پنج‌شنبه 22 آذر 1403 - 12 Dec 2024
تاریخ انتشار: 1399/08/18 17:18
کد خبر: 6473

منحل شدن کسب و کارهای اینترنتی به زودی اتفاق می افتد!

امروزه اغلب خرید ها و دریافت خدمات از فروشگاه های اینترنتی انجام می شود. اینستاگرام هم یکی از گزینه های موجود برای خرید و فروش است، اما برغم افزایش محبوبیت ، مشکلات معاملات در این شبکه هم زیاد است.

اینستاگرام / کسب و کارهای اینترنتی  / خرید از فروشگاه‌ های اینترنتی هم مانند خریدهای حضوری از فروشگاه‌ ها ، دردسرهای خود را دارد. از افزایش قیمت های سرسام آور و سلیقه ای گرفته تا عدم درج قیمت بر کالاها ، عدم ارسال به موقع اجناس ، عدم کیفیت مناسب کالاها و تخلفاتی مانند کلاهبرداری. سوالی که در این میان مطرح می شود این است که آیا نظارتی بر کسب و کارهای اینستاگرامی وجود دارد ؟

رضا الفت نسب ، عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی را بخوانید:

این عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی در این خصوص گفت : هیچ نظارتی بر اینستاگرام وجود ندارد. چون این فضا ساماندهی نشده است و از طرفی دسترسی هم به سرورهای اینستاگرام وجود ندارد. بنابراین نمی توان نظارتی هم بر آن انجام داد. اتحادیه ما نظارتی ندارد و مجوزی هم به کسب و کارها و مشاغل اینستاگرامی نمی دهد.

 

چرا بر کسب و کارهای اینستاگرامی نظارتی نیست ؟

الفت نسب در ادامه گفت: این که چرا نظارتی وجود ندارد را مسئولین در حاکمیت و دولت باید پاسخگو باشند. اگر صرفا بگوییم فضای اینستاگرام فضای غیر رسمی است ، این واقعیت را نمی توان نادیده گرفت که میلیون ها نفر در این فضا کار می کنند. اگر بخواهیم این فضا را ببندیم چون رسمی نیست، مردم ضربه می بینند. از طرفی هم افرادی سوءاستفاده می کنند. باید نسبت به این مساله با چشمانی باز و هوشمندانه عمل کنیم.

خبرجدید:قیمت باورنکردنی پراید اعلام شد!

وی در ادامه گفت: حاکمیت و دولت کمک کنند بسترهای مشابهی مانند اینستاگرام را برای مردم فراهم کنند . با وضعیت فعلی هم نمی شود جلو رفت و نهایتا تعداد حجم شکایات از این نوع کسب و کارهای اینستاگرامی بالا می رود. بایستی تصمیم درستی اخذ کرد و نظارت حداقلی ایجاد کرد. البته کار سختی است. اما فضا به این سمت در حال حرکت است. اینستاگرام زمانی رونق نداشت و همان زمان مسئولین باید فکر می کردند و با اینستاگرام همکاری می کردند. اگر هم پاسخ درستی دریافت نمی کردند باید از راه های دیگر وارد می شدند . امروز برای این کارها زمان دیر شده است. اما بخش خصوصی می تواند مشابه اینستاگرام را ایجاد کند و برای وضعیت فعلی یک تصمیم گرفته شود.

 

الفت نسب

 

در فضایی که قانونی نیست همه چیز سلیقه ای انجام می شود

الفت نسب در ادامه افزود: چون در این فضا قانونی وجود ندارد، همه چیز سلیقه ای انجام می شود. نظارتی هم نیست. خیلی کسب و کارهای خوبی هم در این میان وجود دارد که به شکل صحیح تجارت می کنند. اما هستند متخلفانی که نه جنس باکیفت عرضه می کنند و نه به موقع کالاهایشان را به دست مردم می رسانند. قوانین را رعایت نمی کنند. وقتی به فضایی وارد می شویم که قانونی وجود ندارد و مردم نمی دانند باید در این بستر چگونه عمل کنند ، یک بستری مهیا شده است که قانون مشخصی برای ما ندارد. هیچکس هم هیچ چیز نمی داند و مردم به خرید و فروش هم می پردازند. اما اگر در این فضا تخلفی رخ دهد. پول مردم را برنگردانند یا جنسی ارسال نکنند، کاری نمی شود کرد.


