جمعه 02 آذر 1403 - 22 Nov 2024
تاریخ انتشار: 1399/03/30 16:11
کد خبر: 2273

جزئیات قتل غلامرضا منصوری+فیلم و عکس

یک رسانه آمریکایی گزارش داد که جسد غلامرضا منصوری، قاضی سابق ایرانی در رومانی پیدا شده است. قاضی غلامرضا منصوری قرار بود به‌ منظور پاسخگویی به اتهامات خود به ایران بازگردد. قاضی منصوری متهم به دریافت پانصد هزار رشوه شده است.

غلامرضا منصوری   (درگذشتهٔ ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ در رومانی) قاضی بازنشسته اجراییات بخش لواسانات، بازپرس شعبه ۹ دادسرای کارکنان دولت و قاضی دادسرای فرهنگ و رسانه بود.غللمرضامنصوری سابقه صدور احکام سنگین برای برخی فعالان رسانه‌ای و سیاسی در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود در کارنامه خود داشت.غلامرضامنصوری متهم به مشارکت در باند رشوه خواری در قوه قضاییه بود و پس از تشکیل دادگاه اکبر طبری، معاون اجرایی صادق لاریجانی، رئیس پیشین قوه قضائیه، نام وی بر سر زبان‌ها افتاد و مشخص شد که در خارج از کشور به سر می‌برد. به گفته مقام های قضایی غلامرضامنصوری در مرداد سال ۱۳۹۸ از کشور خارج شده بود

.

یک رسانه گزارش داد که جسد غلامرضا منصوری، قاضی سابق ایرانی در رومانی پیدا شده است.

 

جسد «غلامرضا منصوری» قاضی ایرانی که قرار بود به‌منظور پاسخگویی به اتهامات خود به ایران بازگردد، در رومانی پیدا شده و هویت جسد نیز به تأیید رسمی رسیده است.

 

(ویدئو) کشف جسد غلامرضا منصوری؛ قاضی فراری در رومانی/ تلویزیون رومانی مرگ قاضی منصوری را تایید کرد

 
خبرنگار رادیو فردا در عین حال اعلام کرد غلامرضا منصوری از پنجره به بیرون پرتاب شده است. به دنبال این گزارش، برخی از رسانه‌های دیگر از جمله تلویزیون رومانی نیز این خبر را تایید کردند.
 
 
 
 
تایید مرگ قاضی منصوری در تلویزیون رومانی 
 

پذیرش هتل دوک Duke، که در نزدیکی سفارت ایران در بخارست قرار دارد، در تماس با پلیس گفته است که

مردی که در هتل آن‌ها اقامت می‌کرده از طبقه بالای هتل پایین افتاده است

 

پس از بازداشت قاضی منصوری در رومانی، قاضی دادگاهی در بخارست تصمیم گرفته است، غلامرضا منصوری تا تاریخ ۲۰ تیر ماه تحت شرایط خاصی آزاد باشد. قاضی رومانیایی همچنین از ایران خواسته بود مدارک مربوط به درخواست استرداد او را تا آن زمان به دادگاه ارائه کند‎. او همچنین حکم کرده بود که تا زمانی که دادگاه تصمیم بگیرد که آیا با فرستاده شدن غلامرضا منصوری به ایران جانش در خطر خواهد بود یا

نه، او به اینترپل تحویل داده نخواهد شد.

 

گزارش‌ها در رومانی در مورد نحوه مراقبت قضایی از غلامرضا منصوری حاکی از آن است که او در بازداشت نبوده اما ملزم بوده، یک بار در هفته خود را به پلیس معرفی کند. با این حال مشخص نیست آیا در طول این هفته، او به ایستگاه پلیس رفته است یا نه.

 

غلامرضا منصوری که پیش از این بازپرس شعبه ۹ دادسرای فرهنگ و رسانه و سرپرست این دادسرا بود، همچنین در توقیف برخی روزنامه‌ها در ایران و بازداشت برخی روزنامه‌نگاران در سال ۱۳۹۱ نقش داشته است. از این رو با مشخص شدن حضور او در اروپا، سازمان گزارشگران بدون مرز از او در دستگاه قضایی رومانی شکایت کرده بود.

 
 

 

پواکنش معاون بین الملل و حقوق بشر قوه قضائیه به مرگ قاضی غلامرضا منصوری: قاضی منصوری احتمالاً خودکشی کرده است. پلیس رومانی می‌بایست به گونه‌ای از منصوری محافظت می‌کرد که صدمه‌ای به او نرسد.

 

رئیس پلیس بین‌الملل ناجا: پلیس بخارست گفته منصوری خودکشی کرده است

رئیس پلیس بین‌الملل نیروی انتظامی گفت که خودکشی و مرگ غلامرضا منصوری از سوی پلیس اینترپل در بخارست تأیید شد. سردار شیرزاد خاطرنشان کرد: تحقیقات در این رابطه از سوی پلیس بین‌الملل جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد.

