مهسا امینی توسط گشت ارشاد بازداشت شد. دختر 22سالهای به نام مهسا امینی که توسط گشت ارشاد بازداشت و پس از 2 ساعت از وزرا، به بیمارستان منتقل شد. مهسا امینی با اسم اصلی ژینا امینی متولد سال 1379 در سنندج کردستان که در هفته ای که گذشت به همراه خانواده اش و برادرش کیارش برای تفریح و گذراندن تعطیلات به تهران سفر کرده بود. مرگ مهسا امینی حواشی زیاد داشت. مهسا امینی به ازگی در دانشگاه قبول شده بود.
در بیانیه ارسالی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با امضای سیدعلی خان محمدی ، سخنگوی این ستاد آمده است:
۱_ در حادثه پیش امده فوت مهسا امینی اصل برقراری عدالت و شفافیت است ار دادستانی انتظار می رود با بهترین رسیدگی و اعلام به موقع وجدان عمومی را به رسیدگی دقیق و کامل به قصاوت عادلانه فراخواند.
۲_ ستاد امربه معروف و نهی از منکر همانگونه که بارها اعلام کرده است با تکلیفی که منجر به مقابله مستقیم پلیس با بدحجابان شود مخالف است و معتقد است با راهکار مناسب و بدون تنش های اجتماعی این مساله را می توان تدبیر نمود بنا به طرح جامع ستاد امربه معروف و نهی از منکر پلیس به گشت ارشاد مسولین و اقویا و در حمایتی از معتمدین مردمی تبدیل وضعیت دهد.
۳_ اکنون که رییس جمهور به وزیر کشور دستور پیگیری داده است مناسب است وزیر کشور فقط به صورت موردی به جزییات صرفا این حادثه اکتفا نکند از وزیر کشور می خواهیم این مساله را به صورت کامل بررسی نماید آیا ۳۲ دستگاهی که در خصوص عفاف و حجاب بنا به مصوبه شورای انقلاب فرهنگی ۳۳۰تکلیف قانونی داشتند به وظائف خود عمل کرده اند تا این مسایل پیش نیاید،آیا به وظایف قانونی خود درست عمل کرده اند؟ آیا برای این جوان ۲۳ ساله در جمهوری اسلامی فرهنگسازی لازم توسط دستگاه های فرهنگی صورت پدیرفته است یا فقط شعار کار فرهنگی داده شده است؟ آیا صدا و سیما به عنوان نهادی که بیشترین وظایف را در قانون برای او در نظر گرفته شده است و بیشترین مسوولیت فرهنگسازی را در این ماجرا و امثال ان را دارد به وظایف فرهنگی خود عمل کرده است که وقتی یک جوان و هزاران جوان دیگر ما چگونه عمل نمایند تا با نیروی قهری پلیس مواجه نشود؟ آیا پلیس ما اموزش های لازم را به پرسنل خود داده است که کرامت انسانی افراد را حفظ نمایند؟
از ستاد امربه معروف گرفته تا خود وزارت کشور و بقیه نهادهای مسوول ایا انجام وظایف قانونی خود را درست انجام داده اند. آیا آموزش و پرورش و دانشگاه های کشور وظایف خود را نسبت به جوانان ما به درستی انجام می دهند یا ترک فعل ها و نتیجه اموزش های ناکارامد و عدم کار فرهنگی نوجوانان و جوانان ما را تحویل پلیس داده است ؟
اگر وظایف دستگاه های فرهنگی به درستی انجام شده بود ما شاهد چنین حادثه تلخی نبودیم . ایا حتما باید حادثه های ناگواری اتفاق بیفتد تا متولیان و مسوولین امر به فکر چاره بیفتند؟
۴_ ستاد امر به معروف و نهی از منکر درعین اعتقاد به لزوم حل معضل موجود در حوزه عفاف و حجاب معتقد است در مواجهه با این مساله نه پلیس باید به صورت مستقیم وارد صحنه شود و نه باید حل این مساله را با محاکم قضایی گره زد و نه اینکه متولی و مسوول این مساله دولت باشد بلکه حل مساله عفاف و حجاب فقط به دست خود مردم با مدیریت صحیح قابل حل است و این مساله در طرح جامع عفاف و حجاب کاملا تبیبن شده است.
