جمعه 02 آذر 1403 - 22 Nov 2024
تاریخ انتشار: 1399/06/19 18:25
کد خبر: 4780

راهکارهای ساده کاهش قبض برق/ چگونه در دسته کم‌مصرف‌ها باشیم

رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، یک کیلووات ساعت برق را معادل انرژی مورد نیاز برای ۲۷۰ بار شارژ گوشی همراه عنوان کرد که بخش خانگی برای مصرف آن ۸۰ تومان می‌پردازد.

 مصطفی رجبی مشهدی، مهمترین مسئله برای اصلاح مصرف برق را شناخت واحد میزان مصرف یا همان کیلووات ساعت عنوان کرد و گفت: انرژی برق نسبت به انواع دیگر حامل‌های انرژی که بشر روزانه با آنها سروکار دارد ارزشمندتر بوده و طیف وسیعی از نیازهای بشر به انرژی را برطرف می‌سازد.

وی اظهار داشت: شناخت مردم از ارزش هر واحد انرژی مصرفی می‌تواند حساسیت آنها را به مصرف برق و اصلاح این انرژی ارزشمند بالا ببرد و لازم است بدانیم هر کیلووات ساعت برق که مشترکان خانگی حدود ۸۰ تومان برای آن می‌پردازند برابر با ۲۷۰ بار شارژ گوشی تلفن همراه است و با ۱۰۰ ساعت استفاده از یک لامپ ۱۰ وات برابری می‌کند.

وی یادآور شد: به ازای هر متر مکعب سوخت گاز یا سوخت معادل گازوئیل ۳ تا ۴ کیلووات ساعت برق و حدود ۷۰۰ گرم آلاینده زیست محیطی در کشور تولید می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی توانیر، یکی از راهکارهای اساسی اصلاح مصرف برق را توجه به رده انرژی لوازم برقی و انتخاب لوازم برقی با رتبه انرژی بالاتر مانند رتبه A و A+ ذکر کرد که علاوه بر طول عمر بالای این نوع لوازم، هزینه برق مصرفی را نیز طی سال‌های متمادی کاهش می‌دهد.

وی استفاده درست و به موقع از وسایل برقی را از دیگر راهکارها عنوان کرد که به عنوان مثال فاصله یخچال از دیوار باید حداقل ۱۵ سانتی متر باشد و کولرهای آبی روی دور کند و درجه برودت کولرهای گازی روی عدد ۲۴ تنظیم شود همچنین استفاده از لوازم برقی پرمصرف مانند ماشینهای لباسشویی و ظرفشویی، اتو و جاروبرقی به ساعات کم باری که تعرفه برق پایین تری دارد، منتقل شود.

رجبی‌مشهدی در خصوص قبوض الکترونیکی برق یادآور شد: با حذف قبوض کاغذی مردم همچنان می‌توانند اطلاعات برق مصرفی خود را از طریق لینک گوشی همراه هوشمند یا از طریق سایت شرکتهای توزیع مشاهده کنند و مشترکان روستایی که به اینترنت دسترسی ندارند نیز می توانند با مراجعه به دفاتر روستایی از اطلاعات کامل قبض برق خود مطلع شوند.

توصیه متخصصان به صنایع و کارگاه‌های تولیدی
عبدالامیر احمدی‌زاده، معاون دفتر پاسخگویی بار توانیر نیز در بخش دیگری از این گفت و گو توصیه‌هایی برای کاهش هزینه برق مصرفی صنایع و کارگاه‌های تولیدی ارایه کرد و بیشترین مصرف برق صنایع و کارگاه‌ها را به الکتروموتورها مربوط دانست.

وی اولین و مهمترین گام برای کاهش مصرف الکتروموتورها را استفاده از درایو به جای تابلوهای کنداکتوری ذکر کرد که به ویژه در فن‌ها، تجهیزات دمنده و تسمه نقاله‌های خط تولید می‌تواند مصرف برق را به میزان ۳۰ درصد کاهش داده و عمر الکتروموتور را افزایش دهد.

احمدی زاده بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد مصرف برق صنایع را به بارهای الکتروموتوری مربوط دانست و توصیه کرد در صورت سوختن این وسیله، از سیم پیچی مجدد آن اجتناب شود چرا که الکتروموتورهایی که در کارگاه‌ها سیم‌پیچی می‌شود ۳۰ تا ۴۰ درصد نسبت به الکتروموتورهای کارخانه سازنده، برق بیشتری مصرف می‌کند.

وی نکته کلیدی دیگر را استفاده از الکتروموتورهای دارای رده انرژی بالا و حداقل دارای رتبه D عنوان و تصریح کرد: الکتروموتورها با رده انرژی A  و A+ بین ۴۰ تا ۵۰ درصد برق کمتری نسبت به سایر رده‌های انرژی مصرف می‌کند.

معاون دفتر پاسخگویی بار توانیر یکی دیگر از راهکارها را جابه‌جایی بار مصرفی صنایع به ساعات کم باری و میان باری که تعرفه برق کمتری دارد عنوان کرد و گفت: فعالیت برخی از خطوط تولیدی نیز قابل انتقال به ساعات غیر پیک است و صنایع می‌توانند با شناسایی زمان پیک، بار مصرفی این خطوط را به ساعات کم باری منتقل و هزینه برق مصرفی خود را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش دهند.

 

منبع:وزارت نیرو


کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/3epwa2