دوشنبه 28 آبان 1403 - 18 Nov 2024
تاریخ انتشار: 1398/12/25 19:30
کد خبر: 585

پیش بینی استیون هاوکینگ نابغه از پایان جهان

فیزیکدان مشهور، استیون هاوکینگ چند روز قبل از مرگش آخرین مقاله خود با موضوع پیش بینی "پایان جهان" را به اتمام رسانده بود.

به گزارش ستاره پارسی؛ اِستیوِن ویلیام هاوکینگ (انگلیسی: Stephen William Hawking; ‎گوش دهیدi‎/ˈstiːvən ˈhɔːkɪŋ/‎؛ )استیون هاوکینگ  زادهٔ ۸ ژانویهٔ ۱۹۴۲ – درگذشته ۱۴ مارس ۲۰۱۸ است. استیون هاوکینگفیزیکدان نظری، کیهان‌شناس و نویسندهٔ انگلستانی و مدیر تحقیقات مرکز کیهان‌شناسی نظری در دانشگاه کمبریج بود. استیون هاوکینگ که بیش از چهل سال، سابقه فعالیت علمی داشت. کتاب‌ها و همایش‌هایش استیون هاوکینگ را به یک چهرهٔ محبوب، تبدیل کرده بود.استیون هاوکینگ عضو جامعهٔ سلطنتی هنر و نیز، عضو ثابت جامعهٔ اسقفان دانشمند بود و در سال ۲۰۰۹ مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا را گرفت.

 

 

استیون هاوکینگ پیش از مرگش آخرین پروژه آکادمیک خود را در مورد یک توضیح ریاضی پیشرو که امکان بررسی وجود جهان‌های دیگر را می‌دهد، متمرکز کرده بود.

 

توماس هرتوگ که همکار هاوکینگ در تهیه این مقاله بوده با اعلام این خبر به یورونیوز گفت که آخرین مقاله هاوکینگ یک فرمول ریاضی برای یافتن شواهدی مبنی بر وجود جهان‌های دیگر ارائه می دهد.

 

کیهان شناسان این پدیده را به عنوان مجموعه ای از جهان‌های موازی تعریف می کنند. در واقع این مقاله راهی برای اثبات این موضوع است که انفجار بزرگ (بیگ بنگ) مجموعه ای جهان را ایجاد کرده و جهان ما تنها یکی از آنهاست.

طبق گفته آقای هرتوگ، استاد فیزیک نظری دانشگاه کوه لوان در بلژیک، این نسخه ارتقاء یافته مدل قدیمی هاوکینگ با عنوان انفجار بزرگ بدون مرز است که او و جیمز هارتل در سال ۱۹۸۳ ارائه کرده بودند.

استیون هاوکینگ

بررسی این که جهان ما چگونه از انفجار بزرگ به وجود آمده است، سال‌ها ذهن فیزیکدانان را به خود مشغول کرده بود ولی بالاخره آنها متوجه شدند که این مدل نه تنها جهان ما بلکه جهان‌های دیگری را نیز توصیف می کند.

 

هاوکینگ تاکید داشت که باید سعی کنیم تا فضای چند جهانی را درک کنیم. بنابراین او به دنبال یافتن یک چارچوب علمی منسجم و قابل تضمین برای درک این موضوع بود.

بنابراین در مقاله آخرش مدل قدیمی انفجار بزرگ بدون مرز را براساس یک مدل ریاضی اصلاح کردیم تا به یک مجموعه محدود قابل کنترل از جهان‌ها برسیم، بنابراین مدل می تواند آزمایش شود.

هر چند برخی کیهان شناسان بر این باورند که اثبات جهان‌های موازی قابل اثبات نیست ولی به گفته آقای هرتوگ مدل جدید هاوکینگ نشان می‌دهد که مشاهدات در جهان ما می تواند شواهدی قوی برای وجود جهان‌های دیگر ارائه دهد.

 

البته آخرین نظریه هاوکینگ تنها شامل چشم انداز هیجان انگیز پیدا کردن شواهدی در مورد جهان‌های موازی نیست، بلکه پیش‌بینی تیره و تاری هم ارائه داده است. به اعتقاد او جهان در نهایت تاریک خواهد شد زیرا انرژی ستاره‌ها بالاخره تمام می شود.

محققان معتقدند انتشار نظریه جدید هاوکینگ می تواند جایزه نوبل را برای او به ارمغان بیاورد. او پیش تر چندین بار نامزد این جایزه شده بود اما در طول دوران حیاتش هرگز برنده آن نشد.

هاوکینگ تنها دو هفته قبل از مرگش با هرتوگ ملاقات می کند تا مقاله آخرش را نهایی و منتشر کند. به گفته همکار او این مقاله به زودی در یک مجله علمی منتشر می شود.

البته آقای هرتوگ معتقد است استیون هاوکینگ به دلیل مطالعاتش در مورد سیاهچاله‌های فضایی و نسبیت باید پیش از اینها برنده جایزه نوبل می‌شد.

استیون هاوکینگ هفته گذشته در سن ۷۶سالگی در خانه‌اش در کمبریج فوت کرد. وی از سال ۱۹۶۴ به بیماری نادر خواب تدریجی اعضاء بدن مبتلا بود.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/4m86j2