فریبرز عربنیا (زاده ۲۵ فروردین ۱۳۴۳، تهران) بازیگر و کارگردان ایرانی است.فریبرز عرب نیا پس از گذراندن تحصیلات دانشگاهی و دورههای تخصصی تئاتر و سینما به شکل حرفهای وارد کار شد و تئاتر را در کانون تئاتر تجربی زیر نظر حمید سمندریان و سینما را در دورهای دو ساله در مجتمع آموزشی سینما تحصیل کرد.فریبرز عرب نیا در سال ۱۳۷۰ با آتنه فقیه نصیری ازدواج کرد که در نهایت به طلاق منجر شد. فریبرز عرب نیا برای بار دوم در سال ۱۳۷۹ با عسل بدیعی ازدواج کرد که این زندگی بعد از ۴ سال در سال ۱۳۸۳ به طلاق کشید، فرزندش جانیار حاصل ازدواج دوم اوست.
فریبرز عربنیا که چندی پیش درباره انتشار خبر سکونتش در کانادا واکنش نشان داده بود، درباره حواشی پیش آمده از سخنان خود توضیح داد.
توضیحات عربنیا به این شرح است: «زاویه نگاهم سیاسی نیست بلکه فرهنگی است. کسانی مدنظر من هستند که با وجود تمام مشکلات برای بهبود امور تلاش میکنند. من از ایران ارز خارج نمیکنم و همینجا درآمد دارم و همینجا کاری را شروع کردم که هنری نیست و امیدوارم فرهنگی و کمک به همنوعان باشد. به عنوان راننده، کسانی که بیمار هستند را جا به جا میکنم و از این راه درآمد دارم. اما اگر کسی درآمدش را از ایران خارج میکند بر اساس قانون حقش هست.
اگر تلویزیون به دیگران تهمت بزند خلاف قانون رفتار کرده. اگر دست من یا دیگران برای مقابله با این رفتار کوتاه هست دلیل این نیست که با این موضوع و تهمت پراکنی یک خبرنگار موافقیم. من موقتا خارج از ایران برای شرایط تحصیل پسرم زندگی میکنم.
بعضیها به من ایراد گرفتند که اگر در تلویزیون مشهور شدم چرا علیه تلویزیون صحبت میکنم همه میدانند که من از طریق تلوزیون مشهور نشدم، اما اگر اینطور هم بود دلیل نمیشد علیه رفتارهای غلط تلویزیون صحبت نکنم. آنهایی که میگویند، چون من از تلویزیون حقوق را گرفتم، باید سکوت بکنم و هر تهمتی زده میشود پاسخ ندهم. در جهت فاشیسم و دیکتاتوری رفتار میکنند و معنای حرفشان این است که پول میگیری ساکت شو! حقوقی که آدم دریافت میکند اگر قانونی و پاک باشد متعلق به خود شخص است، چون در ازایش کاری انجام داده است.
این راه شروع مسیری است که میتوانیم به دیگران حکم کنیم چی بخورد چی بپوشد چی بگوید چی نگوید این دیگر اسمش انسان نیست میشود یک ماشین فرمان بر. اگر کسی قرارداد میبندد و کاری انجام میدهد آیا از طرف کارفرما باید به عنوان یک ماشین فرمان بر بهش نگاه بشود؟
اگر من سریالی برای صدا و سیما بازی کردم سهمی در موفقیت آن سریال داشتم یا نداشتم؟ هدف من این است که با حرفهایم بین مردم همبستگی ایجاد بشود نه جدایی.»