بر اساس تعریفی که در پایگاه اطلاعرسانی سهام عدالت، مشاهده میکنیم، منظور، فروش تسهیلات بخشی از سهام شرکتهای دولتی معین، به اقشار پایین درآمدی جامعه است. به زبان دیگر،سهام عدالت را میتوان نوعی یارانه، تلقی کرد. طرح سهام عدالتدر دولت نهم اجرایی شد و در میان طرحهای اقتصادی دولتی در جهت بهبود رفاه و حمایت از اقشار کمدرآمد جامعه و فقرا، بیشتر موردتوجه بوده و به دفعات مورد حمایت قرارگرفته است.تا پیش از اجرای این طرح، خصوصیسازی به کندی پیش میرفت و حدود سه هزار میلیارد تومان از سهام شرکتهای دولتی تا آن زمان واگذارشده بود ولی ارزش سهام عدالت در همان مرحله اول دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود.
بنابراین بانک نیز مبلغ آن میزان از سهام که به فروش رفته است را برای سهامدار واریز میکند و مابقی آن را زمانی که بقیه سهم به فروش رفت واریز خواهد کرد.
حسین فهیمی سخنگوی طرح آزادسازی سهام عدالت، درباره این مساله که چرا بانکها کمتر از مبلغی که باید برای سهامدار واریز میکردند، واریز کردهاند، توضیح داد: از جمع سفارشهای دریافتی ۷۵۰ هزار نفر که ارزش آن تقریبا ۹۰۰ میلیارد تومان میشود، حدود ۶۵۰ میلیارد تومان به فروش رفته و مابقی هنوز فروش نرفته است. بنابراین بانک نیز مبلغ آن میزان از سهام که به فروش رفته است را برای سهامدار واریز میکند و مابقی آن را زمانی که بقیه سهم به فروش رفت واریز خواهد کرد. درواقع ممکن است بانکی بخشی از دارایی را فروخته باشد و بخشی را نفروخته باشد. بنابراین به میزانی که فروخته است پول را توزیع میکند و مابقی را بعد از دریافت توزیع خواهد کرد.
وی درمورد تاخیر در واریزی مبلغ نیز گفت: زمانی که سهم فروش میرود، اگر سهشنبه فروش رفته باشد، بانک مبلغ را شنبه هفته بعد و اگر چهارشنبه فروش رفته باشد، بانک مبلغ را یکشنبه هفته بعد دریافت میکند. یعنی زمانی فروشی را انجام میدهد دو روز بعد به پول میرسد. از این رو درخواستم این است افرادی که سفارش گذاشتهاند چند روزی صبوری کنند.
منبع: ایسنا