موافق بسته شدن اینستاگرام نیستیم

این عضو هیئت مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی در پاسخ به این سوال که نقش اتحادیه در این میان چیست؟ گفت : بحث اتحادیه نیست. باید راه حل هایی باشد برای افرادی که فعالیت سالم در این فضا انجام می دهند که خود را احراز کنند. اما اگر اینستاگرام همکاری نکند کار بسیار سخت است. می توان با بحث های فنی و گفتگو و مشاوره به راه حل رسید. اما اگر به این شکل پیش برود با چالش های بیشتری مواجه خواهیم بود. به هیچ عنوان موافق بسته شدن این فضا نیستیم، اما کمک کنیم که فضا قانونمند شود. از طرفی هم مشابه همین پلتفرم و بستر توسط بخش خصوصی ایجاد شود که مردم با اعتماد استفاده کنند. در چارچوب های خودش. این نباشد که بستری ایجاد کنیم و از طرفی با سختگیری های متعدد توان کار کردن را از آن بگیریم . این می شود که اینستاگرام که برای کشور ما نیست در حال کار کردن است . اما پلتفرمی که برای کشور ما است با سختگیری ها استفاده نمی شود.

وی در ادامه گفت: حاکمیت باید اجازه دهد هر کسی بدون مشکل به فضای کسب و کارهای مجازی وارد شود. حتی امتیاز بدهیم تا تجارت کنند. با سیاست های تشویقی همچون معافیت مالیاتی،تبلیغات رایگان تا این اتفاق بیافتد و پلتفرم همه گیری ایجاد شود. مردم هم می توانند اعتماد کنند و به پلتفرهم های داخلی مهاجرت کنند و در کنار اینستاگرام به کار خود ادامه دهند.

 

فضای مجازی را برای مردم مطمئن کنیم

وی در ادامه افزود: نظارت بسیار در این شبکه سخت است اما تا حدی شدنی است، اما باید به پلتفرم های داخلی هم فکر کرد و محدودیت آزادی بیان ایجاد نکنیم برای همه ، اما با چهارچوب و قوانین مشخص از طرف بخش خصوصی که برای مردم هم قابل اعتماد باشد شاید در آینده بحث هایی باز شود چون اینستاگرام در هر کشوری دفتر و حساب کتاب دارد قوانینی دارد و با کشورهای متعدد تعامل می کند و فضای خوبی ایجاد می شود و جلوی متخلفین هم گرفته می شود. در حال حاضر از روش های دیگر می توان استفاده کرد و با استفاده از جنبه ها و روش های تشویقی حداقل نظارتی را ایجاد کرد و علامتی در بایو ایجاد کرد که مردم بدانند این صفحه احراز هویت شده است و قابل اعتماد است. شاید اینستاگرام نسبت به عملکرد ما واکنش نشان دهد اما باید با آزمون و خطا این فضا برای مردم مطمئن کرد.

 

از احکام تشویقی به جای احکام تنبیهی استفاده کنیم

الفت نسب در آخر گفت : اجازه دهیم فرزندان نخبه ایران ، استارتاپ ها ، برنامه نویس های خلاق و فعال در کشور کار کنند. مشکلات و موانع موجود را از سر راهشان برداریم و برایشان فرصت ایجاد کنیم . احکام تنبیهی را کنار بگذاریم و از احکام تشویقی استفاده کنیم. اجازه دهیم خدمات خود را از طریق اینترنت به کشورهای دیگر عرضه کنند. می بینیم که برنامه نویس های هندی ، در هند نشسته اند و برای یک آمریکایی سایت می سازند. باید فضاها را ایجاد کرد و از این راه ها است که می توان تحریم ها را هم دور زد ، وقت بگذاریم و فضا بدهیم تا در کشور بمانند و کاری کنند حتی اگر با عقاید ما موافق نباشند اما اجازه می دهیم کشور رشد کند


کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/36rj73