به گزارش ستاره پارسی؛ اخیرا دو بازیگر زن با موهای تراشیده شده در جشنواره فیلم فجر حضور یافتند. پیش از این نیز بازیگران زن دیگر با موهای تراشیده جلوی دوربین رسانه ها دیده شده بودند. سمیرا حسن پور در سه کام حبس و پانته آ بهرام در شنای پروانه از بازیگرانی هستند که به تازگی موهای خود را تراشیده اند. در قسمت زیر تصاویری از تراشیدن موی سر بازیگران زن را قرار داده ایم. برای مشاهده این تصاویر در ستاره پارسی همراه ما باشید.
تراشیدن موی سر بازیگران زن
تا اینجای جشنواره در دو فیلم شاهد بازیگران زن با موهای تراشیده بودهایم: سمیرا حسنپور در سه کام حبس و پانتهآ بهرام در شنای پروانه. این گزارش به عملکرد آنها و نیز همه بازیگرانی که با سر تراشیده مقابل دوربین رفتهاند، اختصاص دارد.تراشیدن موی سر بازیگران زن هم موضوعی است که اکثر بازیگرانی که این کار را کرده اند با دلیل خاصی بوده و مشکلی با این موضوع نداشه اند!
نقش کوتاهی در فیلم شنای پروانه دارد. پانتهآ بهرام جایی را دست و پا کرده و با راه اندازی بساط شرط بندی زندگیاش را پیش میبرد. در نگاه اول مرد به نظر میرسد و تازه وقتی صحبت میکند پی به زن بودنش میبریم. موهایش را از ته زده و در جایی از فیلم میگوید این هیبت و شمایل به خاطر در امان بودن از مردهاست. بازی خانم بهرام در شنای پروانه مورد تحسین غالب اهالی رسانه قرار گرفته است.
پانتهآ بهرام در نشست خبری فیلم شنای پروانه با توضیح اینکه این فیلم بر خلاف ظاهر مردانهاش به شدت فمینیستی است و زنهای فیلم قربانی هستند، افزود: «نقشی که من در فیلم داشتم از چهره و زنانهگیاش برای اینکه شرایط دیگری برایش تعریف نشده، میگذرد. هر چه زن در فیلم میبینیم قربانی شرایطی هستند که ساخته مردها است.»
سمیرا حسن پور در سه کام حبس
پرستار یک بیمارستان است و خیلی زود میفهمیم دستش کج است. کمی بعد در یک نزاع با پریناز ایزدیار کلاهگیس از سرش میافتد. اینجاست که بیننده پی میبرد او بیمار است و به خاطر مشکل مالی دست به دزدی از بیمارستان میزند. غیر از این سکانس در بقیه صحنهها او را با موی تراشیده نمیبینیم. بازی حسنپور قابل دفاع است.
سمیرا حسن پور که در این فیلم موهای خود را کوتاه و تراشیده است افزود: هیچ وقت فکر نمیکردم که بتوانم از موهایم بگذرم و برایم اینکار بسیار سخت بود اما به خاطر نقشم و آن سکانس چاره ای جز آن نداشتم و چون برایم واقعیتپذیری این سکانس از هرچیزی مهم تر بود این کار را کردم
سمیرا حسنپور(زاده ۱۳۶۳ در تهران) هنرپیشه سینما، تلویزیون و تئاتر اهل ایران است. وی در اولین کار سینمایی خود در فیلم «تمشک» سامان سالور کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
موهای تراشیده شده فریماه فرجامی
تمهید تراشیدن موی سر فریماه فرجامی برای باورپذیرتر کردن داستان بوده. شخصیت او در این فیلم، تیفوس دارد و برای اینکه مخاطب آن را باور کند، مسعود کیمیایی به همراه جلالالدین معیریان به این نتیجه میرسند که موی فرجامی را از ته بتراشند. بازیگر هم موافقت میکند و در نهایت هم یک کاراکتر متفاوت در سینمای ایران به نام فرجامی ثبت میشود. او برای این نقش از جشنواره هفتم دیپلم افتخار گرفت.
رویا نونهالی در زندان زندان
روند قصه به گونهای پیش میرود که کاراکتر رویا نونهالی (میترا) مجبور به تراشیدن موی سر میشود. او تن به قوانین نمیدهد به همین خاطر با کوتاه شدن موی سر و حبس در سلول انفرادی تنبیه میشود. به این ترتیب تراشیدن سر بازیگر در زندان زنان توجیه دراماتیک مییابد. تیموریان برای این نقش از جشن خانه سینما تندیس گرفت.
لیلا حاتمی / هر شب تنهایی
فیلم رسول صدرعاملی داستان یک زوج است که تبه مشهد سفر میکنند. دلیل سفر بیماری همسر (لیلا حاتمی) است. در ادامه پی میبریم او گرفتار سرطان است. در یکی از سکانسها روسری از سر شخصیت کنار میرود و بازیگر را بدون مو در نقش میبینیم.
زهرا داود نژاد در بچه های بد
خط کلی داستان ماجرای دو دوست قدیمی است. شخصیت رویا دختری نامتعادل است و داودنژاد برای قرابت بیشتر درون و ظاهر شخصیت، تصمیم گرفت او را کچل کند. این تمهید البته چندان به کمک فیلم نمیآید.
نیلوفر خوش خلق / بوی بهشت
حمید (امین حیایی) در جریان یک گروگانگیری صاحب یک ساک پر از پول میشود و به همراه جوانی کر و لال فرار میکند. او در نهایت پی میبرد که جوان همراهش، کر و لال نیست و یک دختر است. کچل کردن خانم خوش خلق در راستای قصه است. یعنی جز این نمیتوان داستان را روایت کرد.
خاطره حاتمی / قرنطینه
موهای تراشیده شده خاطره حاتمی
داستان قرنطینه درباره دلدادگی یک پسر پولدار به دختری از طبقه فقیر جامعه است. در آزمایشهای پیش از ازدواج معلوم میشود که سمیه (نیوشا ضیغمی) سرطان خون دارد و حتی با وجود شیمی درمانی حداکثر شش ماه زنده خواهد ماند. هماتاقی سمیه در فیلم خاطره حاتمی است که او هم سرطان دارد و خب وقتی پای سرطان در میان باشد، کچلی هم به همراه دارد. با این حساب تراشیدن موی سر حاتمی در قرنطینه توجیهی دراماتیک مییابد.
آزاده زارعی / آمین خواهیم گفت
آزاده زارعی
آزاده زارعی نقش اصغر را برعهده دارد که در قطار به دستفروشی مشغول است. به یکباره و بعد از مرگ قادر به هویت جنسی اصغر تغییر پیدا میکند و تبدیل میشود به پسر. منطق روایی آنقدر ضعیف است که این تغییر به پاشنه آشیل فیلم بدل شده.
شایسته ایرانی / آینههای روبهرو
شایسته ایرانی در آینه های روبه رو
شخصیت اصلی داستان دختری به نام آدینه (با بازی شایسته ایرانی) است. او از لحاظ جنسیتی یک ترنس است که خانوادهاش به خاطر همین او را ترک کردهاند. در بخشی از داستان، آدینه در موقعیتهایی قرار میگیرد که چارهای ندارد جز اینکه شبیه پسرها باشد. یکی از تمهیدها تراشیدن موی سر است. رویا تیموریان در “شیفتگی”، اندیشه فولادوند در “چهار انگشتی”، بهناز جعفری در “ده به اضافه چهار” و گلشیفته فراهانی در “درخت گلابی” نیز با موی تراشیده بازی کردهاند.