 

 

کشف جسد غلامرضا منصوری؛ قاضی فراری در رومانی

 

تصویری دیگر از انتقال پیکر بی‌جان غلامرضا منصوری در هتلی در رومانی

گفتنی است قاضی منصوری یکی از متهمان پرونده فساد «اکبر طبری» بود. وی که در اواخر سال ۱۳۹۸ از کشور خارج شده بود، چندی پیش با انتشار  ویدیویی در فضای مجازی  از تمایل خود به بازگشت به کشور در اولین فرصت ممکن خبر داده بود.

 

چند روز پس از اعلام آمادگی غلامرضا منصوری از متهمان فراری پرونده اکبر طبری برای بازگشت به ایران پس از بازگشایی مرزها، «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضائیه از دستگیری منصوری در رومانی و تحویل وی به اینترپل خبر داد.

 

کشف جسد غلامرضا منصوری؛ قاضی فراری در رومانی

اولین عکس از جسد قاضی غلامرضا منصوری که در بیرون هتل محل اقامت در رومانی پیدا شده است

با وجود اعلام صدور اعلان قرمز (RED WANTED) برای قاضی منصوری، ساعاتی پس از اظهارنظر سخنگوی قوه‌قضائیه، برخی اخبار از آزادی مشروط منصوری در رومانی به شرط عدم خروج از این کشور منتشر شد.

 

همچنین با وجود اینکه گفته شده درخواست اعلان قرمز صادر شده است، اما نه در سایت اینترپل و در لیست اعلان قرمز افرادی که از سوی ایران تحت تعقیب قرار گرفته‌اند اسمی از غلامرضا منصوری وجود دارد و نه حتی به صورت مستقیم و صریح اعلام شده است که بازداشت این متهم به درخواست جمهوری اسلامی ایران بوده است.

 

در  جلسه چهارم داده پرونده اکبر طبری  وکیل مدافع متهم مشایخ (یکی از متهمان پرونده طبری) درباره نحوه دریافت رشوه توسط قاضی منصوری گفت: قاضی منصوری در سال ۹۵ مراجعات مکرری به نجفی داشته و درخواست‌های مالی اعم از آپارتمان و پول داشته است. مشایخ گفته است منصوری با لحنی تهدید آمیز توقعات خود را بیان می‌کرده که در نهایت نجفی ۵ بسته صد هزار یورویی در سال ۹۵ به منصوری می‌دهد.

 

قاضی منصوری با تهدید از من باج ۵۰۰ هزار یورویی گرفت!

 

تماس قاضی منصوری با متهم پرونده طبری: بگو پول را قرض دادم!

 

(ویدئو) کشف جسد غلامرضا منصوری؛ قاضی فراری در رومانی/ تلویزیون رومانی مرگ قاضی منصوری را تایید کرد

 

غلامرضا منصوری؛ قاضی "فراری" چگونه سر از رومانی درآورد؟

دادگاه اکبر طبری و همدستانش در فساد داخلی قوه قضائیه هر روز با پس لرزه‌ای جدید مواجه می‌شود. شنبه هفته گذشته رسانه‌ها از بازداشت قاضی پیشین غلامرضا منصوری در رومانی خبر دادند. ساعتی بعد دادگاهی در شهر بخارست رومانی تصمیم‌گیری درباره استرداد منصوری را تا تاریخ ۱۰ ژوئیه (۲۰ تیرماه) به تعویق انداخت و از ایران خواست که در این مهلت یک ماهه مدارک خود را ارائه کند.
 
 

به گزارش فرارو،  پس از آنکه غلامرضا منصوری توسط پلیس محلی بازداشت و به مراجع قضایی رومانی معرفی شد، قاضی دادگاه تصمیم گرفت این متهم تا تاریخ ۲۰ تیر ماه تحت شرایط خاصی آزاد باشد.

 

به گزارش رادیو اروپای آزاد بر اساس تصمیم دادگاه، غلامرضا منصوری حق خروج از رومانی را ندارد و تحت نظر پلیس به سر می‌برد. بر اساس این گزارش، او در حال حاضر در زندان نیست، ولی باید در صورت ضرورت به پلیس مراجعه کند.

 

دادگاه محلی از مقام‌های دولت ایران خواسته است که درخواست استرداد رسمی غلامرضا منصوری و اسناد مرتبط با این متهم را به دادگاه ارائه دهد.

 

 
جزئیات نحوه بازداشت قاضی منصوری

این دادگاه همچنین از اداره مهاجرت رومانی و پلیس اینترپل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، شرایط زندان‌ها و همچنین نگهداری متهمان در زندان به ویژه در دوران شیوع کرونا سوالاتی پرسیده است.

 

این در حالی است که روز شنبه سخنگوی قوه قضائیه بازداشت منصوری را در رومانی تائید کرد و آن را حاصل اخطار قرمز پلیس اینترپل و صدور نیابت قضایی دانست. اسماعیلی همچنینی در این باره گفت: "وی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور رومانی مراجعه‌ای داشت، اما طوری رفتار کرده بود که استنباط مسئولان سفارتخانه این بود که برای آمدن به ایران عزم و اراده جدی ندارد."