۵ _ مجلس شورای اسلامی می بایست به صورت جدی به این مساله ورود پیدا کرده و جامعه را از التهاب بحران ها و ایجاد حوادثی که هر از چندگاهی به وقوع می پیوندد نجات دهد مجلس شورای اسلامی نباید منتظر بماند تا آمربه معروف و ناهی ازمنکری مورد ضرب و جرح و یا شهادت قرار بگیرد یا جوان بدحجابی در فرایند اعمال قانون پلیس سکته نماید بعد منفعلانه حرکتی و صحبتی نماید به قول شهید سلیمانی همه اینها فرزندان ما هستند چرا باید بین فرزندان در بی قانونی و بی مدیریتی نزاع صورت بگیرد؟
قانون برای رفع مشکلات اجتماعی وضع می شود و اکنون که این منازعات وجود دارد یعنی یا قانون وجود ندارد و یا کارآمد نیست که در این قسمت مجلس شورای اسلامی لازم است بدون فوت وقت به نقش قانونگداری و نطارتی خود بدون فوت وقت اهتمام ورزد.
۶_ ستاد امربه معروف و نهی از منکر همچنان تاکید دارد برای رفع معضل بدحجابی باید مساله جرم بودن بدحجابی که نیاز به دستگیری و پرونده سازی و دادگاهی شدن دارد ، برداشته شود و بر اساس طرح جامع عفاف و حجاب با نگاه تخلف با بدحجابی برخورد گردد که حل مساله بدون هرگونه تنش اجتماعی کمک می کند، البته دشمنان مایل اند همیشه تنش های اجتماعی وجود داشته باشند.
در پایان ستاد امر به معروف و نهی از منکر مجددا از وقوع چنین حوادث ناگواری شدیدا، ابراز ناراحتی عمیق می کنیم و واقعآ این را درد جانکاهی می داند و به وضع موجود اعتراض می کند که چرا بعد از چهل و اندی سال هنوز بایدشاهد چنین رویدادهای تلخ و ناگواری در بلاتکلیفی های اجرا درست قانون و خلاهای ان در قصورها و تقصیرهای نهادهای خصوصا فرهنگ ساز باشیم.
توضیحات جدید پلیس درباره مهسا امینی
سردار حسین رحیمی رئیس پلیس تهران بزرگ در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن ابراز همدردی با خانواده امینی توضیحاتی در خصوص حادثه رخ داده برای مرحوم مهسا امینی ارائه کرد.
سردار حسین رحیمی رئیس فرماندهی انتظامی تهران بزرگ ضمن تسلیت به مناسبت فوت مهسا امینی گفت: این حادثه برای پلیس نیز ناگوار بود و ما همیشه به دنبال این بودیم تا اینگونه اتفاقات رخ ندهد.
وی ادامه داد: در تهران بزرگ ۱۵ الی ۱۷ هزار مراجعه کننده به مقرهای مختلف پلیس از آگاهی، کلانتریها و راهنمایی رانندگی و… وجود دارد و ممکن است این گونه حوادث برای مراجعه کنندگانی که دارای کسالت هستند رخ دهد.
رحیمی با بیان اینکه پلیس یکی از مجموعههایی است که بیشترین ارتباط را با مردم دارد گفت: مردم برای تأمین خواستههای خود به طور مرتب و با توجه به تنوع مأموریتی که بر عهده پلیس است به مجموعه آن مراجعه میکنند.
رئیس فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با اشاره به شرح موقت حادث برای مهسا امینی گفت: گشتهای امنیت اجتماعی و اخلاقی در تهران وجود دارد و اینها به معنای کنترل اخلاق و امنیت هستند و مطابق با وظیفه ذاتی و قانون بر عهده پلیس گذاشته شده است.
وی ادامه داد: این نیروها در نقاط مختلف تهران وظایفی را بر عهده دارند و مأموریتهای خود را انجام میدهد و شکل کار این مأمور ها به گونهای است که بخشی را همان ابتدا تذکر میدهند که این عدد بالغ بر ۹۰ درصد است و معمولاً افراد رعایت میکنند.
رحیمی اظهار کرد: از ۱۰ درصد باقیمانده ۹ درصد در در ونها سوار میشوند و در آنجا تذکرات لازم به آنها داده میشود و آنها نیز معمولاً تمام این موارد را رعایت میکنند. یک درصد باقی مانده نیز به عنوان مصادیق بدپوششی در حدی که قابل تردد در خیابانها نیست به مقر پلیس امنیت اخلاقی انتفال داده میشوند.
