به گزارش ستاره پارسی؛ نون خ نام یک مجموعهٔ تلویزیونی ایرانی به کارگردانی سعید آقاخانی و نویسندگی امیر وفایی است که در نوروز ۱۳۹۸ از شبکه یک پخش شد. «ن. خ» مخفف نقش سعید آقاخانی در این سریال (نورالدین خانزاده) است. سریال نون خ پربینندهترین سریال نوروز ۹۸ بود.فصل دوم نون خ از ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ از شبکه یک در حال پخش است.فصل دوم نون خ در تاریخ ۲۲ فروردین از شبکه ۱ سیما پخش و جانشین سریال پایتخت ۶ شد.
سریال نون خ به کارگردانی سعید آقاخانی و به تهیه کنندگی مهدی فرجی تولید شده است. صهبا شرافتی ، پاشا جمالی و سعید آقاخانی از بازیگران این سریال هستند. این سریال در فصل گذشته جایی تمام شد که شخصی که قرار بود بدهی های نورالدین را بدهد فوت شده و فصل دوم ادامه این ماجراست و نوالدین درحال پرداخت بدهی هایش است. به تازگی متلک سعید آقاخانی و نون خ جشنواره فجر سوژه شد و واکنش آقای داروغه زاده را به دنبال داشت. در قسمت زیر جزئیاتی در رابطه با متلک سریال نون خ به سیمرغ جشنواره را قرار داده ایم. برای افزایش اطلاعاتتان در این زمینه در ستاره پارسی همراه ما باشید.
همه جای دنیا رسم بر آن است که داستانپردازی فیلم و سریالهایی در گونههای مختلف از کمدی تا ملودرام و حتی دلهرهآور و اکشن را بر مبنای جغرافیای بکر پیش میبرند که به فضاسازی کمک کند و بخش عمدهای از نقشها را نیز به بازیگران بومی میسپارند تا بومی سازی قوت یابد و فصل دوم «نون خ» نیز تا حد زیادی مرهون همین نوع نگاه است.
تازهترین سریالی که در بهار کرونایی امسال روی آنتن رفته «نون خ» است، سریالی که در عنوان و حتی شخصیتهای اصلی در ادامه فصل اول است ولی کارگردان کوشیده نوآوریهای خاص خود را در داستانپردازی و ساختار بصری داشته باشد.
جبار آذین منتقد سینما و تلویزیون در این باره گفت: با پایین آمدن کرکره سریال پایتخت، کرکره «نون خ» بالا رفته است.در حقیقت آقاخانی، هنرمند مستعد و باتجربه ای است که حاصل بازیها و سریالهایش، او را در جایگاه کنونی قرار داده است. از فصل نخست «نون خ» گویا برخی شوخیهای کلامی و رفتاری این سریال، مورد توجه قشرهایی از بینندگان واقع شده است.
اظهارات جبار آذین منتقد سینما درباره سریال نون خ
وی ادامه داد: آقاخانی، هنرمندی کاربلد است و رگ خواب تماشاگر را میداند و آنچه با عنوان فصل دوم «نون خ» ساخته است، در جهت سرگرم سازی مخاطب، تولید شده است.«نون خ» یک سریال خانوادگی و اجتماعی است که در کلام و رفتار کاراکترهایش، از شوخی، لودگی و بذله گویی سودبرده است. گرچه شوخی و خندانیدن به هر شکل و صورت، یک فیلم یا سریال را در ژانر طنز و کمدی نمیگنجاند، لیکن وجود آنها در یک سریال تلویزیونی، آن هم در شرایط نامساعد اجتماعی کنونی و یکه تازی کرونا و ماندن مردم در خانهها، قابل تامل است.
آذین تاکید کرد: «نون خ» که به گونهای در امتداد تولید پایتخت و توجه به رکن خانواده و فرهنگ بومی و ملی ساخته شده است، با آنکه به اندازه پایتخت -منهای فصل ششم- جمع و جورنیست، ولی برای خود مشتری دارد. «نون خ» به رغم مضامین خوب اجتماعی، خانوادگی و بومی، با نگاه تحلیلی، واقعگرا و عمیق به سراغ آنها نرفته است.در واقع این مقولهها دستاویزی بودهاند، برای ساختن یک سریال خانوادگی که چاشنی خنده هم داشته باشد. چراکه توجه درست به فرهنگ، ادبیات، زبان، آیینها، سنتها و مناسبات زندگی خانوادگی و اجتماعی هموطنان کرد، نیازمند پژوهشی گسترده، پرداختی خوب، وفادارانه، تاثیرگذار و هنرمندانه است.
وی ادامه داد: اما «نون خ» سازان به سادگی وسهل انگارانه از کنار آن ها عبورکرده اند. با این حال صرفنظر از کاستی های این سریال، «نون خ» در قد و اندازه و بضاعت یک سریال متوسط تلویزیونی در سرگرم سازی و شوخی با مخاطب موفق است.
متلک استثنایی سعید آقاخانی و سریال نون خ به سیمرغهای جشنواره فجر و واکنش داروغه زاده به این شوخی
در جدیدترین قسمت سریال نون خ و در بخش اهدای جوایز جشن انار شوخی جالبی شد با مدل اعطای سیمرغ های جشنواره فجر.