هادی چوپان بدنساز حرفهای اهل ایران است. هادی چوپان متولد ۴ مهر ۱۳۶۶ در اَبنُو، شهرستان سپیدان، استان فارس میباشد. هادی چوپان از سال ۱۳۷۹ ورزش پرورش اندام را شروع کرده و از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ عضو ثابت تیم ملی بدنسازی ایران بودهاست. هادی چوپان چندین دوره در مسابقات فدراسیون جهانی بدنسازی و تناسباندام شرکت کرده و عناوین ملی و بینالمللی مختلفی را کسب کردهاست. هادی چوپان موفق به کسب مقام سوم و مدال برنز دسته آزاد مسابقات مستر المپیا ۲۰۲۱ شد. هادی چوپان متولد 1366 می باشد. مسابقات قهرمانی پرورشاندام مسترالمپیا درحالی برگزار شد که هادی چوپان، پرورشاندامکار کشورمان، توانست عنوان سوم را از آن خود کند. هادی چوپان که به گرگ ایرانی معروف است، همچنین جایزه مردمی این مسابقات را نیز به خود اختصاص داد.
هادی چوپان، ملقب به گرگ پارسی که در سال 2019 کماکان او را روی استیج ندیده ایم، میهمان بخش گفتگوی اختصاصی رکنا بود و طبق معمول از همان ابتدا با صراحت لهجه و بیان شیرین خود پاسخگوی سوالات ما شد.
آقای چوپان در جراید هیچ خبری از شما نیست. به اصطلاح یک سکوت خبری کامل!
متاسفانه در اینجا حکم این است که بعد از مرگ، مردم از وجود شما باخبر می شوند؛ در واقع تا وقتی که زنده ایم، مانند آسیاب دور افتاده ایم. افسوس که این رسم مردم ماست. در مورد سکوت خبری هم باید بگویم که سکوت نقطه قوت یک گرگ است؛ من هرگز داد نمیزنم!
ولی تمام ایران الان منتظرند بدانند که شما در کدام مسابقه شرکت خواهید داشت.
کل ایران به جای اینکه منتظر بمانند باید دست همت داشته باشند و کمک کنند! انتظار هیچ دردی را دوا نمیکند.
منظور از مشکلات ویزا و مسائل مالی است؟
بله! ویزایی که با یک درخواست حل می شود و مشکل مالی هم با یک تلفن قابل حل است.
اتفاقا در مسابقات جمعه در کنار استاد بلاسی و هوشمند بودیم که بحث شما نیز به میان آمد.
استاد بلاسی مردی از جنس مرام بوده و به عنوان یک دوست و پیشکسوت، احترام خاصی نزد من دارند. در مورد استاد هوشمند نیز باید بگویم که ایشان یک آدم با شخصیت به تمام معناست.
خب هادی جان برگردیم سر بحث اصلی؛ ریشه این عدم حمایت از برترین بدنساز کشور در چیست؟
خب باید بگویم که به قول معروف مشکل برای من مانند قرص های مکمل ورزشی بعد از صبحانه است؛ برای من مانند ویتامین میماند. واقعا خیلی سخت است که بهترین باشید و مانند بدترین با شما برخورد کنند.
به طور خاص از شما میپرسم، به عنوان مثال پس از مسابقات سال گذشته گرندپریکس کره آیا از شما تجلیل خاصی به عمل آمد؟
بله بله! با حرفهایی که مثل تیرتفنگ ژ3 بود از من تجلیل کردند و به جای گل هم، طناب به دور گردنم انداختند.
عجب! خب چرا؟
چون هرگز در دام بی عدالتی نیفتادهام! چون جوانی رو به این ورزش دعوت نمیکنم، چون جوانی رو آلوده داروهای تقلبی نمیکنم چون حقی رو ناحق نمیکنم. چون منفعت طلب نیستم. چون پول برای من مثل چرک کف دست است و برایش تن نمیفروشم. چون قانون حقیقت را بیشتر از قانون ناحق قبول دارم. دلایل عدم حمایت از من این ها هستند.
پس تکلیف چیست؟ تا کی باید از حضورتان درسطوح مختلف بدنسازی کشور محروم باشیم؟ حیف نیست؟
هرگز حیف نبوده چون آقایان کسانی را برتر از تو میدانند که جای شاگرد تو هم نیستند! یادم میآید که در تیم ملی به من گفتند تو نباشی، برایمان فرقی نمی کند چون افراد جایگزین دیگری داریم. یعنی اگر تو زیر بار خواست هایمان نری خیلی های دیگر هستند که زیر بار خواهند رفت.
آری! ادمهای منفعتطلب فراوانی هستند که برای این جایگاه حتی جان هم میدهند!
چه جالب! این ماجرا مربوط به چه سالیست؟.
