دوشنبه 28 آبان 1403 - 18 Nov 2024
تاریخ انتشار: 1399/10/06 12:34
کد خبر: 7804

دزدی پمپ بنزین ها از مردم اثبات شد!؟/چرا مسئولین این اتهام را رد کردند؟+فیلم

در پی انتشار فیلمی در فضای مجازی توسط یک شخص که در آن جایگاه داران سوخت را به کم فروشی و تقلب در فروش بنزین متهم نمود، خبرنگار اقتصادی رکنا بر آن شد تا از متولیان امر و دست اندرکاران این صنف صحت و سقم ماجرا را جویا شده و دلایل رد این اتهام را به صورت تخصصی بررسی کنیم.

انتشار یک فیلم در فضای مجازی درخصوص اتهام  تقلب  در  پمپ بنزین  ها بهانه ای شد تا با ناصر رئیسی فرد ، رئیس انجمن صنفی شرکت های زنجیره ای توزیع فرآورده های نفتی سراسر کشور، در این باره و موضوعات دیگری مربوط به این صنف گفتگو داشته باشیم.​

 



 

گفتگو  با ناصر رئیسی فرد را در ادامه بخوانید:

 

 

 


بیشتربخوانید:امین حیایی آبروی سیناولی الله را برد+فیلم جنجالی


 

اتهامات این فیلم کاملا غیرعلمی است

 

رئیسی فرد در خصوص انتشار فیلمی در شبکه های مجازی درخصوص  اتهام تقلب  در پمپ  بنزین  ها گفت: آنچه در این فیلم توضیح داده می شود، امکان پذیر نیست. در دهه 60 در تلمبه ها، الکتروموتور وجود داشت و هر تلمبه ای یک چک وال داشت و از طریق آن به یک لوله مستقیم انتقال فرآورده می کردند. در آن زمان هم اگر پره ای در الکتروموتورها بود، هیچ گاه بنزین را نگه نمی داشتند و بنزین به مخزن منتقل نمی شد. شیرهای یک طرفه ای بر روی مخازن نصب است که اجازه نمی دهد بنزین به مخازن بگردد و لوله خالی شود.

 

وی در ادامه گفت: از دهه 70 به بعد سیستم انتقال فرآورده از مخزن در جایگاه ها تغییر کرده است.دستگاه شناور در مخزن است و هر شناوری ، به طور کامل یک خط را تغذیه می کند و پیمانه گر در تلمبه ها وظیفه کیل ( اندازه ، پیمانه ) فرآورده را دارد و از این طریق وارد مسیر انتقال می شود. در نازل، شلنگ به شیربرقی وصل است که این شیربرقی به یک پیمانه گر و وقتی که تلمبه ها و نازل را فشار بدهید، بلافاصله بنزین خارج می شود. برای امتحان یک شیشه 2 لیتری را بنزین بزنید و بعد قطع کنید و شیشه دوم را بگذارید، قاعدتا با توضیحات غیرعلمی این فیلم ، این شیشه دوم نباید 2 لیتر پر شود ولی ملاحظه می فرمائید که دقیقاً ظرف دوم نیز به اندازه 2 لیتر پر می شود.

 


 

بیشتربخوانید:رقص کریسمسی رضا قوچان نژاد سوژه شد!+فیلم و عکس

 


 

طبق مراحل اعلامی بر روی مانیتور نازل از کارت سوخت استفاده شود

 

رئیس انجمن صنفی شرکت های زنجیره ای توزیع فرآورده های نفتی سراسر کشور درباره کم شدن سهمیه در صورت استفاده نادرست از کارت سوخت گفت: این موضوع درست است و یکی از ویژگی های کارت سوخت است که نمی توان در آن تغییراتی ایجاد کرد. وقتی کارت را در دستگاه می گذارید ، باید نازل را بردارید. نگاه کنید در مانیتور که شبیه به پزهای کارت خوان است و وقتی که اعلام کرد نازل را بردارید و سوخت گیری را انجام دهید. بعد از سوخت گیری هم نباید کارت سوخت را قبل از این که نازل را در جایگاه قرار دهید بردارید. به این شکل طراحی شده است که اگر این فرآیند به طور کامل طی نشود از سهمیه سوخت کم می شود.

 

نحوه شکایت های مردمی از پمپ بنزین ها

 

رئیسی فرد درخصوص پیگیری شکایت مردمی گفت: در حال حاضر بین جایگاه داران ، جایگاه شرکتی وجود ندارد و همه جایگاه ها متعلق به بخش خصوصی است. تعدادی از این جایگاه ها با شرکت پخش قرارداد دارند و تعدادی هم با شرکت های زنجیره ای عرضه فرآورده های نفتی. در هر دو مورد کنترل وجود دارد. در مورد جایگاه هایی که با شرکت پخش قرارداد دارند می توانند با شماره تلفن 09627 و جایگاه هایی که در پوشش شرکت های زنجیره ای قرار دارند با شماره تلفن02188751030 تماس بگیرند و فورا رسیدگی می شود و از فرد شاکی دعوت می شود و در خود جایگاه رسیدگی می شود.

 

ناصر رئیسی فرد

 

 

 

اگر به پمپ بنزین ها رسیدگی نشود ورشکسته می شوند

 

وی افزود: حدود 230 تا 238 پمپ بنزین در استان تهران وجود دارد، که نسبت به سال های قبل بیشتر شده است. اما به دلایل گرانی زمین و نبود توجیه اقتصادی برای این صنف که اگر به آن رسیدگی نشود در شرف ورشکستگی است ، پمپ بنزین ها افزایش نیافت. جایگاه داران در ازای هر لیتر به طور ناخالص 4/5 درصد کارمزد ناخالص می گیرند. کلیه هزینه نگهداری سرمایه گذاری و دیگر هزینه ها بعهده جایگاه داران است.

