هادی چوپان بدنساز حرفهای اهل ایران است. هادی چوپان متولد ۴ مهر ۱۳۶۶ در اَبنُو، شهرستان سپیدان، استان فارس میباشد. هادی چوپان از سال ۱۳۷۹ ورزش پرورش اندام را شروع کرده و از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ عضو ثابت تیم ملی بدنسازی ایران بودهاست. هادی چوپان چندین دوره در مسابقات فدراسیون جهانی بدنسازی و تناسباندام شرکت کرده و عناوین ملی و بینالمللی مختلفی را کسب کردهاست. هادی چوپان موفق به کسب مقام سوم و مدال برنز دسته آزاد مسابقات مستر المپیا ۲۰۲۱ شد.هادی چوپان پس از افتخار بزرگ در مستر المپیا قهرمانیاش را به بانوان ایرانی تقدیم کرد و گفت بدون ایران هیچ چیزی برایش معنی ندارد.
همین چند روز پیش بود که هادی چوپان، قهرمان پرآوازه بدنسازی ایران که ملقب به «گرگ ایرانی» است توانست فاتح رقابتهای مسترالمپیا در آمریکا شود و جایزه ارزشمند ۴۰۰ هزار دلاری این تورنمنت را از آن خود کند.
گرگ ایرانی این روزها به یکی از سوژه های اصلی شبکه اجتماعی تبدیل شده است و با شایعه مهاجرتش به آمریکا یک ویدیو قدیمی از این اسطوره پرورش اندام دوباره وایرال شده است. در این ویدیو هادی چوپان که حسابی احساساتی شده و اشک میریزد میگوید: «خیلیها به من میگویند حالا که آمریکا به تو ویزا داده است در همانجا بمان و موفقیتهای بیشتری کسب کن. اما من این موفقیت را که در آن وطن فروشی باشد نمیخواهم. ایران همه زندگی من است. من بدون ایران میمیرم.»
چوپان بعد از کسب مدال طلای مستر المپیا هم آن را به مردم ایران و بانوان شریف کشورمان تقدیم کرده بود تا این حرکتش حسابی مورد تمجید قرار بگیرد.
مردم شیراز برای استقبال از هادی چوپان، قهرمان ایرانی مسترالمپیا سنگ تمام گذاشتند.
مسابقات مستر المپیا هر ساله اواخر سال میلادی به میزبانی لاسوگاس آمریکا برگزار میشود و بدنسازان حرفهای دنیا در این مسابقات با یکدیگر به رقابت میپردازند. چوپان در ۲ دوره قبلی حضورش عناوین چهارم و سوم را کسب کرده بود و خیلیها اعتقاد داشتند او بهخاطر اینکه از طرف اسپانسر قدرتمندی حمایت نمیشود هر بار عنوان قهرمانی را از دست میدهد. اما این بار چوپان با مربیگری هنی رامبد موفق شد قهرمان مستر المپیا شود و بالاتر از لانسفورد، نیک واکر، برندون کوری و بیگ رامی قرار گیرد.
پس از حضور چوپان در مسابقات مستر المپیا شایعات زیادی درخصوص مهاجرات این ورزشکار به آمریکا مطرح شده بود اما قهرمان ایرانی پرورش اندام جهان قبلا در ویدیویی درباره عدم مهاجرت به آمریکا صحبتهای جالبی را در این زمینه مطرح کرده بود.
اطرافیان هادی چوپان به وی گفته بودند که هادی آمریکا بمون و ایران نیا! میخوای بیای ایران چی کار کنی؟ تو آمریکا بمون، بمون و همونجا مسابقه بده، بمون و آیندهات رو اونجا بساز.
اما گرگ پارسی در آن ویدیو و در واکنش به درخواست اطرافیانش برای مهاجرت به آمریکا تصریح کرده بود: من میخوام آیندهای که در آن وطنفروشی باشه، بسوزه! میخوام آیندهای که بخواد جات آنجا راحت باشه ولی در وطن خودت اینطور نباشه، بسوزه!
چوپان که در آن ویدیوی احساسی کنترلش را از دست میدهد و با گریه ادامه میدهد: من زندگیم همه ایرانه... ایران همه چیز منه... من بدون ایران میمیرم.
چوپان نیز در جدیدترین اظهاراتش بعد از نخستین قهرمانی در مستر المپیا گفت: امیدوارم که این مقام جزئی از غمهای مردم ایران را کم کرده باشد.
گرگ پارسی ادامه داد: امیدوارم توانسته باشم که نماینده و سرباز خوبی برای ایران باشم و این مدال را به بانوان و مردم شریف ایران تقدیم میکنم.
هادی چوپان قهرمان محبوب شیرازی این روزها با تمرینات عجیب اش خودش را برای مستر المپیا مهم ترین رویداد پرورش اندام جهان آماده می کند.
اما نکته قابل توجه این ست که این قهرمان همواره و در تمامی مصاحبه های اش اشاره کرده که بارها با هزینه شخصی و بدون کمک مسئولین به مسابقات مستر المپیا اعزام شده است.
این در حالی ست که هادی چوپان در مسابقات قبلی علاوه بر کسب مدال، جایزه اخلاق را هم از نگاه مردم و تماشاگران دریافت کرده است.
اندام فوق العاده هادی چوپان همه بدنسازان را حیرت زده کرد.
هادی چوپان در سال ۱۳۶۶ در سپیدان استان فارس متولد شد. در نوجوانی همراه برادر بزرگترش حسن، گچکار بودهاست. در سال ۱۳۷۹ (۱۳ سالگی) به تشویق برادرش بدنسازی را آغاز کرد. پس از گذشتِ سه سال از آغاز فعالیت حرفهای، به مقام سوم کشور و همچنین قهرمانی استان فارس دست پیدا کرد. در سال ۱۳۸۴ نخستین مدال ملی خود را بهدست آورد. چوپان پس از تجربه کردن شکستها و پیروزیهای بسیار، چندین بار موفق به کسب عنوان قهرمانی و نایبقهرمانی شدهاست.
