سرعت اینترنت از جمله معیارهای کیفی خدمات اینترنتی است که برای کاربران اینترنتی بسیار مهم است و به دلیل اهمیت آن، وبسایتهای مختلفی وجود دارند که شاخصهای جهانی اینترنت را در کشورها بررسی میکنند. یکی از وبسایتهای تست سرعت اینترنت، سایت Speedtest است که به عنوان یکی از مهمترین سایتهای بررسی سرعت اینترنت شناخته میشود. به آخرین آمار منتشر شده در وب سایت اسپیدتست، که تا ماه مارس ۲۰۲۳ بهروزرسانی شده است، میانه جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل ۴۱.۵۴ مگابیت بر ثانیه و میانه جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل ۱۰.۴۲ مگابیت بر ثانیه است. همچنین، میانه جهانی سرعت دانلود اینترنت ثابت ۷۹.۰۰ مگابیت بر ثانیه و میانه جهانی سرعت آپلود اینترنت ثابت ۳۴.۹۲ مگابیت بر ثانیه است. تأخیر نیز در این آمارها مورد بررسی قرار گرفته و برای اینترنت موبایل ۲۸ میلی ثانیه و برای اینترنت ثابت ۹ میلی ثانیه گزارش شده است.
با توجه به این آمارها، سرعت اینترنت در سطح جهانی به طور کلی به سمت بهبود رفته است، اما هنوز هم فاصلههایی بین کشورها وجود دارد و برخی از کشورها با سرعت اینترنت بسیار بالا و برخی دیگر با سرعت پایینتر مواجه هستند.
این درحالی است که در ماه فوریه ۲۰۲۳، میانه جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل ۳۹.۷۷ مگابیت برثانیه، میانه جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل ۱۰.۱۸ مگابیت بر ثانیه و تأخیر ۲۸میلی ثانیه بود. در حوزه اینترنت ثابت هم میانه جهانی سرعت دانلود ۷۸.۶۲مگابیت بر ثانیه، میانه جهانی سرعت آپلود ۳۴.۳۹ مگابیت برثانیه و تأخیر ۹ میلی ثانیه بود.
رتبه یک تا پنج اینترنت موبایل در جهان در ماه مارس ۲۰۲۳ به ترتیب به امارات متحده عربی (۱۷۸.۲۵)، قطر (۱۷۴.۵۶)، نروژ (۱۴۳.۵۵)، کویت (۱۳۵.۶۳) و دانمارک (۱۲۹.۹۵) تعلق دارد. همچنین رتبه یک تا پنج اینترنت پهنباند ثابت در جهان به ترتیب سنگاپور (۲۳۵.۴۰) امارات متحده عربی (۲۲۱.۸۷)، شیلی (۲۲۰.۳۹)، چین (۲۱۶.۸۳)، دانمارک (۲۰۳.۷۸) تعلق دارد.
بر اساس اطلاعات این وب سایت، در زمان بررسی شده میانه سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۳۶.۳۳ مگابیت بر ثانیه، میانه سرعت آپلود اینترنت موبایل ۱۰.۹۲ مگابیت بر ثانیه و تأخیر ۲۹ میلی ثانیه است که رتبه ایران را به ۶۱ از میان ۱۴۰ کشور رسانده است.
این در حالی است که در ماه فوریه ۲۰۲۳ میانه سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۳۵.۰۳مگابیت بر ثانیه، میانه سرعت آپلود اینترنت موبایل ۱۰.۵۰مگابیتبرثانیه و تاخیر ۲۹ میلیثانیه بود که رتبه ایران را به ۶۱ از میان ۱۳۷ کشور رسانده بود.
بر اساس این آمار، اینترنت موبایل ایران درحال حاضر از بوتسوانا (یک کشور در آفریقا) و مراکش سریع تر و از برزیل و توگو (یک کشور در آفریقای غربی) کندتر است.
در حوزه اینترنت ثابت نیز میانه سرعت دانلود در ایران ۱۱.۵۷ مگابیت بر ثانیه، میانه سرعت آپلود ۱.۹۷ مگابیت بر ثانیه و تأخیر ۳۰ میلی ثانیه است که رتبه ایران را به ۱۴۶ از میان ۱۸۰ کشور میرساند.
این درحالی است که در ماه فوریه ۲۰۲۳، میانه سرعت دانلود اینترنت ثابت در ایران ۱۱.۲۷ مگابیت بر ثانیه، میانه سرعت آپلود اینترنت ثابت ۱.۹۷ مگابیت بر ثانیه و تأخیر ۳۰ میلی ثانیه بود که رتبه ایران به ۱۴۷ از میان ۱۸۰ کشور رسانده بود. براساس این آمار، اینترنت ثابت ایران درحال حاضر از سورینام و وانواتو(یک کشور در اقیانوسیه) سریع تر و از سیر الئون (یک کشور در آفریقای غربی) و تانزانیا کندتر است.