 


 

بیشتربخوانید:اولین اسامی و عکس ها از جانباختگان سقوط بهمن در کلکچال و داراباد+فیلم

 


 

نحوه توزیع بنزین سوپر و معمولی

 

رئیسی فرد درباره نحوه توزیع بنزین در جایگاه ها گفت: نسبت به میزان مصرفی که وجود دارد از انبارهای شرکت نفت و شرکت های حمل و نقل تقاضا می کنیم و با نهایت مسائل ایمنی و با بیشترین نظارت در جایگاه ها تخلیه می شود. با نظارت مداوم بر کمیت و کیفیت همه جایگاه ها کنترل می شود. هر 15 روز یک بار کیفیت تلمبه ها بررسی می شود. هر 3 ماه یک بار هم استاندارد جایگاه ها و تلمبه ها را کنترل می کند و تلمبه های غیراستاندارد از رده خارج می شوند.

 

طرح سهمیه بندی بنزین فسادآور و ناهنجاری زا است

 

وی افزود: از آغاز طرح  سهمیه بندی بنزین  مصرف کم شده است و فروش هم کم شده است. ما کارمزد بگیر هستیم و بعد از شیوع کرونا و تعطیلات تا 40 درصد فروش جایگاه داران پایین آمده است که 40 درصد متضرر شده ایم.

 

رئیسی فرد افزود: جایگاه داران تا به امروز با هزینه شخصی تمام پروتکل های ستاد ملی کرونا را رعایت کرده اند. ضدعفونی کردن روزانه تلمبه ها انجام می شود و تا به حال هم گزارشی از فوت شدگان مبتلا به کرونا از همکاران ما و اپراتورهای جایگاه داران در سطح کشور گزارش نشده است.

 

وی در ادامه گفت: طرح سهمیه بندی بنزین فسادآور و ناهنجاری زا است. پیش از این مخالفت های خود را با درج مقاله و مصاحبه های متعدد به گوش مسئولان رسانده ام. در تمام دنیا با کارت های بانکی خرید بنزین انجام می شود و فوائد متعددی دارد. از جمله این که جلوی تخلفات و آلودگی استفاده از اسکناس گرفته می شود، نقدینگی کم می شود و امنیت بیشتری دارد. اما متاسفانه مد نظر قرار گرفته نشد. بنزین یک کالای سرمایه ای و سهمیه ای نیست. بلکه یک کالای مصرفی است و هر کسی نسبت به نیاز خودش ، بنزین مصرف می کند.

 

نرخ بنزین باید آزاد شود

 

رئیسی فرد درخصوص قیمت بنزین گفت: نرخ بنزین باید آزاد باشد. مردم نسبت به نیازشان مصرف کنند و پولش را هم پرداخت نمایند. مازاد درآمد بنزین هم باید در زیر ساخت ها هزینه شود. جزئی از درآمد پایدار دولت باشد و در بخش های مهم کشور مصرف شود.به جای این که صرف پرداخت یارانه شود در توسعه کشاورزی ، تولید و اشتغال سرمایه گذاری شود به این شکل به کم شدن ناهنجاری ها و فساد کمک نموده و درآمد حاصله صرف بالارفتن اشتغال و رفاه در کشور خواهد شد.

 

علت آلودگی هوا فقط از کیفیت بنزین نیست

 

رئیسی فرد در ادامه در خصوص آلودگی هوا و تاثیر بنزین گفت: آلودگی هوا ، بیشتر به کیفیت اتومبیل ها باز می گردد تا کیفیت بنزین . در اکثر جایگاه ها دستگاه جمع آوری بخارات بنزین نصب شده است که اجازه نمی دهد بخارات بنزین در هوا پخش شود. اما چون اکثر ماشین های داخلی استاندارد نیست وقتی بنزین وارد باک می شود با اولین استارت ، هوا آلوده می شود. البته کیفیت بنزین خوب نیست و باید تغییر پیدا کند. اما بیشترین عامل آلودگی هوا ترافیک و کیفیت اتومبیل ها است. اگر هم مربوط به بنزین باشد، به زمانی که در اتومبیل می سوزد برمی گردد، نه زمانی که در جایگاه ها تخلیه می شود.

 

ممنوعیت فروختن بنزین با 4 لیتری

 

وی درباره ممنوعیت فروش بنزین در ظروف 4 لیتری گفت: در برخی موارد دستورات نسنجیده ابلاغ می شود که متناسب با نیازهای اجتماعی نیست. در جایگاه ها تا 5 لیتر در ظروف ایمن برای کسانی که در مسیر مانده اند فروخته می شود. اما در ظروف 10 لیتری و 20 لیتری فروخته نمی شود. ما طرحی در همین خصوص تظیم کردیم که هنوز به تصویب نرسیده است. در این طرح متقاضیانی که در راه مانده اند می توانند با سفارش اینترنتی ، بنزین مورد نیاز را در ظروف استاندارد دریافت کنند.

 

رئیسی فرد در آخر در خصوص فروش اکتان در پمپ بنزین ها گفت: در حال حاضر در مغازه ها انواع مکمل اکتان به فروش می رسد. مصرف کننده مختار است که استفاده کند ، مانند مکمل های غذایی. اما آنچه توصیه می شود این است که اکتان نباید روی تلمبه ها و در اختیار کارگران باشد.


کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/39rr73