گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم ـ «عربستان سعودی بودجه هنگفت 250 میلیون دلاری شبکه «ایران اینترنشنال» را تأمین میکند.»، این بخشی از گزارشی بود که روزنامه گاردین سال 97 از منابع مالی این شبکه ضدایرانی منتشر کرد، اینترنشنالی که همزمان با انتخابات سال 96 با جمعی از خبرنگاران جداشده از BBC فارسی ـ و البته با حقوق بالاتر ـ آغاز به کار کرد.
از ابتدای تأسیس این شبکه حدس و گمانهایی درباره منابع مالی آن مطرح بود؛ رویکرد این شبکه به پوشش اخبار ضدایرانی و تریبون دادن به اپوزیسیون بهویژه بازماندگان سلطنت متمرکز بود اما گزارش گاردین و افشاگری برخی فعالان اپوزیسیون ماهیت سعودی آنها را افشاء کرد.
حساسیت نسبت به این شبکه زمانی زیاد شد که ساعتی بعد از حمله به رژه نیروهای مسلح در اهواز در سال 97 سخنگوی گروهک جداییطلب الاحوازیه را روی خط حاضر کرد و وی به دفاع از این عملیات تروریستی پرداخت؛ این اقدام شبکه هم در داخل کشور بازتاب منفی داشت و هم در داخل انگلستان حساسیتها را افزایش داد.
گاردین در گزارشی که منتشر کرده بود از افرادی همچون سعود القحطانی یکی از دو مقام ارشدی که پس از ماجرای قتل جمال خاشقجی از سمتش برکنار شد یا عادل العبدالکریم نام برده بود. بعد از ماجرای مرگ خاشقچی، روزنامهنگار گاردین مدعی شد در تماس تلفنی با جمال خاشقچی به وی گفته است که بنسلمان از طریق مشاوران نزدیکش بودجه اینترنشنال را تأمین کرده است.
** تریبونی برای ترور و تجزیه
احسان منصوری فعال سیاسی خارج کشور در مستندی، هدف ایران اینترنشنال را تریبون دادن به گروههایی میداند که قبلاً خط قرمز شناخته میشدند: «گروههای تروریستی و سازمانهای مسلح هیچ رسانهای به آنها صدا نمیداد... ایران اینترنشنال با این هدفگذاری آمده است.»
این هدفگذاری در چندسال گذشته کاملاً عیان بود که میتوان به پوشش زنده میتینگ گروهک منافقین در تیرماه 99 اشاره کرد، اقدامی که با توجه به صبغه سعودی این شبکه و همچنین ارتباطات منافقین با دستگاه اطلاعاتی عربستان و دعوت از ترکی الفیصل رئیس سابق سازمان اطلاعات این رژیم دور از ذهن نبود.
در اغتشاشات اخیر و با توجه به سوءاستفاده گروهکهای تجزیهطلب، این شبکه به تریبون تروریستها و تجزیهطلبان غرب و شرق کشور تبدیل شده است، از عبدالله مهتدی دبیرکل گروهک تروریستی کومله تا مصطفی هجری دبیرکل حزب دموکرات کردستان و عامل کشتار مردم بیگناه مناطق غربی در دوران دفاع مقدس و همچنین ناصر بولیدی دبیرکل حزب تجزیهطلب مردم بلوچستان پای ثابت برنامههای این شبکه هستند.
گفتوگو با مصطفی هجری دبیرکل حزب تروریستی دموکرات کردستان
بهتازگی مسعود خدابنده عضو ارشد مجاهدین خلق و مسئول تیم حفاظتی مسعود رجوی که از این تشکیلات جدا شده است و در خارج کشور بهسر میبرد، در گفتوگویی ابعاد تازهای از ارتباط سازمان با اینترنشنال اعلام کرد و گفت: ایران اینترنشنال وقتی که شروع کرد، ابتدا منکر شد که عربستانی و وابسته است اما زمختی عربستان سعودی بیرون میزند. یکی از نفرات آنجا که اخیراً جدا شده است و در آنجا برنامه اجرا و قبلاً در بیبیسی کار میکرد، میگفت؛ "اینها اول به من گفتند که «ما سه برابر بیبیسی به تو پول میدهیم و بیا اینجا». من هم گفتم که عاشق چشم و ابرو این و آن نیستم، برای پول کار میکنم، در نتیجه به آنجا رفتم. بعد از چند هفته دیدم که اینها حقوق نمیدهند، طرف نصفشب زنگ میزند، میگوید «ساعت 11 برو فلان غذا را بگیر، بیا فلانجا، دخترت را هم بیار!»، گفتم اینجا نمیشود کار کرد". الآن دیگر نه در بیبیسی کار میکند و نه جای دیگری.
افشاگری عضو سابق منافقین درباره ایران اینترنشنال
وی معتقد است با تصمیم عربستان سعودی و مخصوصاً ترکی الفیصل مسئول سابق استخبارات سعودی قرار شده است شبکه اینترنشنال بازوی تبلیغاتی و زبان سازمان مجاهدین شود.
رویکرد اینترنشنال تنها تبدیل شدن به تریبون برای گروهکهای تروریستی نیست، بلکه در حوادثی مانند اغتشاشات اخیر خط ترور و اقدامات خشن را دنبال میکند؛ سکوت دولت انگلستان از استقرار چنین شبکهای در خاک این کشور درحالی که رسانههای فارسیزبانی همچون پرس تیوی بایکوت و تحریم میشوند نشاندهنده یک استاندارد دوگانه در مورد رسانهها در این کشورهاست. علاوه بر اینترنشنال و بیبیسی فارسی که متعلق به دولت این کشور است، سایر شبکههای ضدایرانی همچون منوتو و یا شبکههای وابسته به تشیع لندنی در خاک انگلستان آزادانه فعالیت میکنند.