این روزها صحبتهای زیادی در مورد داستان ترسناکی به نام «چالش مومو» مطرح میشود که گفته میشود کودکان را به خودکشی و حملات خشونتآمیز تشویق میکند؛ اما کارشناسان و مسئولان میگویند این چالش ابداً جدی نیست. ماجراهایی که درباره این چالش مطرح میشود، چقدر صحت دارد؟هرازگاهی شنیده میشود که چالشهایی محیط شبکههای اجتماعی را پر کرده و افرادی که در این شبکهها قرار دارند را تحت تأثیر قرار میدهد.اما زمانی که این چالشها افراد کم سن و سال را هدف بگیرد باید کمی نگران باشیم؛«چالش مومو» یکی از این موارد است.
مومو فعالیت یک هکر است. از آنجایی که مرگ کودک اهوازی به برنامه ی این هکر منسوب شده ، برخی از خانواده ها اظهار نگرانی کرده اند.
سرهنگ پاشایی گفت: در وهله اول باید بگویم که مومو در ایران قربانی نداده است. برای آن کودکی هم که اعلام شده کشته شده اند، هنوز هیچ شکایتی نیامده است. بنابراین هیچ ارتباطی بین ایشان و قضیه مومو احساس نشده است.
وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه قضاوت برخی کارشناسان باعث ایجاد شایعات شده است.در خودکشی دو دختر خانم در اصفهان هم چنین مبحثی مطرح شد که درگیر چالشی که آن زمان نهنگ آبی بود شده اند که مرتبط نبود. این خبر مربوط به دوسال پیش است و ما هر چه پیش آمدیم دیدیم که این دو با هم هیچ ارتباطی نداشتند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا، اشاره کرد: چالش مومو از بستر چالش نهنگ آبی در بستر کشور اتفاق نمی افتد. بازی نهنگ آبی در کشور ما بالا نمی آید یا به اصطلاح دمو نمی شود.
سرهنگ پاشایی گفت: الآن یک عده می خواهند ژست های خاص فضای مجازی را تقلید کنند. همانطور که قبلا بچه ای می رفت زنگ در خانه ها را می زد و فرار می کرد، امروز هم یک سری از جوانان، برای شوخی و خنده یا عرض اندام، ایجاد آزار و اذیت یا اضطراب، اینکارها را می کنند. امروز هم یک سری شماره تلفن ( نوجوان) ، بر تصویر پروفایل خود عکس این صورت شیطانی را گذاشته اند. تماس می گیرند و باعث اذیت و آزار خانواده ها می شوند.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا، تاکید کرد: هیچ خطری خانواده ها را تهدید نمی کند.
وی در پاسخ به این پرسش که « آیا ما به آن چرخه تماس ها وصل نشده ایم؟ » گفت: نه. این می تواند طراحی یک ربات توسط یک هکر باشد و هیچ اتفاق بدی نمی افتد. متاسفانه امروز کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. ما همیشه صحبت کردیم که در نظام استفاده از شبکه های اجتماعی سن رعایت شود. بعضی 14 سال، بعضی 15 سال، بعضی 18 سال. الان چه بخواهیم و چه نخواهیم، آموزش مدارس به دانش آموزان از طریق تلفن همراه است، زیرا آموزش آنلاین است. شاید اپلیکیشن شاد ایراداتی داشته باشد، اما بهترین و امن ترین بستر آموزش همگانی این است. لازم است معلمان و والدین التزام به اپلیکیشن شاد را رعایت کنند. یعنی بیان داخل پیام رسان های داخلی.
سرهنگ پاشایی، در پاسخ به این پرسش که « پیام رسان های داخلی نشان دادند کشکش آن همه کاربر را ندارند.» گفت : چرا دارند. شاد ارائه دهنده نسخه ای از واتساپ است. شاید یک سری ایرادات داشته باشد ولی مخاطرات این نرم افزارهای خارجی نمی ارزد که شاد را ول کنیم.
وی افزود : اگر فرزندانتان از شبکه های اجتماعی دیگر هم استفاده می کنند، می توانید تنظیمات اولیه ی گوشی خود را به بچه هایتان یاد دهید. خیلی ساده است و اینطوری، تنها کانتکت های شما و کسانی می توانند به شما پیام دهند که از دوستان شما هستند. دیگران نمی توانند فرزندان شما را در گروه های ناشناخته عضو کنند. این را به فرزندانتان یاد دهید. رو واتساپ هم این امکانات است. این را حتما اولیای مدرسه برای دانش آموزانشان انجام دهند. حتما تنظیمات اولیه را به آنها یاد دهند.
پاشایی تاکید کرد : پیام هایی که در این زمینه به دانش آموزان ارسال می شود، چه پیام های تصویری یا صوتی، خانواده ها را نگران نکند. این چالش در حال اجرا شدن نیست. فقط یک سری مردم آزار هستند. دستگیری و شناسائی در چند تا استان داشتیم. پرونده در حال رسیدگی است. متاسفانه ژست های اجتماعی در فضای مجازی هست و چند وقت این هست و چند وقت دیگر می روند یک ژست دیگر را شروع می کنند. خانواده ها مراقب فرزندانشان باشند و مطمئن باشند که هیچ اتفاقی برای فرزندانشان نمی افتد.
منبع: رکنا