بله، باشگاه چوپان کلاسیک که در خیابان شریعتی شیراز واقع شده است.
هادی جان مدت درازی از آخرین استیج شما می گذرد.
در مسابقات حرفه ای ونکوور کانادا روی استیج خواهم رفت.
آیا این موضوع قطعیست؟
به امید خدا بله. حتما.
در حال حاضر جواز المپیا را دارید؟
من جواز مستر المپیا را دارم؛ تنها مشکلم ویزاست. اگر ویزا داشته باشم امسال تاریخ متعلق به من خواهد بود. مشکل یک ویزاست که آن هم تنها با یک تلفن از طرف مسئولین قابل حل است.
به طور خاص و مستقیم با فردی از داخل مجموعه فدراسیون صحبت کرده اید؟
هزاران بار! اما تنها وعده های پوچ تحویل گرفته ام.
آخرین بار کی و با چه کسی صحبت کردید؟
آخرین بار حدود 2 سال پیش با آنها حرف زدم. با تقریبا تمام افراد اجرایی؛ اما حرف های آنها مانند قرار در ایستگاه بود، البته بدون وسیله نقلیه!
جمعه ای که گذشت مسابقات انتخابی تیم ملی برای حضور در مسابقات آسیایی بود؛ رقابتی که روزی خود شما به عنوان پرچمدار کشورمان حضور داشتید و عنوان اورال مسابقات را نیز به دست آوردید. سطح کیفی این رقابت ها در مقایسه با زمان چه تفاوتی پیدا کرده است؟
سه سال است که تقریبا هیچ مسابقه ای را دنبال نمی کنم. چون هیچ کدام معتبر نیستند. هرگز مسابقات انتخابی تیم ملی و مسابقات جهانی و آسیایی سالهای قبل را با این سال ها مقایسه نکنید؛ چرا که این دو اصلا با هم قابل قیاس نیستند.
بیشتر توضیح می دهید.
خب الان در این مسابقات شاهد هستیم که سطح کیفی بسیار پایین آمده و حداکثر پنج یا شش کشور در یک دسته حضور دارند. در حالی که در زمان ما مسابقات آسیایی با شرکت بیش از ۱۳ کشور برگزار می شد و در هر وزن نیز بیش از ۲۰ ورزشکار باکیفیت حضور داشتند.
اگر حرفی در پایان هست، با دل و جان گوش میکنیم.
بالاخره طلسم ویزا شکسته شد و هادی چوپان وارد آمریکا شد تا برای مسابقات مستر المپیا که در تاریخ 23 و 24 شهریور ماه برگزار می شود شرکت کند و با توجه به دسته وزنی که هادی شرکت خواهد کرد، امید های زیادی برای افتخار آفرینی هادی چوپان وجود دارد.
خداحافظی تلخ هادی چوپان
هادی چوپان که در سال های اخیر با ورود به بالاترین سطح مسابقات پرورش اندام جهان یعنی مسترالمپیا یک شهرت جهانی پیدا کرده، با انتشار یک پست روی صفحه اینستاگرامش اعلام کرد دیگر نمی خواهد به دوران قهرمانی ادامه دهد. اما این پست برای دو سال قبل است و هادی چوپان با اتمام شایعات امسال نیز در مسابقات مستر المپیا شرکت خواهد کرد.
بیوگرافی هادی چوپان
هادی چوپان در سال ۱۳۶۶ در سپیدان استان فارس متولد شد. در نوجوانی همراه برادر بزرگترش حسن، گچکار بودهاست. در سال ۱۳۷۹ (۱۳ سالگی) به تشویق برادرش بدنسازی را آغاز کرد. پس از گذشتِ سه سال از آغاز فعالیت حرفهای، به مقام سوم کشور و همچنین قهرمانی استان فارس دست پیدا کرد. در سال ۱۳۸۴ نخستین مدال ملی خود را بهدست آورد. چوپان پس از تجربه کردن شکستها و پیروزیهای بسیار، چندین بار موفق به کسب عنوان قهرمانی و نایبقهرمانی شدهاست .مربی او در سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۷ جمشید اوجی بود. پس از آن، چند سال مربی نداشت و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ علی نعمتی مربیگری او را بر عهده داشت. از اواخر ۱۳۹۶ به این سو هنی رامبد عهدهدار مربیگری اوست. چوپان ساکن شیراز است و در آن شهر مدیریت یک باشگاه بدنسازی را بر عهده دارد. هادی چوپان در محافل جهانی ملقب به «گرگ پارسی» (The Persian Wolf) است
هادی چوپان و مدال برنز مِستر المپیا
چوپان توانست عنوان سومی مستر المپیا ۲۰۱۹ در سال ۲۰۱۹ را کسب کند و برندهٔ ۱۰۰ هزار دلار جایزه شود. او همچنین موفق به دریافت جایزهٔ «قهرمان مردم» که بهتازگی به این مسابقات افزوده شدهاست، نیز گردید. چوپان برای حضور در این رقابتها با مشکلات مالی و سیاسی مواجه بود، چراکه در سال پیروزیاش، طبق فرمان اجرایی ۱۳۷۶۹، صدور ویزای آمریکا برای ایرانیان ممکن نبودهاست و به گفته خودش جایزهاش تنها بخشی از هزینههای قهرمانیاش را پوشش میدهد.