 

سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که این متهم تا دو هفته دیگر امکان بازگشت به ایران را ندارد چرا که تمام پرواز‌ها در رومانی به خاطر شرایط کرونا متوقف شده است.

 

اتهام منصوری و پیشینه او 

منصوری در دادگاه اکبر طبری معاون حوزه ریاست قوه قضائیه در زمان آیت‌الله آملی لاریجانی به دریافت ۵۰۰ هزار یورو رشوه متهم شد.
 

نام او به عنوان متهم ردیف نهم پرونده مطرح گردید. منصوری زمانی که قاضی وقت اجرایی لواسان بوده با مفسد اقتصادی حسن نجفی که او هم متواری است همکاری کرده و رشوه ۵۰۰ هزار یورویی دریافت کرده است.

 

نخستین جلسه دادگاه اکبر طبری و همدستانش ۱۸ خرداد ماه برگزار شد. پس از آن یک جلسه دیگر دادگاه هم برگزار شده است و روز یکشنبه نیز جلسه سوم آن برگزار می‌شود.

 

طبری در دوران ریاست آیت‌الله محمود هاشمی شاهرودی بر قوه قضائیه مدیر کل امور مالی این نهاد بود و در دوره آیت‌الله صادق لاریجانی به عنوان معاون اجرایی حوزه ریاست دستگاه قضائی منصوب شد.

 

از سوابق اجرایی غلامرضا منصوری در قوه قضائیه نیز بازپرسی شعبه ۹ دادسرای کارکنان دولت و سرپرستی دادسرای فرهنگ و رسانه را می‌توان نامبرد. او سابقه صدور احکام سنگین برای برخی فعالان رسانه‌ای و سیاسی در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود در کارنامه خود دارد. از نکات جالب ماجرا این است که منصوری در فروردین سال ۹۲ سرپرست دادسرای ویژه مبارزه با زمین خواری شد.

 

قاضی

سومین جلسه دادگاه طبری امروز برگزار شد

منصوری از آلمان تا رومانی

بنا به گفته مقام‌های قضایی این قاضی مرداد ۹۸ از کشور خارج شده است. البته منصوری چند روز پیش فایلی ویدئویی منتشر کرد و گفت که خروجش از کشور برای درمان بوده است و قطعا به ایران باز می‌گردد. او مدعی شد که چندی پیش از راه زمینی قصد بازگشت به ایران را داشته، اما به دلیل شرایط کرونا و بسته بودن مرز‌ها نتوانسته است برگردد.
 
 
ادعا‌های منصوری در این فایل تصویری از سوی قهرمانی، نماینده دادستان رد شد. او در ارتباط با پیام متهم و عنوان کردن عدم حضورش به دلیل بیماری گفت: "او هیچ گواهی پزشکی به دادسرا ارائه نداده و اگر ادعایی دارد آن را برابر اصل به سفارت ایران تحویل دهد. او یک ماه بعد از دستگیری طبری از ایران خارج شد و تلفن خود را در ایران گذاشت."
 
 
در همین حال برخی منابع از نقش پروفسور سمیعی در صدور ویزای آلمان برای منصوری خبر دادند که البته صحت و سقم آن روشن نیست. 
 
 
انتشار خبر حضور منصوری در آلمان باعث شد عده‌ای مانع از بازگشت او به ایران و فراهم کردن زمینه محاکمه‌اش در آلمان شوند. دو روز پیش سازمان گزارشگران بدون مرز گفته بود علیه غلامرضا منصوری به دلیل زندانی کردن روزنامه‌نگاران در بهمن و اسفند ۱۳۹۱ شکایتی را تسلیم دادستانی فدرال آلمان کرده است. پس از آن شایعاتی مبنی بر «فرار» منصوری به اسپانیا یا ایتالیا منتشر شد، اما پس از آن گفته شد که که این قاضی پیشین در رومانی است.
 

دو روز پیش فردی به نام سعید منصوری که خود را برادرزاده قاضی منصوری معرفی کرد، مدعی شد غلامرضا منصوری روز ۲۱ خرداد به سفارت ایران در بخارست برای بازگشت به ایران و حضور در دادگاه مراجعه کرده بود.

 

به روایت سعید منصوری، شامگاه ۲۲ خرداد حال قاضی منصوری بد می‌شود و به همراه ماموران سفارت به بیمارستان می‌رود، ولی در بیمارستان توسط پلیس بخارست بازداشت شده است.

 

منصوری سابقه صدور احکام سنگین برای برخی فعالان رسانه‌ای و سیاسی در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود در کارنامه خود دارد. همین مسئله باعث شد که در روز‌های گذشته فعالان رسانه‌ای خاطرات خود را از رویارویی با او در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند.

 
با توجه به آزادی مشروط منصوری در رومانی این احتمال مطرح شده که اگر او از دولت رومانی تقاضای پناهندگی کند امکان استردادش دیگر وجود ندارد و او نیز سرنوشتی شبیه به خاوری رییس فراری بانک ملی پیدا می‌کند.
 
 
منبع:فرارو

کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/366d73