جمعه 02 آذر 1403 - 22 Nov 2024
تاریخ انتشار: 1398/12/19 18:00
کد خبر: 454

بیوگرافی هوشنگ ابتهاج شاعر محبوب

امیر هوشنگ ابتهاج متخلص به "سایه" از شاعران به‌نام ایرانی است که هم‌اکنون در آلمان زندگی می‌کند. در این مقاله به گردآوری بیوگرافی این شاعر مشهور، گرایش‌ها، ویژگی اشعار و مصاحبه جذاب او که در آن از علت مهاجرتش سخن گفته پرداخته شده‌است.

به گزارش ستاره پارسی؛ امیر هوشنگ ابتهاج روز یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۰۶ متولد شد.هوشنگ ابتهاج متولد رشت است.هوشنگ ابتهاج پدرش آقاخان ابتهاج از مردان سرشناس رشت و مدتی رئیس بیمارستان پورسینای این شهر بود. برادران ابتهاج (غلامحسین ابتهاج و ابوالحسن ابتهاج) عموهای او بودند.هوشنگ ابتهاج دوره تحصیلات دبستان را در رشت وهوشنگ ابتهاج  دبیرستان را در تهران گذراند و هوشنگ ابتهاج در همین دوران اولین دفتر شعر خود را به نام نخستین نغمه‌ها منتشر کرد.

0-173-750x470

چکیده ای از امیر هوشنگ ابتهاج:

  • نام اصلی: امیرهوشنگ ابتهاج
  • تولد: ۶ اسفند ۱۳۰۶
  • محل تولد: رشت، گیلان
  • تخلص: سایه
  • ملیت: ایرانی
  • پیشه: شاعر

 

امیر هوشنگ ابتهاج  معروف به «ه.الف سایه» مردی از جنس شعر و ادب فارسی که شعر های وی طرفداران زیادی دارد. این شاعر بنام ایرانی در ۶ اسفند ۱۳۰۶ در رشت متولد شد.

وی هم‌اکنون در شهر کلن کشور آلمان زندگی می‌کند. ابتهاج در گذشته طرفدار کمونیستها و عضو حزب توده ایران بوده است.

 

خانواده هوشنگ ابتهاج

امیر هوشنگ ابتهاج اولین فرزند میرزا آقا خان ابتهاج و فاطمه رفعت و تنها پسر یک خانواده ۴ فرزندی بود.

پدرش آقاخان ابتهاج از مردان سرشناس رشت و مدتی رئیس بیمارستان پورسینای این شهر بود.

unnamed (1)

دوران تحصیل امیر هوشنگ ابتهاج

هوشنگ ابتهاج شروع تحصیل و ادامه‌ی تحصیلات ابتدایی و بخشی از تحصیلات دبیرستانی در مدارس عنصری ، قاآنی ، لقمان ، و شاهپور در شهر رشت و بعد برای کلاس پنجم متوسطه در دبیرستان تمدن تهران سپری کرد.

 

عاشقانه‌های هوشنگ ابتهاج

وی در جوانی دلباخته دختری ارمنی به نام گالیا شد که در رشت ساکن بود و این عشق دوران جوانی دست مایه اشعار عاشقانه‌ای شد که در آن ایام سرود. بعد ها که ایران غرق خون ریزی و جنگ و بحران شد، شعری با اشاره به همان روابط عاشقانه‌اش با گالیا سرود.

هوشنگ ابتهاج

ازدواج هوشنگ ابتهاج

درسال ۱۳۳۷ با خانم آلما مایکیال ازدواج کرد و  حاصل این ازدواج چهار فرزند به نامهای یلدا «۱۳۳۸»، کیوان «۱۳۳۹»،آسیا «۱۳۴۰»، و کاوه «۱۳۴۱» می‌باشد.

 

cultural-8414693-0

فعالیت‌های اجتماعی امیر هوشنگ ابتهاج

- ابتهاج مدتی بعنوان مدیر کل شرکت دولتی سیمان تهران بکار اشتغال داشت.

 

- از سال۱۳۵۰ تا ۱۳۵۶  سرپرست برنامه گل‌ها در رادیوی ایران، پس از کناره گیری داوود پیرنیا و پایه‌گذار برنامه موسیقایی گلچین هفته بود. تعدادی از غزل‌های او توسط خوانندگان ترانه اجرا شده ‌است.

هوشنگ ابتهاج

- درسال ۱۳۷۴ به ایالات متحده ایالات امریکا و شعرخوانی و سخنرانی درباره ی دیوان حافظ در شهر های برکلی، لوس آنجلس، دالاس، نیویورک، فیلادلفیا، سان دیه گو، سیاتل سفر کرد.

 

شاعری ابتهاج

هوشنگ ابتهاج درسال ۱۳۱۸ با موسیقی و سرودن شعر آشنا گردید. وی در آغاز، همچون شهریار، چندی کوشید تا به راه نیما برود؛ اما، نگرش مدرن و اجتماعی شعر نیما، به ویژه پس از سرایش ققنوس، با طبع او که اساسا شاعری غزلسرا بود؛ همخوانی نداشت. پس راه خود را که همان سرودن غزل بود؛ دنبال کرد.

 

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://setareparsi.com/d/84b8d4