عناوین و افتخارات هادی چوپان
۱۵ طلای استانی شامل فارس و تهران
۶ مدال کشوری شامل ۳ طلا، ۲ نقره، ۱ برنز
نقرهٔ جهان، ۲۰۱۲
طلای آسیا، ۲۰۱۳
اوورال آسیا، ۲۰۱۳
طلای جهان، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵
طلای اورال مِستر المپیا، ۲۰۱۷
نقرهٔ مسابقات شروکلاسیک، ۲۰۱۷
نقرهٔ مسابقات گرَند پری، ۲۰۱۷
نقرهٔ مسابقات سان مارینو، ۲۰۱۷
نقرهٔ دبی اکسپو، ۲۰۱۸
طلای مسابقات مستر المپیا، پرتغال، ۲۰۱۸
طلای مسابقات گرَند پری کرهٔ جنوبی، ۲۰۱۸
طلای مسابقات ونکوور پرو کانادا، ۲۰۱۹
برنز مِستر المپیا دسته آزاد، ۲۰۱۹
مقام چهارم مستر المپیا دسته آزاد ۲۰۲۰
هادی چوپان در رقابت عضلهها به توان ۱۶
در مسابقات ۲۰۲۱ مستر المپیا، ۱۶ نفر از بدنسازان برتر جهان از ۸ کشور حضور خواهند داشت و هادی چوپان ملقب به «گرگ پارسی» یکی از این ۱۶ نفر است. از آمریکا طبق معمول بیشترین تعداد رقیب در این مسابقه حضور دارند. براندن کری، فیل هیث، جاستین رودریگز، نیکولاس واکر، پاتریک مور، اکیم ویلیامز و هانتر لابرادا از آمریکا هستند، رِگن گریمس و لاین والیر از کانادا هستند، ناتان دی آشا و جیمز هالینگزهد از انگلستان آمدهاند، آندرهآ پِرِستی از ایتالیا به اورلاندو آمده و رولی وینکلار از کوراکائو است و ویلیام بوناک از هلند آمده و تنها نماینده آسیا هادی چوپان است همانطور که بیگ رامی هم تنها شرکتکننده از آفریقاست.
در کنار مسابقه اصلی که از سال ۱۹۶۵ آغاز شده و مستر المپیا نام دارد مسابقات دیگری هم برگزار میشود که به تدریج دارند جایگاه خود را پیدا میکنند. «میس اُلمپیا» در واقع شاخه زنانه مسابقه اصلی است و جالب است که در این مسابقه نیز بیشتر آمریکایی هستند، اما «مونا پورصالح» بدنساز ایرانیالاصل کانادایی نیز به نوعی دومین ایرانی این مسابقه محسوب میشود!
گونههای دیگر این مسابقه نیز شامل مسابقات بادی فیزیک، ۲۱۲، فیزیک بانوان و حتی ولیچر المپیاست که در کل به ۱۱ دسته از مسابقات نمایش عضله توسعه پیدا کرده است.
مسابقات مستر اُلمپیا با پیگیریهای بسیار «جو وِیدر» از سال ۱۹۶۵ راهاندازی شد و حرفهایترین مسابقه پرورش اندام جهان محسوب میشود. این مسابقات در طول این سالها قهرمانان نامدار بسیاری به خود دیده است که شهرت و آوازهای جهانی یافتند. از آرنولد شوارتزنگر بدنساز اتریشی که در دهه ۱۹۷۰، سلطان بلامنازعه بدنسازی جهان بود و بعدا تابعیت آمریکا گرفت. هنوز هم به گمان بسیاری، آرنولد زیباترین پیکره تاریخ را در قامت یک انسان خلق کرده است. آرنولد ۷ بار قهرمان مستر المپیا شد و رکورد عجیبی خلق کرد، اما «لی هَنی» بدنساز آمریکایی سیاهپوست از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۱ توانست هشت بار پیاپی قهرمان شود. بعد از یک دوره تسلط شش ساله از سوی دوریان ییتس بریتانیایی، یک غول سیاه دیگر به نام رانی کُلمن از آمریکا از راه رسید تا از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ هشت بار پیاپی قهرمان مستر المپیا شود. کلمن نیز به دلیل تناسب اندام، به نوعی یادآور آرنولد شد و شهرت بسیاری کسب کرد.