«مرتضی معتمد» با اشاره به تولید مازاد بر نیاز پیاز در استان هرمزگان و جنوب استان کرمان افزود: کشاورزان این مناطق برنامه کشت ابلاغی از سوی وزارت جهاد کشاورزی را رعایت نکردند و در زمینهایی که میتوانست زیرکشت دیگر محصولات مورد نیاز کشور برود، پیاز کاشتند که این امر منتج به تولید پیاز بیش از نیاز و افت قیمت این محصول شد.
معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهارداشت: درپی این اتفاق وزیر جهاد کشاورزی دستور خرید تضمینی پیاز را صادر کرد و این وظیفه را بر عهده سازمان مرکزی تعاون روستایی قرار دارد.
معتمد تصریح کرد: به موازاتخریدتضمینی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران نیز تفاهمنامهای را با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای تأمین منابع مالی مورد نیاز خرید توافقی و حمایتی پیاز مازاد کشاورزان تنظیم کرد. منابع مالی که از سوی ستاد تأمین می شود به شکل تسهیلات بدون کارمزد با عاملیت صندوق تعاون روستایی ایرانیان به صادر کنندگان و کارخانههای فرآوری کننده پرداخت میشود.
به گفته وی، از محل اعتبار ستاد اجرایی فرمان امام(ره) به کارخانهها و صادرکنندگان برای جذب حداکثری این محصول در چرخه صنعت و صادرات سرمایه در گردش داده میشود.
معاون بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از تولید ۶۰۰ هزار تن پیاز مازاد بر نیاز صنف و صنعت و صادرات در کشور خبر داد.
معتمد گفت: اکنون قیمت خرید تضمینی محصول پیاز حدود ۶۰۰ تومان است و تعاون روستایی با هدف حمایت از تولیدکننده اقدام به خرید تضمینی کرده و تنظیم بازار و تعدیل قیمت این محصول به نفع کشاورزان خرید تضمینی را ادامه خواهد داد.
گفتنی است طبق آمارها ۲۸ میلیون تن محصول سبزی و صیفی سالیانه در سطح ۸۰۰ هزار هکتار در کشور تولید میشود که از این رقم ۳.۵ میلیون تن محصول به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار صادر میشود.
براساس گزارش های موجود، سال ۹۹ کشت پیاز در جیرفت ۲.۷ برابر برنامه ابلاغی انجام شد که در صورت نیاز باید محصول علاوه بر بازار داخلی، به مصرف صنایع و صادرات برسد.
در آخرین نرخنامه عمده فروشی محصولات کشاورزی میدان مرکزی میوه و تره بار تهران در هفته سوم سال ۱۴۰۰، هر کیلوگرم پیاز شیری یک هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار تومان، پیاز زرد و نو بین یک هزار و ۵۰۰ تا سه هزارو ۵۰۰ تومان قیمت داشت.