جمعه 02 آذر 1403 - 22 Nov 2024
تاریخ انتشار: 1401/08/12 05:19
سهام عدالت
کد خبر: 10250

سهام عدالتی ها منتظر سورپرایز دولت باشند | شمارش معکوس برای پرداخت چند میلیونی سود سهام عدالت متوفیان

قائم مقام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با بیان اینکه راه‌اندازی سامانه انتقال سهام متوفیان نیاز به وب سرویس قوه قضاییه دارد، خبرهای جدیدی از سهام عدالت متوفیان به اطلاع مردم رساند.

سهام عدالت سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبت‌نام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدالت هستند با آزاد سازی سهام عدالت مالکیت آن بر عهده افراد گذاشته تا سهام خود را بفروشند یا سهامداری کنند سهامداران  سهام عدالت  باید با ثبت نام در سامانه سجام نسبت به دریافت کد بورسی اقدام تا از مزایای سهامشان بهره مند شوند.

قائم مقام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با بیان اینکه راه‌اندازی سامانه انتقال سهام متوفیان نیاز به وب سرویس قوه قضاییه دارد، خبرهای جدیدی از سهام عدالت متوفیان به اطلاع مردم رساند.

در دوره رونق بازار سرمایه و شاخص بالای ۲ میلیونی و با افزایش ارزش سهام عدالت، موضوع تعیین تکلیف سهام عدالت متعلق به متوفیان به طور جدی مطرح شد. پیش از آن شرایط، از شروط انتقال و واگذاری سهام عدالت متوفیان انحصار وراثت بود اما با شیوع کرونا و محدود شدن ارائه خدمات حضوری، تصمیم گرفته شد که واگذاری این سهام به وراث از طریق الکترونیکی و در بستر وب انجام شود اما با گذشت بیش از دو سال هنوز این امکان برای انتقال سهام ایجاد نشده و هر روز بر جمعیت متوفیان سهام عدالت اضافه می‌شود به طوریکه طبق اطلاعات شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در حالی که در ابتدای اجرای طرح انتقال اینترنتی و الکترونیکی سهام متوفیان به وراث، جمعیت متوفیان دارنده سهام عدالت ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر احصا شده بود، امروز این جمعیت به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار فوتی رسیده‌است.

غلامرضا ابوترابی، قائم مقام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره علت تاخیر راه‌اندازی سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث اظهارکرد: طبق اعلام قبلی قرار بر این بود که شهریورماه و ابتدای مهرماه، امکان انتقال سهام عدالت به صورت الکترونیکی ایجاد و فراهم شود و شرکت سپرده‌گذاری زیرساخت مورد نیاز را تهیه کرده اما راه‌اندازی این سامانه نیاز به وب سرویس مورد نظر قوه قضاییه دارد.

وی با بیان اینکه این بخش از پروژه راه‌اندازی سامانه که نیاز به وب سرویس قوه قضاییه دارد خارج از حیطه اختیارات سپرده‌گذاری مرکزی است، ادامه داد: قوه قضاییه باید سرویسی را در اختیار شرکت سپرده‌گذاری بگذارد که از طریق آن به اطلاعات مورد نیاز دسترسی داشته باشیم و بتوانیم بر اساس گواهی انحصار وراثتی صادر شده از سوی قوه قضاییه، انتقال سهام متوفیان به وراث را انجام دهیم.

قائم مقام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: هر چند زیرساخت‌های مرتبط با فناوری اطلاعات آماده‌است اما برای راه‌اندازی سامانه و انتقال قطعی سهام به وراث به وب سرویس قوه قضاییه نیاز داریم و قوه قضاییه هم برای راه‌اندازی این سرویس متحمل هزینه‌هایی شده‌است اما به هرحال سامانه واگذاری سهام عدالت متوفیان به وراث راه‌اندازی خواهد شد و پیگیر این موضوع هستیم.

ابوترابی در پاسخ به این سوال که درحال‌حاضر امکان واگذاری سهام به وراث به صورت حضوری وجود دارد، تاکید کرد: تنها افرادی در سهام عدالت روش سهامداری مستقیم را انتخاب کردند، می‌توانند به صورت حضوری برای انتقال سهام اقدام کنند.

از مجموع ۴۹ میلیون نفر جمعیت سهامداران عدالت ۳۰ میلیون نفر روش سهامداری غیرمستقیم و ۱۹ میلیون نفر روش سهامداری مستقیم را انتخاب کردند. ‌/ ایلنا


کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/278jd3