گرفتن تلخی خورشت با فوت و فن آشپزهای حرفه ای ررا ددر اینن سایت آموزش ببینید. ترفند گرفتن تلخی خورشت جایی دیگه نمیتوانید یاد بگیرید! گرفتن تلخی خورشت راهکارهای مختلفی دارد. شما برای رفع تلخی غذا باید ابتدا علت آن را پیدا کنید.
در صورتی که لیمو عمانی موجب تلخی خورشت شده است، می توانید، مقداری نمک بزنید و از قبل باید دانه های لیمو را خارج کنید.در ادامه راهکارهای گرفتن تلخی خورشت را بخوانید.
یکی از مشکلات در زمان پخت انواع خورشت، تلخ شدن آن می باشد. اگر خورشت شما تلخ شده و می خواهید، تلخی آن را از بین ببرید، در این بخش شیوه های گرفتن تلخی خورش را می آموزید.
برای از بین بردن تلخی خورشت می توانید از شیوه های مختلفی استفاده کنید. عوامل مختلفی موجب تلخی خورشت ها خواهد شد، که یکی از رایج ترین این علت ها استفاده از لیمو عمانی می باشد. برخی غذاها نیز با ماندن در یخچال ممکن است، تلخ شوند. در ادامه شیوه های رفع تلخی غذا را مطالعه می کنید.
یکی از مهم ترین راه های رفع تلخی در غذا از بین بردن علت های آن می باشد. در صورت که در خورشت شما لیمو عمانی استفاده شده است، پوست و تخمه های لیمو عمانی یکی از علت های اصلی تلخ شدن غذا هستند. برای این کار باید، دانه های لیمو عمانی را قبل از ریختن در غذا خارج کنید. خیساندن لیموها در آب نیز موجب رفع تلخی خواهد شد.
افزودن نمک نیز در برخی از موارد موجب تلخ شدن غذا می شود. برای این کار باید ابتدا غذا را روی زبانتان مزه کنید. گاهی افزودن نمک در غذا موجب جذب تلخی غذا بر روی زبان می شود. بنابراین نمک می تواند به عنوان یک مواد خنثی کننده عمل کند. به عنوان مثال تلخی قهوه یا کیوی را با افزودن نمک می توانید، رفع کنید.
یکی دیگر از علت های تلخ شدن غذا سوختگی سطحی آن می باشد. پیاز داغ سوخته مزه ای تلخ به غذا می دهد. اگر غذای شما با سوختگی دچار تلخی شده است، می توانید از مقداری آب لیمو نیز استفاده کنید. در صورتی که از سبزیجات تلخ در غذا استفاده کردید، نیز می توانید با افزودن مقداری آبلیمو طعم تلخ آن را از بین ببرید
در صورتی که آب لیمو مزه تلخی به غذا داده است، تلخ شدن به دلیل افزودن آبلیمو نیز به دلیل هسته های و پوره های آبلیمو می باشد. له شدن هسته ها در زمان آب گیری نیز موجب تلخ شدن آبلیمو می شود. در صورتی که غذای شما به دلیل استفاده از آبلیمو تلخ شده، می توانید از هویج برای رفع تلخی استفاده کنید.
راه های مختلفی برای گرفتن تلخی خورش وجود دارد. شما می توانید از شیوه های ذکر شده در این بخش برای از بین تلخی غذا استفاده کنید. همانطور که اشاره شد، علت های تلخ شدن غذا نیز می تواند، متفاوت باشد.
مزه تلخ همیشه در غذاهای پخته شده احساس نمی گردد و گاهی غذاهای خام مانند انواع میوه و سبزی هم دارای مزه تلخی می باشند که با چند ترفند ساده می توان آن را کم کرد.
عوامل مختلفی باعث تلخی غذاها می گردند. در برخی موارد بهترین راه برطرف کردن تلخی غذا حذف و یا به حداقل رساندن عامل تلخ کننده است. مثلا در برخی خورشت ها لیموی عمانی اگر زیاد در خورشت بماند باعث تلخ شدن مزه آن می شود.
برخی غذاها نیز باید تازه مصرف شوند. ماندن در یخچال باعث تغییر ساختار برخی غذاها شده و مزه تلخی در آن ایجاد می گردد.
یکی از کلی ترین راه ها حذف عامل تلخ کننده است ، مثلا اگر خورشتی درست می کنید که در آن از لیمو عمانی استفاده می شود پوست و تخم آن را قبل از ریختن داخل خورشت جدا کنید و همچنین با خیساندن آن قبل از طبخ و سپس خارج کردن آن مدتی پس از پخت از تولید مزه تلخ جلوگیری نمایید.
یکی دیگر از عواملی که باعث عدم جذب مواد تلخ بر روی زبان می شود نمک است. مثلا مزه تلخ قهوه و یا مزه تند کیوی را می شود با ریختن مقداری نمک در درون قهوه و یا سرو کیوی به همراه مقداری نمک بر روی آن برطرف کرد.
دیگر عامل مهمی که باعث تلخی غذاها می گردد سوخت سطحی آن است مثلا پیاز داغ اگر زیاد سرخ شود و دچار سوختن سطحی گردد مزه تلخی در آن احساس می شود.
از آبلیمو هم می توانید برای از بین بردن مزه تلخ بسیاری از غذا ها استفاده کنید. حتما شما هم تجربه خوردن سبزیجاتی که مزه تلخی دارند را دارید . استفاده از ابلیمو بر روی این سبزیجات مزه تلخ آنها را برطرف می کند.
تلخی آبلیمو عموما به علت له شدن هسته آن هنگام آب گیری است. اما از آنجایی که گرفتن آبلیمو توسط دستگاه انجام می شود ورود هسته لیمو به داخل آبلیمو اجتناب ناپذیر است.
برای رفع تلخی آبلیمو از هویج استفاده می کنند. به این منظور به ازای هر 10 کیلو لیمو 2 عدد هویج متوسط پوست کنده داخل آبلیمو می ریزند. پس از مدتی هویج تلخی لیمو را به خود گرفته و می توان آن را خارج نمود.