رئیس فرماندهی انتظامی تهران بزرگ بیان کرد: در مقر پلیس امنیت اخلاقی نیز دیگر بحث بازداشت وجود ندارد و این افراد همگی در سالنی وارد میشوند و تعدادی از همکاران خانم ما به عنوان مشاور با مدرک تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس و دکترا آموزش کوتاه ۳۰ دقیقهای برای دختران برگزار میکنند و در این آموزش قانون را به آنها یادآور میشوند.
وی ادامه داد: این قانون درباره چگونگی تردد در شهرها است و این مشاوران مطابق با قانون توضیح میدهند که این افراد خطایی انجام دادهاند و برایشان کلاس آموزشی برگزار میشود.
کار گشت پلیس امنیت اجتماعی و اخلاقی، ایجابی است
سردار رحیمی تصریح کرد: انشاالله آنهایی که این تهمتهای ناجوانمردانه را به پلیس میزنند را به آن دنیا واگذار میکنیم، اما تمامی کار پلیس و گشت پلیس امنیت اجتماعی و اخلاقی ایجابی است و حتی این نکته را گفتیم کسانی که شئونات اسلامی و عرفی را در جامعه رعایت نکردهاند خلافی را مانند خلاف راهنمایی و رانندگی مرتکب شدهاند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ ادامه داد: ممکن است هر فردی پشت فرمان بنشیند حواسش نباشد و خطایی را انجام دهد و در آن زمان جرمی مرتکب نشده است بنده شخصاً ساعتهای طولانی با همکاران خود موارد توضیحی را به تک تک افرادی که در خیابانها در حال فعالیت هستند گفتهام و حتی بیان کردهام تمامی افرادی که برای توضیح و آموزش منتقل میشوند خواهران و دختران ما هستند.
وی با بیان اینکه این روزها مشاهده میکنیم موارد و حرفهایی گفته میشود، اظهار کرد: اگر ما اقداماتی را انجام میدهیم مطابق با وظایف قانونی است که بر عهده پلیس گذاشته شده است، مگر میشود در ابعاد مختلف امنیت جامعه را تعطیل کرد؟ حتی یک تعلل کوچک در ابعاد و سطوح مختلف امنیتی تمام جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد و امنیت را بر هم میزند امنیت تهدید بردار نیست و دارای سطوح مختلفی است.
سردار رحیمی گفت همانطور که در عرض ۴۸ ساعت بزرگترین سرقت تاریخ کشور را کشف کرده و سارقین آن را دستگیر میکنیم و به همان صورت که قمه کش و خفتگیر بزرگراه نیایش را در کمتر از ۲۴ ساعت و هم دست او را دو روز پیش دستگیر کردیم و به همان شکلی که سالی هزار تن مواد مخدر را کشف میکنیم و به همان شکل که پلیس با رکن اصلی مقابله با قاچاق کالا که صنایع کشور و مراکز کالای کشور را دچار چالش میکند مبارزه میکند درباره امنیت اجتماعی هم اقدام میکند.
وی با اشاره به مرحوم مهسا امینی گفت وی در پارک طالقانی در حال قدم زدن بوده است که با گشت امنیت اخلاقی پلیس روبرو میشود و از نظر تیم پلیس این چهار خانوم دارای وضعیت مناسبی نبودهاند به سه نفر تذکر داده شده که مشکلشان برطرف شده است.
رئیس فرماندهی انتظامی تهران بزرگ ادامه داد همراه خانم امینی سه خانم و دو آقای دیگر حضور داشتهاند و پلیس به آنها اعلام کرده است که باید به پلیس امنیت اخلاقی مراجعه کنند و یک نفر باید لباس مناسب برای خانم امینی بیاورد و و چند دقیقه در محل پلیس امنیت اخلاقی بنشیند تا تذکرات و آموزشهای قانونی به او داده و سپس به خانواده تحویل داده شود.
رحیمی با بیان اینکه سه نفر مشکلشان در همان محل و لحظه برطرف شد، گفت: فقط خانم امینی به مقر پلیس امنیت اخلاقی در ساعت شش و نیم روز سه شنبه هفته پیش مراجعه میکند. وی توسط ۵ خانم دیگر و یک همکار خانم ما که در ون بودهاند به پلیس امنیت اخلاقی منتقل میشوند.
