بر اساس تعریفی که در پایگاه اطلاعرسانی سهام عدالت، مشاهده میکنیم، منظور، فروش تسهیلات بخشی از سهام شرکتهای دولتی معین، به اقشار پایین درآمدی جامعه است. به زبان دیگر، میتوان سهام عدالت را نوعی یارانه، تلقی کرد. طرح سهام عدالت در دولت نهم اجرایی شد و در میان طرحهای اقتصادی دولتی در جهت بهبود رفاه و حمایت از اقشار کمدرآمد جامعه و فقرا، طرح سهام عدالت بیشتر موردتوجه بوده و به دفعات مورد حمایت قرارگرفته است.
اکبر حیدری سخنگوی شرکتهای سرمایه گذار استانی سهام عدالت درباره فروش ۶۰ درصد از سهام عدالت افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند افزود: فروش به روش غیر مستقیم بر خلاف روش مستقیم است به علت اینکه افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده اند برای فروش ۳۰ یا ۶۰ درصد سهام خود باید منتظر باشند تا پس از ثبت سفارش سود حاصل از این فروش سهام عدالت به حسابشان واریز شود، اما افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کردند پس از اقدام به فروش سهام خود میتوانند سود را یکجا دریافت کنند.
وی اضافه کرد: افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده اند مجموع سهام ۳۶ شرکت دولتی حاضر در بازار سرمایه در پرتفویشان ثبت شده، اما برای افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند فقط سهام شرکت سرمایه گذاری استانی که در آن سکونت دارند به ثبت رسیده به همین علت است که در روش غیر مستقیم، افراد در فروش سهامشان با مشکلات متعدد اعم از دیرکرد واریز مواجه نمیشوند.
سخنگوی شرکتهای سرمایه گذار استانی تصریح کرد: یکی از مزایای فروش سهام عدالت به روش غیر مستقیم این است که اگر فردی از استان گیلان سهام استان خراسان را خریداری کند در اصل سهامی از استان خراسان خارج نشده بلکه آن فرد جز سهامداران استان خراسان میشود.
خبرجنجالی:خاطره ی افشین ذی نوری از شفا پیدا کردنش توسط امام رضا(ع)
وی گفت: شرکتهای سرمایه گذار استانی مجموعهای از شرکتهای سرمایه پذیر هستند، خود شرکتهای سرمایه پذیر اگر بخواهند در سهامشان تغییر ایجاد کنند، میتوانند دارایی موجود در پرتفوی خود را بفروشند یا اضافه کنند، در حالی که سهامداران عدالت که روش مدیریت غیر مستقیم را انتخاب کرده اند سهم حاصل از سرمایه گذاریشان در شرکتهای سرمایه گذاری استانی را به فروش میرسانند.
منبع:برنا