در برخی مناطق جنوب و جنوب غرب بارش پراکنده باران و در ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی و زاگرس مرکزی بارش پراکنده برف رخ میدهد همچنین از بعد از ظهر امروز با ورود سامانه بارشی از جنوب غرب کشور در بوشهر و برخی مناطق واقع در خوزستان و جنوب و غرب فارس بارش باران، گاهی رعد و برق و وزش باد انتظار میرود.
وی ادامه داد: سهشنبه (۲۷ دی) با تقویت سامانه بارشی در خوزستان، بوشهر، فارس، نیمهغربی و شمالی هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، نیمهجنوبی اصفهان، کرمان، یزد و برخی مناطق خراسان جنوبی و نیمهشمالی سیستان و بلوچستان بارش باران و برف پیشبینی میشود. این بارشها در فارس و بوشهر شدت بیشتری خواهد داشت.
به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا چهارشنبه (۲۸ دی) در مناطقی از کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، یزد و هرمزگان بارش باران و برف رخ میدهد. پنجشنبه (۲۹ دی) در جنوب سیستان و بلوچستان و از اواخر وقت پنجشنبه و طی روز جمعه (۳۰ دی) در برخی مناطق استانهای ساحلی دریای خزر بارش پیشبینی میشود و در سایر مناطق کشور جوی آرام حاکم خواهد بود.
وی افزود: امروز صبح در استانهای واقع در غرب، مرکز و دامنههای جنوبی البرز در زنجان، قزوین، البرز، تهران و سمنان یخبندان رخ میدهد. از سهشنبه (۲۷ دی) تا آخر هفته افزایش آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت نیمهشمالی کشور دور از انتظار نیست.
ضیاییان گفت: از بعد از ظهر پنجشنبه و طی روز جمعه در نوار شرقی و برخی مناطق جنوب شرق کشور بهویژه منطقه زابل وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در برخی مناطق خیزش گردوخاک پیشبینی میشود.
وی ادامه داد: امروز شمال خلیج فارس، سهشنبه و چهارشنبه خلیج فارس، پنجشنبه خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان و جمعه دریای عمان و تنگه هرمز مواج خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۲۷ دی) قسمتی ابری و غبارمحلی بهتدریج ابری و گاهی وزش باد ملایم و اواخر وقت غبارآلود با حداقل دمای صفر و حداکثر دمای ۸ و روز چهارشنبه (۲۸ دی) صاف تا قسمتی ابری همراه با غبار محلی و گاهی وزش باد ملایم با حداقل دمای صفر و حداکثر دمای ۸ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۲۶ و ۲۷ دی) بندرعباس با دمای ۲۳ و ۲۲ درجه سانتیگراد گرمترین و قزوین بادمای ۱۰- و زنجان و شهر کرد با دمای ۸- درجه سانتیگراد سردترین مرکز استان کشور هستند.
دمای هوا در ۲۷ استان زیر صفر شد
رئیس مرکز مدیریت اطلاعات و حوادث غیرمترقبه نیز گفت: سرما و کاهش دما در برخی از استانها تا منفی ۲۹ در ۱۴ سال اخیر بی سابقه بوده است.
ترکیان رئیس مرکز مدیریت اطلاعات و حوادث غیر مترقبه افزود: برودت هوا و استمرارش در کشور تقریباً بخش عمدهای از کشور را تحت تاثیر قرار داده و نزدیک به ۲۷ استان دمای کمتر از صفر درجه را دارند و خیلی از استانهای ما برودتی نزدیک به منفی ۲۸ و منفی ۲۹ را تجربه کردند که در ۱۴ سال اخیر بی سابقه بوده است.
وی گفت: افت فشار گاز و فرسودگی شبکه انتقال گاز هم باعث میشود که عملاً ما در بخشهایی از کشور که در منتهی علیه شبکه گاز هستند با افت بیشتر فشار گاز مواجه بشویم و برخی از هموطنانمان دچار مشکل بشوند، در همین راستا صبح امروز جلسه اضطراری مدیریت بحران را به ریاست وزیر محترم کشور با حضور تمامی دستگاههای زیربط برگزار کردیم.
ترکیان افزود: در همین حاشیه جلسه تمامی استانداران کشور هم به خصوص استانهایی که وضعیت بحرانی داشتند گزارشی ارائه دادند و خوشبختانه با اقداماتی که استانداران محترم در راستای رعایت الگوی مصرف کردند و اعداد و ارقامی که بیان کردند نشان میداد که از روز چهارشنبه و سه شنبه هفته گذشته به این سمت تقریباً پیک مصرف ما روز به روز کاهش پیدا کرده است و این هم چیزی نیست جز همکاری و تلاش و ایثاری که مردم کشورمان میکنند.
وی گفت: بخاطر اینکه بتوانیم افت فشار گازی که در استانهای شرق و شمال شرقی داریم جبران بشود، مقرر شد که شرکت گاز هرچه سریعتر استانهایی که افت فشار دارند و منازلی که قطعی گاز داشتند در ۲۴ ساعته گذشته مشکلشان حل شود. تقریباً در هفته گذشته هم در جریان باشید که بیش از ۲۰۰ جلسه ستاد مدیریت بحران و کارگروه انرژی در استانها برگزار شد و تمهیدات و تصمیمات لازم اتخاذ شد.