مربی او در سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۷ جمشید اوجی بود. پس از آن، چند سال مربی نداشت و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ علی نعمتی مربیگری او را بر عهده داشت. از اواخر ۱۳۹۶ به این سو هنی رامبد عهدهدار مربیگری اوست. چوپان ساکن شیراز است و در آن شهر مدیریت یک باشگاه بدنسازی را بر عهده دارد. هادی چوپان در محافل جهانی ملقب به «گرگ پارسی» (The Persian Wolf) است.
چوپان توانست عنوان سومی مستر المپیا ۲۰۱۹ در سال ۲۰۱۹ را کسب کند و برندهٔ ۱۰۰ هزار دلار جایزه شود. او همچنین موفق به دریافت جایزهٔ «قهرمان مردم» که بهتازگی به این مسابقات افزوده شدهاست، نیز گردید. چوپان برای حضور در این رقابتها با مشکلات مالی و سیاسی مواجه بود، چراکه در سال پیروزیاش، طبق فرمان اجرایی ۱۳۷۶۹، صدور ویزای آمریکا برای ایرانیان ممکن نبودهاست و به گفته خودش جایزهاش تنها بخشی از هزینههای قهرمانیاش را پوشش میدهد.
۱۵ طلای استانی شامل فارس و تهران
۶ مدال کشوری شامل ۳ طلا، ۲ نقره، ۱ برنز
نقرهٔ جهان، ۲۰۱۲
طلای آسیا، ۲۰۱۳
اوورال آسیا، ۲۰۱۳
طلای جهان، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵
طلای اورال مِستر المپیا، ۲۰۱۷
نقرهٔ مسابقات شروکلاسیک، ۲۰۱۷
نقرهٔ مسابقات گرَند پری، ۲۰۱۷
نقرهٔ مسابقات سان مارینو، ۲۰۱۷
نقرهٔ دبی اکسپو، ۲۰۱۸
طلای مسابقات مستر المپیا، پرتغال، ۲۰۱۸
طلای مسابقات گرَند پری کرهٔ جنوبی، ۲۰۱۸
طلای مسابقات ونکوور پرو کانادا، ۲۰۱۹
برنز مِستر المپیا دسته آزاد، ۲۰۱۹
مقام چهارم مستر المپیا دسته آزاد ۲۰۲۰
در مسابقات ۲۰۲۱ مستر المپیا، ۱۶ نفر از بدنسازان برتر جهان از ۸ کشور حضور خواهند داشت و هادی چوپان ملقب به «گرگ پارسی» یکی از این ۱۶ نفر است. از آمریکا طبق معمول بیشترین تعداد رقیب در این مسابقه حضور دارند. براندن کری، فیل هیث، جاستین رودریگز، نیکولاس واکر، پاتریک مور، اکیم ویلیامز و هانتر لابرادا از آمریکا هستند، رِگن گریمس و لاین والیر از کانادا هستند، ناتان دی آشا و جیمز هالینگزهد از انگلستان آمدهاند، آندرهآ پِرِستی از ایتالیا به اورلاندو آمده و رولی وینکلار از کوراکائو است و ویلیام بوناک از هلند آمده و تنها نماینده آسیا هادی چوپان است همانطور که بیگ رامی هم تنها شرکتکننده از آفریقاست.
در کنار مسابقه اصلی که از سال ۱۹۶۵ آغاز شده و مستر المپیا نام دارد مسابقات دیگری هم برگزار میشود که به تدریج دارند جایگاه خود را پیدا میکنند. «میس اُلمپیا» در واقع شاخه زنانه مسابقه اصلی است و جالب است که در این مسابقه نیز بیشتر آمریکایی هستند، اما «مونا پورصالح» بدنساز ایرانیالاصل کانادایی نیز به نوعی دومین ایرانی این مسابقه محسوب میشود!
گونههای دیگر این مسابقه نیز شامل مسابقات بادی فیزیک، ۲۱۲، فیزیک بانوان و حتی ولیچر المپیاست که در کل به ۱۱ دسته از مسابقات نمایش عضله توسعه پیدا کرده است.
مسابقات مستر اُلمپیا با پیگیریهای بسیار «جو وِیدر» از سال ۱۹۶۵ راهاندازی شد و حرفهایترین مسابقه پرورش اندام جهان محسوب میشود. این مسابقات در طول این سالها قهرمانان نامدار بسیاری به خود دیده است که شهرت و آوازهای جهانی یافتند. از آرنولد شوارتزنگر بدنساز اتریشی که در دهه ۱۹۷۰، سلطان بلامنازعه بدنسازی جهان بود و بعدا تابعیت آمریکا گرفت. هنوز هم به گمان بسیاری، آرنولد زیباترین پیکره تاریخ را در قامت یک انسان خلق کرده است.
آرنولد ۷ بار قهرمان مستر المپیا شد و رکورد عجیبی خلق کرد، اما «لی هَنی» بدنساز آمریکایی سیاهپوست از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۱ توانست هشت بار پیاپی قهرمان شود. بعد از یک دوره تسلط شش ساله از سوی دوریان ییتس بریتانیایی، یک غول سیاه دیگر به نام رانی کُلمن از آمریکا از راه رسید تا از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ هشت بار پیاپی قهرمان مستر المپیا شود. کلمن نیز به دلیل تناسب اندام، به نوعی یادآور آرنولد شد و شهرت بسیاری کسب کرد.