وی گفت: با دو نفر از خانمهایی که در کنار مهسا امینی نشسته بودند صحبت کردهایم و گفتند که خانم امینی تا رسیدن به مقر پلیس نیز درون ون چندبار شوخی و خنده داشته است. حتی چینش صندلیهای ون به گونهای است که بتوان در همانجا کلاس آموزشی برگزار کرد، اما این خانمها وارد کلاس مقر شدهاند و تا زمانی که کلاس کامل بشود و استاد وارد کلاس شود کمی زمان میبرد و در طول روز چندین کلاس برگزار میکنیم و این خانمها گروه گروه در کلاسها وارد میشوند و تا زمانیکه کلاس برگزار شود و خانواده برای شما لباس بیاورند. وی از جای خود بلند میشود و با یکی از همکاران خانم ما که نظم و انضباط سالن را تأمین میکند صحبت میکند و سوالی میکند و به یکباره حالش به هم میخورد.
رئیس فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: خانم امینی از همکار ما سوال کرده که وضع ظاهری او چه مشکلی دارد و همکار ما به او میگوید شلوار یا ساپورتی که پایش بوده است دارای ایراد بوده و زمانی که مانتویش باز میشود مشکل دارد و بر همین اساس باید تعویض شود و در همان زمان خانم امینی حالش به هم میخورد و کمتر از یک دقیقه پرستار و بهیار پلیس که مقیم سالن بودهاند بالای سر خانم امینی حاضر میشود و کار رسیدگی به وضعیت او را شروع میکنند.
سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ در پاسخ به سوالی درباره اینکه معیار پلیس برای بدحجابی یک نفر چیست، گفت: ملاک حجاب برای خانمهایی که در خیابان حاضر میشوند را خانمها باید بدانند آنها نمیتوانند با یک ساپورتی که اگر مانتویش باز شود چهره قشنگی نخواهد داشت در خیابان حاضر شوند. ممکن است خانمها و آقایان در منزل لباسی بپوشند که آن اشکالی ندارد، اما آنها نمیتوانند در مکان عمومی با آن پوشش حاضر شوند.
وی ادامه داد: همانطور که در فرانسه اگر روسری بر سر خانمها باشد از خدمات اجتماعی و تحصیل بهرهمند نخواهند شد. من زمانی که در راهنمایی و رانندگی حضور داشتم یک دختر و پسر جوانی به من مراجعه کردند و گفتند که ماشین آنها به دلیل خلافهایی توقیف شده است و تخلف نیز به معنای توقیف خودرو است.
فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره مجهز شدن البسه نیروهای گشت امنیت اخلاقی به دوربین گفت: پیش از این حادثه نیز نیروهای پلیس به دوربین البسه مجهز بودهاند، اما ممکن است گاهی تعلل کنند. در این حادثه، اما نیروهای پلیس مجهز به دوربین البسه نبودهاند.
پلیس حتی یک تلنگر هم به خانم امینی نزد
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در پاسخ به این سوال که آیا در لحظه دستگیری نیز لباس خانم امینی مناسب بوده است یا خیر، گفت: نه لباس او مناسب نبوده است همانطور که گفتم در لحظه دستگیری چهار خانم و دو آقا حضور داشته اند که سه نفر از آنها در لحظه دستگیری موضوعشان برطرف شده و باید بگویم که هیچ بحثی بین خانم امینی و دیگر خانمها و آقایان با پلیس رخ نداده است.
وی گفت: فیلم نیم ساعت است و تیکهای از فیلم که خانم امینی اعتراض میکند و حرف خود را میزند را نشان داده ایم، اما تمامی فیلمها را به خانواده وی از لحظهای که در پلیس امنیت اخلاقی وارد میشود نشان دادهایم.
سردار رحیمی گفت: خانواده مهسا امینی برای ما محترم هستند و ما در مراسم وی شرکت کردهایم و شخص فرمانده انتظامی کل کشور اولین نفری بود که با خانواده مرحوم امینی همدردی کرد و با هماهنگی پلیس بود که خانم امینی به نزدیکترین بیمارستان در مقر پلیس امنیت اخلاقی منتقل شد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ تصریح کرد: ما هر چه در توان داشتیم برای نگه داشتن مهسا امینی به کار بردیم و او را به نزدیکترین بیمارستان و حتی بیمارستان خصوصی منتقل کردیم. تمام صحبتهایی که در فضای مجازی درباره علت مرگ مهسا امینی منتشر میشود کذب محض است و از مردم میخواهیم به این شایعات توجه نکنند و اجازه دهند پزشکی قانونی نظر علمی و رسمی خود را منتشر کنند.
رئیس فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: ما به عنوان پلیس هیچ قصور تقصیری نداشتیم و حتی تلنگر نیز به خانم امینی زده نشده است.
منبع: خبر آنلاین